Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurcze felek

cellulit w wieku 17 lat

Polecane posty

Gość kurcze felek

i to wszędzie chyba! czy o nie dziwne? nawet nad kolanami mam cellulit!!!! a co najgorsze- nie umiem sie tym na tyle przejac,by przestac wpierdzielac...............

Gość no nie wiem..
przestan zrec!!!!!!!!!!!!

Gość kurcze felek
dziewczyny,ale mam 17 lat..wy ile macie? hej,podobno własnie nie powinno się pić kawy?? przestalas jesc,jakie mialas sposoby?

To genetyka. Nic na to nie poradzisz. Też miałam w wieku 17 lat. Do tego przy wzroście 178cm i wadze 47kg... ani nie piłam kawy, ani się nie obżerałam. Teraz z wiekiem trochę go mniej na szczęście :)

Podala bys wzrost , wage i inne pierdoly. Moze masz 150cm i 100kg i celulit jest jak najbardziej normalny.

Gość kurcze felek
ok 160 cm ,ważę 53 kg. mam okrąły tyłek z duzym cellulitem. najdziwniejszy jest dla mnie cellulit nad kolanami :( nie pije kawy w ogole,owszem,jem slodycze,ale tyle je przecietna normalna nastolatka.. i nie ma takiego cellulitu...

Gość kurcze felek
z tego co wiem moje bmi jest jak najbardziej normalne,dlatego tym bardziej nurtuje mnie ten cellulit!

Gość bo cellulit nie jest
domeną kobiet z nadwagą!

Gość kurcze felek
nie wchodzcie w ten link - to podszywacz sie bawi

Gość kurcze felek
po 1-to nie ja,po 2 - to jest spory cellulit? no pieknie,to moze ty pokaz zgrabna pupkę

To niech Cię nie nurtuje. Bo to jest genetyczne. Ja też mam nad kolanami, a BMI trochę za niskie... Występowanie cellulitu wcale nie zależy od wagi.

Gość kurcze felek
TO NIE JEST MOJE ZDJECIE!!!!!!!!!!!! smarkula- i nie robisz nic z tym,zeby go zlikwidować? są w ogole jakies szanse? a moze mam tak duzo toksyn pod skors? boje sie,co bedzie za 10 lat...

Gość kurcze felek
ktos napisal ze to spory cellulit,jesli faktycznie tak jest,to .. ja mam raczej jeszcze wiekszy.. chociaz to zalezy,jak pada swiatlo.

Nic nie będzie. Taka uroda i tyle. Uwierz mi, cellulit to zmora większości kobiet rasy białej. Możesz próbować to rozbijać - zabiegami kosmetycznymi, ale boli boli boli. I po czasie wraca, więc po co zadawać sobie ból? Trochę pomaga masaż szorstką szczotką przy kąpieli i ruch (spacer, biegi, gimnastyka, rower). Ale nie łudź się, że się go pozbędziesz. Niestety.

Gość .........../..
jezeli chodzi o cellulit to wcale nie trzeba miec nadwagi zeby go miec....jego powstawanie jest zwiazane po pierwsze z genami czyli od rodzicow dostalismy informacje jaka bedzie struktura naszego kolagenu i elastyny w skorze,od hormonow -nie ma sie co oszukiwac to jest tez wina estrogenow (w koncu ilu mezczyzn ma cellulit?) i po trzecie w pewnym sensie diety.... Nie chodzi o to zeby rezygnowac ze wszystkiego czy zaczac sie odchudzac bo cellulitu tak latwo "spalic"czyli sie pozbyc nie idzie...cellulit to jest poprostu tluszczyk(tkanka podskorna) ktora przez "wadliwą" budowe kolagenu i elastyny przebila sie do wyzszych warstw skory i jest widoczna wlasnie jako skorka pomaranczowa...dla pocieszenia powiem ze okolo 95% (o ile nie wiecej) kobiet go ma...To czy cellulit jest czy go nie ma nie zalezy ani od wieku (moze pojawic sie w okresie dojrzewania,przekwitania albo w miedzyczasie)ani od wagi(mają go zarowno szczuple jak i pulchne dziewczny).... żeby go zmniejszyc nalezy zmienic diete ale nie jakos radykalnie ograniczyc ilosc jedzenia tylko zmniejszyc ilosc spozywanego cukru (bo to on ma szkodliwy wplyw na kolagen) i soli(zatrzymuje wode)...wprowadzic ruch (polecam cwiczenia na konkretne partie ciala zajete cellulitem) oraz robic sobie peelingi 2-3 razy w tygodniu( np. olej +drobno mielona sol kuchenna lub peeling z zaparzonej kawy) smarowac sie kremami badz balsamami ujedrniajacymi bądz antycellulitowymi -ale nie w sposob naloze i koniec tylko wcierac porzadnie kolistymi ruchami na nogach np.od dolu ku gorze...od czasu do czasu warto wybrac sie do kosmetyczki na drenaz limfatyczny....ale najwazniejsze w walce z cellulitem jest to zeby polaczyc eliminacje slodyczy,ruch i kosmetyki bo tylko razem moga cos zdzialac

co do diety - warto ograniczyć spożycie kurczaków - faszerowane są hormonami podobnymi do estrogenów, które przyspieszają ich (kurczaków) wzrost - niestety zdaża się, że nawet mężczyźni jeśli żywią się tylko kurczakami to również cellulit może się u nich pojawić (ale częściej na plecach i pośladkach niż na udach)

Przeciętna nastolatka z tego co mi wiadomo je duzo słodyczy. ja też jem, niezbyt duzo ale na czekoladkę sobie pozwole do kawki, która piję dwa razy dziennie . Mam 18lat ;) Też mam wielki tyłek, i celulit, ale będąc jeszcze w gimnjauzm czy w 5 klasie zawsze miałam. Trzeba sie z tym pogodzić. A dodam, że wykonuję codziennie cwiczenia na tyłek, ale coś nie działa xD

tez mialam ochote juz to zaakceptowac,ale przygladalam sie nogom kolezanek,zadna nie ma cellulitu nad kolanami,troche mnie to martwilo,ale fajnie wiedziec,ze nie jestem sama. jeszcze takie pytanie dziewczyny z cellulitem - a macie facetow? i jak oni na to?

ja mam duzy, ale innym sie podoba ;) Może nie noszę rozmiary 36, i nie mam wielkich cycków, ale jestem szczęśliwa :D

Gość .........../..
espanolka- co do cwiczen to ile czasu na nie poswiecasz i jak czesto je wykonujesz? bo nie wiem czy wiesz ale tluszcz jest spalany dopiero po 30 minut od rozpoczecia cwiczen.... poza tym na cellulit najlepszy jest basen. z tymi slodyczami to tez tak nie do konca jest...ja mam kolezanke ktora jest pulchna a cellulitu nie ma...

uuu, to ja poświęcam od początku na wspólnej do przerwy to chyba 15 minut, ale bez jakiegos odpoczynku w kulminacyjnym punkcie odcinka ;) Czasem ssobie rowerek zrobie,ale podnoszę głowę i kark by mięsnie brzucha tez pracowały, i jakieś tam jeszczerozciagające :D

Gość .........../..
wielki casanova- strasznie masz blady ten tylek i nie wiem czy wiesz ale rozstepy masz....wiec nie publikuj to zdjec swojego oblesnego owlosionego tyłka....

Gość .........../..
espanolka- na basen idz na 45 minut...nie musisz plywac szybko wazne zeby bylo stale tempo (basen poprawia tez ogolna kondycje i wplywa korzystnie na serce i pluca) albo na wodny aerobik to jest przyjemniejsze niz takie normalne cwiczenia w sali.... co do pytania o facetow.....jestem starsza troche od Ciebie (mam 21 lat) i jakos nigdy nie widzialam w tym przeszkody czy problemu...mam narzeczonego(razem jestesmy ponad rok znamy sie ponad poltora) i jakos to nigdy nie byl problem raz zapytal co to jest i od czego no i raz rozmawialismy na ten temat a propo jego kolezanki z pracy ktora bierze na cellulit jakies tabletki spalajace tluszcz( jako ze na skorze i jej problemach sie znam to wiem ze niemozliwe jest zeby spalacz tluszczu bez diety cwiczen i kremow zadzialal wiec podejrzewam ze gdyby dac tej dziewczynie witamine C nie mowic co to i powiedziec ze to niweluje cellulit tez by efekty widziala) wiecej temat nie powrocil bo znalazl sie ciekawszy od mojego cellulitu moje kochanie bardziej interesuja rozstepy ktore pojawily sie u niego po tym jak zaczal intensywnie cwiczyc:)