Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eddi29

co szkodzi w zawiązaniu i utrzymaniu zarodka

Polecane posty

witam, staram od prawie 6 mies o dziedzie i nic, czasami brak mi sił. Kolejne odliczanie do braku @ doprowadza mnie do szaleństwa. Każdy miesiąc to kolejna nadzieja. Otuż od 4 dni temu złapał mnie jakiś wirus jelitowy. Żle się czuję, mam biegunkę, boli mnie brzuch. Biorę leki (laremid, Enterol i osłonowe), boję się że przez chorobę mogło się nic nie zawiązać, jak uważacie, bardzo prosze o opinie, dzieki z góry. Dodam, że pytając sie lekarza o wpływ mojej choroby i leków na potencjalną ciążę, usłyszałam że jest już zapóźno i trzeba czekać. Straszna znieczulica i kazła mi poczytać sobie ulotki leków, może Wy coś pomożecie...

kochana musisz sie odblokowac psychicznie po prostu nie mysl tyle o tym jak bardzo chcesz zajsc w ciaze i zobaczysz ze sie uda....za bardzo juz sie na ciaze nastawilas ze chcesz i przez to wlaczyla sie blokada i nie mozesz zajsc..zobaczysz uda sie jak tylko nie ebdziesz ciagle o tym myslala:)...POwodzenia w staraniach zycze:)

Gość Luunaa
my się staralismy od kwietnia i co miesiac nic, dopiero w październiku zaciązyłam :D cierpliwosci

tez mysle, ze powinnas sie zdystansowac ,my staralismy sie ponad rok, w pewnym momencie stwierdzilam, ze nic z tego i przestalam o tym myslec-i zaszlam w ciaze:)

eddi, nie denerwuj się. Taki zbieg okoliczności to pech, ale nic nie poradzisz. Nie znany jest wpływ Laremidu i Enterolu na ciążę, dlatego też nie wiadomo czy szkodzi czy też nie. Jeżeli nie zajdziesz w tym miesiącu w ciążę, przynajmniej będziesz spokojna że wirus i leki nie wpływają na rozwój dziecka. Głowa do góry, będzie co ma być :) Nie koncentruj swojego życia na zajściu w ciążę, bo stres bardzo działa na Twoje hormony. Wiele osób które starają się o dziecko i dają sobie na luz, przestają się starać na siłę i szybko doczekują się ciąży. Przygotowywałaś się do ciąży w jakiś sposób? Robiłaś jakieś badania? Warto porobić badania na choroby odzwierzęce i pasożytnicze. Zbadaj poziom przeciwciał toksoplazmozy, różyczki i cytomegalii, bo one mają największy wpływ na płodność. www.porady-poloznej.pl