Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niunia9867

Sex- wspolną decyzja...

Polecane posty

Gość Niunia9867

Mam 19 lat. Moj facet ma 24. Jestesmy ze soba już rok czasu i nie uprawialismy jeszcze sexu. On nie naciska i szanuje moja decyzje. Myślicie że jak nie ejstem jeszcze na to gotowa to nie powinnam sie przejmowac ze mu sie chce ? Ja rozumiem Go : hormony... Ale to powinna byc nasza wspolna decyzja chyba... Mmay tam jakieś male zycie erotyczne ale to zapewne nie umywa sie do sexu.. Czy przyjdzie keidys taki czas, taki moment ze poczuje, ze bede pewna ze chce zacząć to robic ?

Gość to proste....
Jasne ze przeyjdzie taki moment :) tez tak mialam autorko...warto czekac!

no to urabiaj go, birz na przeczekanie, zostaniem mistrzynią w prostytucji małżeńskiej i za du.pkę osiągniesz wszystko. Powodzenia i sukcesów.

to śliski temat. Rzeczywiście jest tak, że obie strony musza być do tego gotowe i zmuszanie czy szantażowanie nie ma sensu i jest zagraniem nie fair, ale ... no właśnie, wbrew pozorom i powszechnej opinii jest tutaj DUŻE ale. Będąc z facetem starszym od siebie o 5-6 lat, dojrzałym powinnas mieć świadomośc, że związek to dwie strony, a nie tylko jedna. Zastanów się, jak można przytrzymywac w ten spoóśb 24 - letniego faceta przez rok i dalej mu mówić, że jeszcze nie jestes gotowa. Wybacz, ale ta sytuacja pokazuje, że nie jestes dostatecznie dojrzała na taki związek, że rozumujesz tylko i wyłącznie swoimi kategoriami, że patrzysz w tym momencie tylko na siebie i uważam, że jeśli powiedziałby Ci po takim okresie czasu, że on już dziękuje za współpracę, bo jemu to nie odpowiada, to miałby rację facet powinien być wyrozumiały ale sa pewne granice - nie jesteś 15-latką, więc może sie zdecyduj na pewne rzeczy, bo wielec chcesz tworzyć poważny związek z dojrzałym mężczyzną, ale ograniczasz go w tak naturalnych sprawach (w końcu oboje jesteście dorośli)

a potem się dziwią, ze faceci chodzą na boki :O może jeszcze msze zamówisz i na ołtarzu mu się oddasz? :O co za brak wyobraźni :P

Gość to proste....
no nie, oczywiscie, lepiej dawac d u p y kiedy tylko facet pstryknie

to proste...., jesli dla Ciebie roczny związek dwojga dorosłych ludzi to pstryknięcie, to tylko pogratulować ... głupoty

"klaudka 27, a jak ktos naprawde nie jest gotowy?" to nie powinien się ładować w poważne związki i zawracać tyłka dorosłym ludziom - proste jak budowa cepa :D

"klaudia nie znalam Cie od tej strony" bo ja mam w sobie dwie natury - grzeczną i ... tą drugą ;) (ale obie tutaj pokazuję od dawien dawna) :D

dwulicowa nie jestem napewno:) tylko zmienna i niepzrewidywalna w reakcjach

Gość Niunia9867
Ja poprostu czuje sie w tym troche zagubiona. Chcialabym zeby On byl szczesliwy razem ze mna, Nie chce niczego na sile... czuje sie jakbym stala na rozdrozu drog.. Poprostu nie czuje jeszcze ze chce to zrobic. Myślicie że go tym az tak krzywdze ??

Gość darkness falls
Klaudka ma rację ! Też uważam, że to trochę egoistyczne co pisze autorka. Twierdzi sama, że sex powinien być wspólną decyzją a bierze pod uwagę tylko swoje własne odczucia i potrzeby

ludzie musza sie zdecydowac - czy tworzycie związek, czy jestescie jakas tam parą blizszych znajomych... zwiazek bez seksu nie istnieje, a debilki wierzace ze 24 letni facet czeka latami na decyzje partnerki, albo maja rogi jak stąd do Kairu, albo za kilka lat beda zakladac na tym forum tematy \"dlaczego moj facet nie chce sexu\"

ech... ja nie rozumiem jak mozna miec ponad 20 lat i byc z kims i przez rok sie nie przespac......... jakas abstrakcja

Nie rozumiem co to znaczy byc nie gotowym do seksu w takim wieku.. i zgadzam sie z Klaudia- jak chcialas tak dlugo czekac to nic nie szkodzi ale u boku trohce mlodszego faceta (najlepiej prawiczka)

dwulicowosc mi sie kojarzy z kims falszywym co ma drugie ukryte kurewskie JA:)

Capo, to nie ma nic wspólnego z dwulicowością - po prostu taka jestem i nie ukrywam żadnej ze stron. Ludzie , którzy bardzo dobrze mnie znają wiedzą o tym, że umiem być "damą w salonie i dziwką w łóżku" (oczywiście w jednym, konkretnym) ;) I to mi pasuje ;) i mnie nie prowokój ... wiesz do czego, bo raz już mnie z lekka osłabiłeś tym "22 cm pytongiem" :D