Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niunia9867

Sex- wspolną decyzja...

Polecane posty

skoro facet czekal az bedziesz gotowa tak dlugo to nawet gdybys byla fatalna to Cie nie zostawi- seks zbliza i napewno bedzie dumny ze moze Cie prowadzic na tej nowej drodze

chyba lepiej jak ja mateki opory zeby zrobila to z kims kogo kocha no chyba ze ma zamiar zostac dziewica do konca zycia

Gość Marta S.
Tylko sie najpierw dobrze zabezpiecz, mloda jestes, zebys glupot nie narobila.

>> no chyba ze ma zamiar zostac dziewica do konca zycia Ja w wieku 18 lat ślubowałem przed świętą Panienką Maryją Jasnogórską dożywotnią czystość. I póki co trwam w celibacie ;)

>> nie nabijaj sie z religii jełopie nawet ja tego nie robie A ja robie, czy pójde do piekła? :classic_cool: "nawet ja" :D A co, aż tak szatańska jesteś i stąd to stwierdzenie NAWET JA? :)

a moze zamiast rozwiewac swoje watlpiwosci na forum to pogadaj ze swoim Kochaniem? Napewno bedzie zachwycony ze chcesz sie z tego zwierzyc i na 100 procent nazwie Cie gluptaskiem jak uslyszy ze balas sie odtracenia po nieudanym pierwszym razie

Gość bez odbioru
"Niektorzy umieją zapanować nad emocjami i cialem." Po co? " Są moze bardziej przemyslani..." Hę?? " Nie kazda panienka wskakuje do łóżka jak ma na to ochote... " No ale skoro MA OCHOTĘ, to dlaczego ma sobie odmawiać przyjemności?? Ja tam nie oceniam, ale pytam z czystej ciekawości - po co tak męczyć siebie i partnera?

Gość ale jesteście denni
Jaaasne, nie ma jak traktować zwykły portal rozrywkowy (zresztą to bardzo tania rozrywka, tak na marginesie:P) do roztrząsania takich kwestii jak pierwszy raz. Cóż... nie ma co demonizować seksu, ale czy Wy naprawdę nie potraficie zrozumiec, że ktoś w wieku 19 lat może nie chcieć uprawiać seksu?:O Czy sekszenie się jest miernikiem czyjejś normalności? Gdybym siedziała tu 24 h na dobę jak niektóre osoby (zresztą ostro tutaj dyskutujące:P) to chyba też nabrałabym takiego przekonania:O Może autorka wcale nie jest pewna swojego faceta na 100% , nie wie, czy to własnie ten, etc. Czasem warto zaufać intuicji:) Poza tym, jeśli chodzi o ten kiepski żarcik o grze w warcaby, Klaudka, nie przyszło Ci przypadkiem do głowy, że ten facet może na tyle kochać autorkę, że tymczasowe życie bez pełnego seksu (w koncu jakieś tam życie erotyczne mają) nie stanowi dla niego egzystencjalnej tragedii?:O Brak słów na takie komenty.

Gość zwss
tu nie ma o czym dyskutowac wspolzycie powinno byc efektem potrzeby i nie ma absulutnie zadnego innego dobrego powdu zeby je zaczynac nie jest nim wspolczucie dla partnera nie jest nim strach, ze partner odejdzie nie jest nim ocena spoleczna autorko - nie masz takiej potrzeby, wiec nie ma powdu, zebys zaczynala wspolzycie to jest takie proste

Gość ale jesteście denni
zwss - wreszcie zabrał głos ktoś rozsądny:)

Gość zwss
i wlasciwie w kazdym innym przypadku dochodzi do naduzycia seksualnego nie w aspekcie prawnym lecz psychologicznym

janse, a za kilka miesięcy pojawi się topik "dlaczego mnie zdradzi? Jestem zrozpaczona i nie chę żyć" i wszyscy faceci znowu będą świniami :D

Gość zwss
klaudka to nie ma znaczenia strach przed takim obrotem sprawy absolutnie nie jest powodem rozpoczynania wspolzycia ani nawet odbywania stosunku

to są zwykłe bzdury, podpinanie ładnie brzmiących ideoligii do rzeczy naturalnych. Napisałam wyraźnie - jeśli nie jest gotowa i dojrzała to ok, więc niech się nie porywa na dojrzałe związki i nie gada potem takich bzdur jak Wy: o wymuszaniu itp. . Bo udany związek to integracja wielu aspektów, sposód których nie każdy można porównac z każdym. i podtrzymuję teorię z warcabami :D

Gość zwss
dojrzaly zwiazek to wlasnie taki, w ktorym ludzi laczy chciany seks zwiazek, w ktorym ktos uprawia seks ze strachu jest wlasnie niedojrzaly i patologiczny

"strach przed takim obrotem sprawy" to nie chodzi o żaden strach przed tym, ale o zwykłe konsekwencje. Bać się ich nie musi, ale powinna mieć świadomość, bo jako dorosła dziewczyna weszła z dojrzałym mężczyzną w takie a nie inne relacja, a stara się go traktować jak 15-letniego podlotka. No niestety, tak się nie da. Czy się to komuś podoba czy nie, to jest fikcja, która może i będzie trwała, ale do czasu, bo dorosły facet nie będzie się przez nie waidomo ile żywił tylko "duchowymi uniesieniami". Tak jest już ten świat skonstruowany i tyle. Wyższa wyższośc ;)

"zwiazek, w ktorym ktos uprawia seks ze strachu jest wlasnie niedojrzaly i patologiczny" zgadza się, i równie patologiczny i niedojrzały jest związek, w którym dziewczyna się raz odsłania, a raz zasłania przed facetem, bawiąc się nim jak zabawką, w którym go przez tak długi czas prowokuje a potem daje mu po łapach i odpycha, kiedy ten stara się do niej zbliżyć więc sadzę, że doszlyśmy do konsensusu - jesli nie potrafi być dojrzałą kobietą, to niech nie struga aktorki i nie odgrywa "nieswoich" ról, bo życie to nie teatr