Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka niezdecydowana hela

jakie studia wybrac

Polecane posty

mam dyplom inżyniera, studia okazały się niewypałem, nie ma po nich pracy chce byc w przyszłości ksiegowa, mam dwie możliwości albo isc na studia uzupełniajace magisterskie 2 letnie zaoczne ekonomiczne ze specjalizacja rachunkowosć i finanse /póki co jest taka specjalizacja/ ale się boje ze wiedza z tej rachunkowości będzie okrojona do minimum i nikt mnie do działu ksiegowosci nie przyjmie albo isc po inzynierze na studia podyplomowe /moje pytanie - czy tak mozna?? - wydaje mi sie ze tak ale nie jestem pewna/ rachunkowosć tam uzyskam scisłą wiedze dotyczaca tej dziedziny, no ale nie bede miec magistra co robić moge zrobic i jedne studia i drugie ale nie wiem w jakiej kolejnosci wazne jest ze chce jak najszybciej iść do pracy z tym zwiazanej

czy to wazne z czego mam inzyniera?/ to dziedzina kompletnie nie po drodze do rachunkowosci...

mgr do tego aby być księgową nie jest potrzebny wystarczy zwykłe technikum rachunkowości lub technikum ekonomiczne

zawsze sie smiałam z tych ekonomistów ale jak ktos ma specalizacje rachunkowosc to jest wygrany - dzis w gazecie pełno ogłoszen - szukam ksiegowej

Gość ale po technikum
nikt nie da Ci pracy księgowej. Jeszcze trzeba zdać egzamin w tym technikum, żeby mieć kwalifikacje. Zdawalność tego egzaminu jest baaardzo niska...

to jest trudny egzamin ale plusem technikum ekonomicznego jest to że po jego ukończeniu i zdaniu egzaminu można pracować w wielu zawodach

ja nie mam problemu ze zdaniem go robilam juz takie zadania ie jest zle a zdawalnosc jest niska fakt i bardzo mlo osob podchodzi do egzaminu bo poziom jest dosyc wysooki trzeba miec 75% aby go zdac (egz. praktyczny) i nawet po technikum mozna pracowac w ksiegowosci znam takie osoby moze nie na tak bardzo odpowiedzialnym stanowisku ale mozna :) a miedzy czasie mozna sie doksztalcac a o inzyniera tak pytalam z ciekawosci sama koncze szkole i dokladnie nie wiem na jakie studia sie wybiore

trzeba sie przylozyc poprostu do przedmiotw zawodowych od samego poczatku ale fakt stres takze robi swoje niestety

tak pisza o studiach podyplomowych Celem Studium jest zdobycie przez uczestników aktualnej wiedzy z zakresu rachunkowości, nabycie uprawnień do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych (warunek – trzyletnia praktyka w dziale księgowości), Ukończenie Studium upoważnia do ubiegania się bez egzaminu w Ministerstwie Finansów o uprawienia do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych

skonczyłam technologie zywności

no własnie to mnie przekonuje, ze juz po roku (dwa semestry) moge szukac pracy , ale boli mnie brak tego magistra

to rzeczywiscie odbiegajacy temat od rachuunkowosci ale wiesz ze to jednak nie jesst Twoje powołanie :)

ja koncze ekonomiczne a sama nie wiem jeszcze na jakie studia chce isc mature zdaje z biologii :((

patrzyłam na oferte stowarzyszenia księgowych polskich i tam tez wymagaja 3 letniej praktyki w dziale ksiegowości

wiesz co Ci powiem cukierecek - ciężko powiedziec jakie ja mam powołanie , chce po prostu miec prace i móc utrzymac siebie

kazdy kiedys je odnajdzie nie zawsze to szybko przychodzi ja takze nie wiem co ze soba robic tzn ze studiami chcialabym na ekonomi lub logistyke ale biologia mi nie pomoze :(

ja Ci tylko radze cukierecek nie idx na 5 letnie studia, lepiej na licencjat albo inzyniera jesli czujesz sie bardziej techniczna bo jak bedziesz na 5 letnich a za 2 lata Ci sie odwidzi to szkoda jakbys miała zrezygnować

to czemu wybrałas biologie?? a w ogóle od kiedy w technikum ekonomicznym jest biologia moja siostra nie miała

bo ja lub ie i z tych przedmiotow ktore zdawane sa dodatkowo najwiecej umiem hehe myslalam rrowniez o farmacji

moje akurat 3,5 na niektórych kierunkach 4 lata chodzi o to, ze to co dzisiaj se opłaca studiowac, za kilka lat moze sie juz nie opłacac a wtedy jak ktos ma licencjata czy inzyniera moze sie szybko przekwalifikować a nie meczyc się az te 5 lat minie bo przeciez jak ktos jest blizej konca niz poczatku to przeciez nie zrezygnuje

farmacja jest bardz ciezka, rycie dniami i nocami, to trzeba kochać chyba ze studium farmaceutyczne to tak

no fakt racja racja ja napewnoo na licencjata pojde pozniej mozna dorobic 2 latka n magistra kurcze musze mykac bateryjka mi sie konczyw komputerku ;/

wiesz co musze teraz isc ale jeszcze wróce za jakis czas

mi troche na studium sie nie opaca bo juz bede miala jednego technika dobrze ze jest jeszcze troszke czasu:)