Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka niezdecydowana hela

jakie studia wybrac

Polecane posty

ktos jeszcze mi doradzi??

Gość podciaaaaaaaagam
jak wyzej

Gość no jak jak
no wiesz ta praktyka najwazniejsza, nawet wazniejsze od szkoly moja kolezanka ma dosyc dobra prace w ksiegowosci, a skonczyla politologie. kiedys zalapala sie jako pomoc ksiegowej i tak potem dostala lepsza prace w innej firmie. no fakt zna tez biegle niemiecki. ja mieszkam w niemczech; studiuje w tym kierunku,ale wiem znowu ,ze po studiach nie majac praktyki w tym zawodzie to nic nie zdzialam:( jak mam ferie robie praktyki-dwie juz zrobilam,ale nie wiem czy mi to pomoze w przyszlosci,bo 2 praktyki-jedna 1miesieczna ,druga 2m-czna za duzo nic nie znacza :( to wlasnie musza byc lata :(

Gość no jak jak
swoja droga, mozna wybrac uzupelniajace rachunkowosc skoro te studia sa tak odlegle tematycznie od twoich?? jezeli mozna, to ja bym lepiej zrobila chyba te uzupelniajace inna kwestia czy na zaocznych cos z tego wyciagniesz i czy czegos sie nauczysz

własnie w Polsce nie ma zbyt duzego wyboru by po jednych studiach robic uzupełniajace w zupełnie innej dziedzinie , nie ma samej rachunkowosci jako uzupełniajace, jest tylko ekonomia specjalizacja rachunkowosc

teoretycznie tak sie mówi, ze to ile sie nauczysz zalezy od Ciebie, pod jednym warunkiem - ze masz na to czas. Ja na moich poprzednich studiach ,,zapieprzałam,, tyle bzdur i tyle mi to czasu zajmowało, ze na nic innego czasu nie było generalnie studia to zamydlanie umysłu, mnóstwo rzeczy niepotzrebnych, tego co powinni zaś nauczyc to nie ucza, np. na tej ekonomii to moze beda dwa, trzy przedmioty dla mnie cenne, a na podyplomowych nie ma zmiłuj o juz czysta rachunkowosć

tylko zauwaz ze jak tych ,,debilnych,, studiów nie masz to nikt na Ciebie nawet spojrzec nie chce porażka normalnie

Gość gggggggggggf
może zrób podyplomówke z dietetyki?

Gość no jak jak
wlasnie czemu nie chcesz kontynuowac swoich studiow, przeciez technologia zywienia nie wydaje mi sie beznadziejnym kierunkiem, po ktorym nie ma pracy jak ktos ci podpowiedzial moze dietetyka?? tak to zrobisz moze i dwie dziedziny,ale zadna porzadnie

u mnie nie ma na technologii dietetyki musiałabym zrobic specjalizacje magisterską z dziedziny, której nie znoszę a potem jeszcze 2 lata jakiejś uzupełniającej dietetyki na akademii medycznej poza tym nie chce byc dietetykiem, a w ogóle to po technologii zywności nie ma pracyi przede wszystkim co najważniejsze te studia mnie dobijaja, nie cierpię ich i dlatego chcę sie przekwalifikować

ODSWIEZAM /// Ja obecnie jestem w Technikum Ekonomicznym może mi doradzicie jakie studia po tej szkole ? Takie abym dostał pracę, uwielbiam języki obce tzn niem i ang.

Gość Henka
a bierzesz pod uwage np Wyzsza Szkole Bankowa? Obecnie prowadza konkurs z nagroda w postaci rocznego stypendium, szczegoly na www.studiamarzen.pl moze warto sie zainteresowac? inne opcje to tradycyjnie uniwerek ekonomiczny, trudniej sie dostac, ale troche wiekszy prestiz.

Gość Anelke1294587
Najlepiej wybrać kierunek, który daje szanse na (dobrą) pracę. Najłatwiej znaleźć pracę po kierunkach technicznych, ale też nie wszystkich. Na ciekawe oferty i wysokie wynagrodzenia liczyć mogę absolwenci: budownictw, architektury i urbanistyki, mechaniki i budowy maszyn, automatyki, informatyki, elektroniki i telekomunikacji. Na rynku pracy nadal istnieje duże zapotrzebowanie na absolwentów kierunków medycznych takich jak: farmacja, fizjoterapia, dietetyka, zdrowie publiczne. Problem ze znalezieniem zatrudnienia z pewnością będą miały osoby, które ukończą ochronę środowiska czy pedagogikę (już w chwili obecnej mamy do czynienia z przesytem absolwentów tych kierunków). Nie łatwo znaleźć zatrudnienie po kierunkach humanistycznych takich jak: socjologia, historia, administracja, politologia, historia. Ponadto trudno znaleźć pracę po „dziwny kierunkach , takich jak: rybactwo, etnologia, astronomia, lotnictwo i kosmonautyka

Gość jhgfds
nie czytalam calego watku, ale jesli dostaniesz sie po swojej inzynierce na DOBRE studia z rachunkowosci to wybierz taka droge; jesli nie przejdziesz ezaminu po licencjacie na s magisterskie w kierunku rachunkowosci, idz na zaoczne i sprobuj jeszcze raz na dzienne,