Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowanaaa

Administracja czy ekonomia?

Polecane posty

andzia-> ja i moje wyczucie :) w marszałkowskim ze wzgledu na roznorodnosc zadan nie dziwi mnie ochrona srodowiska, czy nawet turystyka.

Gość janussssssssssssz
a kto wam załatwił te pracę w urzędach? nie wierzę ,że same dostałyście

Gość niezdecydowanaaa
no jasne ze tak:) a mozesz zdradzic jakie sa tam mniej wiecej zarobki, tak dla orientacji:)

tzn w urzedach? poczynajac niestety od najnizszej krajowej (np ZUS, wojewodzki). Srednio tez zarabia sie w sluzbach skarbowych na nizszych stanowiskach. W urzedach samorzadowych (miasta, gminy, marszalkowski) to zalezy od wojewodztwa, ale u nas np od ok 2tys na reke na poczatek.

Gość andzia226
chodzi o mój dział-fundusze struk.

Gość agusiaaaaaaaaaaaaa
a ja ci powiem tak, jeśli nie masz znajomości odpuść sobie administrację, o ile chcesz pracować w jakimś urzędzie.Lepsza będzie ekonomia.

Gość super ja
stawiam na ekonomie, i ty tak wybierz;)

Gość andzia226
ja niedawno zaczełam- 1300 netto, wiem że troche słabo ,miałam lepiej pracowałam w dużej firmie S.A. ale musiałam daleko dojeżdżać, ja prace dostałam sama ,nikt mi nie załatwiał oczywiście nie od razo chwile leżało moje CV ale w końcu się doczekałam

Gość mjsfjfjnfjnfgjf
w urzędach gówniane zarobki.

Gość słoneczniczka
ja jestem na drugi roku administracji i myślę co jeszcze zacząć:) Nie wybrałabym drugi raz tego kierunku, ale nie chce już przerywać skoro zaczęłam. Ekonomia to raczej dobry pomysł. Administracja z zasady nie daje możliwości wysokich zarobków, strasznie dużo nauki z przeróżnych kodeksów i ustaw

Gość Avalon88
Ja studiuję zarówno administrację jak i ekonomię. Myślę, że kształcenie się w kierunku prawno-gospodarczym jest poszukiwane na rynku pracy. Jak dla mnie połączenie tych dwóch kierunków jest naprawdę super! ;)

Gość asadek
mi sie wydaje ze ekonoma duuuuzo lepsza ;)

Gość powiem szczerze, że
Za kilka lat będzie malutko ekonomistów :) wiec warto isc na ekonomie.

Gość tomekmm
Administracja to praktycznie i teoretycznie prawo, więc nie porównujcie prawa do ekonomii Administracji 100 razy lepsza i chyba lepiej skończyć administracje na WPiA niż ekonomię. Administracja ma większy prestiż.

Gość print1234
Według mnie lepsza jest ekonomia. Tak naprawdę na stanowiska urzędnicze - składa CV dużo osób po prawie, dlatego jest duża konkurencja. Ekonomia - kręci się wokół pieniądza, a tak naprawdę świat jest zmaterializowany i pieniądze istnieć będą. Do tego po ekonomii można zrobić ciekawą specjalizację np. doradztwo podatkowe, bankowość - zależy co Cię interesuje i ukierunkować się do potencjalnej pracy. Ciekawą alternatywą jest Zarządzanie - i wiele specjalizacji, które często łączą: Zarządzanie zasobami ludzkimi, ekonomie, finanse.