Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andzia..........

CO TO JEST SATYNOWA BAWEŁNA

Polecane posty

Gość Andzia..........

i czym się różni od prawdziwej satyny? Ostatnio w realu natrafiłam na promocje pościeli satynowej. A na opakowaniu pisało: Pościel satynowa 100%bawełna i wcale sie nie błyszczała! Zero połysku, normalnie jak zwykła bawełna.

Gość Andzia..........
ale to znaczy że zero połysku? Dla zmyły tak nazwali ta pościel, żeby sie ludzie nabierali?

Gość Andzia..........
myślałam że ona sie błyszczy, dlatego satynowa bawełna sie nazywa, ale jak nie ma połysku. Wygląda, jak zwykła bawełniana tania pościel.

Gość Jessy28
mam wszystkie posciele z bawelny satynowej, świetny materiał!!!bardzo miły w dotyku. Polecam.

Gość ja też korzystam tylko
z takiej pościeli! Sama satyna - też jest ok, ale jest chłodna i śliska. Na jedwab mnie nie stać. Satynowa bawełna jest miękka i delikatna - choć, jeśli ktoś lubi jak pościel grzeje - to ta na pewno nie.

Gość dżager
mnie się wydaje, że satynowa bawełna jest lepsza bo satyna to chyba sztuczny materiał

Gość cdvst34
lidl chyba upada skoro wynajęli zochy do reklamy :classic_cool:

Gość kaskadah
nie wydaje mi sie, zeby Lidl mial upasc :P ja posciel polecam, bo sama posiadam :)

Haha, satyna to przeciez tylko splot. MOze byc zrobiona z bawelny lub z jedwabiu albo innego surowca. A satyna wcale nie jest taka bardzo blyszcząca.

Gość Anuuuulkaaa
Ja ostatrnio kupiłam pościel z satyny bawełnianej z www.pościelowy.pl i jestem strasznie zadowolona :)

Gość Anuuuulkaaa
Sorki wprowadziłam Was w błąd ze strony www.poscielowy.pl :)

ja odkad dostalam w prezencie posciel z satyny bawelnianej zawsze kupuje juz tylko taka, a przyznam ze mam obsesje na punkcie poscieli. kupowalabym codziennie. satyna bawelniana jest najlepszym materialem na posciel, bo w lecie nie grzeje jak bawelna a w zimie nie chlodzi jak satyna. najgorszy material to kora i flanela.

Gość kasandra_b
Nie zgodzę się z koleżanką że najgorsza jest bawełna i flanela. Flanela jest 100 razy lepsza od satyny bawełnianej. Aha bo nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, że satyna bawełniana a bawełna satynowa to zupełnie dwie różne bajki. Właśnie nieuczciwi sprzedawcy używają tych pojęć zamiennie a to świadczy o braku profesjonalizmu. Satyna bawełniana - to produkt sztuczny pochodzenia polipropylenu bawełna satynowa - to bawełna utkana w specjalnym splocie zmiękczającym. RÓŻNICA?? No naprawdę prawie żadna :DDDD jakiś żart jeżeli ktoś tak twierdzi. Nawiązując do wypowiedzi koleżanki, że flanela i bawełna są gorsze od satyny bawełnianej - TO KOMPLETNA BZDURA!!!!!!!! Ale bawełna satynowa już jest dużo lepsza od flaneli i nawet zwykłej bawełny, ze względu na sposób produkcji, która sprawia, że nie jest ona tak sztywna i szorstka w dotyku. Podsumowując czytajmy dokładnie opakowania produktu do szyk przestawny dwóch wyrazów jest w znacznej mierze nie wynikiem pomyłki w druku, tylko prawdziwą informacją często odczytywaną jako równoznaczność odwrotności tego szyku. :) pozdrawiam

Gość gość
trzeba tez odroznic surowiec od rodzaju materialu. posciel satynowa moze byc polistrowa- i kiepskiej jakosci, mechaci sie i zaciaga i bawelniana mila w dotyku i l lekka;)

Gość lila 51
satyna to jest tkanina bawelniana o innym splocie niz posciel zwykla ,ltora ma splot plocienny tzn1/1 watek do osnowy jest pod katem prostym.Satyna to 6 nitek watku i 2 przeplotu czyli 6/2 stad jest bardziej zbita.Polys nadaje merceryzacja przedzy,moze tez byc nablyszczana chemiczne.Sa tez satyny z dodatkiem poliestru-gorsze.Do tkania satyny kupuje sie rownomietna przedze tex20,cienka lub tex12x2.o wysokiej jakosci.Jest to wiec posciel ekskluzywna i powinna kosztowac ca 200zl.tansze to podroby

Gość gość
Jeśli ktoś ma wątpliwości co do pościeli z satyny bawełnianej to polecam zakup ze sklepu internetowego www,posciel-sklep.pl , ja dokonałam tam kilku zakupów . Nie chcę innej pościeli i nniego materiału . Satyna Bawełniana to 100% bawełna materiał tkany krzyżowo co daje w rezultacie tkaninę miłą nie sztywną jak typowa bawełna. Zapewniam ,że pościel nie jest ani śliska tak ja typowa satynowa ani zimna . Naprawdę polecam sklep www.posciel-sklep.pl Monia

Gość gość
Jeśli ktoś ma wątpliwości co do pościeli z satyny bawełnianej to polecam zakup ze sklepu internetowego www.posciel-sklep.pl , ja dokonałam tam kilku zakupów . Nie chcę innej pościeli i nniego materiału . Satyna Bawełniana to 100% bawełna materiał tkany krzyżowo co daje w rezultacie tkaninę miłą nie sztywną jak typowa bawełna. Zapewniam ,że pościel nie jest ani śliska tak ja typowa satynowa ani zimna . Naprawdę polecam sklepwww.posciel-sklep.pl Monia

Gość gość
satyna bawełniana albo satynowa bawełna, to posciel rownie elegancka co satynowa i rwnie wygodna co bawełniana, nie błyszczy ale tez nie jest taka jakby matowa jak zwykla bawełna, ja osobiście uwielbiam pod nią spać. a wybór jest bardzo szeroki, wszystkie sklepy internetowe i zwykle z poscielą sprzedają taką, ostatnim razem zamowilam z elway.biz i jest bardzo ladna :) tzn kolorowa i dobrej jakosci

Gość gość
Meceryzowana bawełna jest cudownym materiałem. Uwielbiam spodnie z tego materiału, są takie milutkie w dotyku, lubię gładzić sobie uda, kiedy mam je na sobie. Pomimo tego, że nie są cienkie, są doskonałe na upały. Na podróż latem, zwiedzanie południowych krajów idealne. Chronią przed słońcem, a nie grzeją i faktycznie są bardzo trwałe jak zapewniał sprzedawca. Pościel podobnie, nawet w upalne, duszne noce pozostaje chłodna.

Gość gość
Tkanina satyna bawełniana tz.splot satynowy.Pościel z takiej tkaniny jest super!pod warunkiem,że nie kupimy podróby.Najlepsze tkaniny są z firmy Andropol z których są szyte wspaniałe komplety poscieli.

Gość gość
piękne tkaniny znajdziecie na tkaniny-kotary.pl :)

Gość gość
Pościele z satyny bawełnianej są rzeczywiście chłodne. A zwykłe bawełniane pościele wcale nie muszą być gorszej jakości, wszystko zależy od producenta i materiału. Polecam pościele http://cukoo.pl/ mają bardzo porządne, i z dobrego jakościowo materiału (polskiego!)