Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ulenkaaaaa

Bruksizm - ból przednich zębów

Polecane posty

Gość Ulenkaaaaa

Witajcie :) Chciałam się zapytać czy miał już ktoś taki problem... Strasznie zgrzytam zębami i od 4 dni potwornie mnie bolą przednie zęby ("zjadłam" już kieł - jest równy z innymi zębami). Poszłam do dentystki i usłyszałam, że nic złego się nie dzieje. Mam tylko myć zęby Sensodyne i nie zgrzytać... Kupiłam sobie zamiast szyny relaksacyjnej (200zł ;/) takie nakładki na zęby jak bokserzy mają (z silikonu)... Jest super tylko mam jeden problem...Nie mogę jej nosić z powodu koszmarnego bólu zębów :( No i właśnie to mój problem. Koszmarny ból przednich dolnych zębów. Myślałam, że tak starłam, że aż nerw jakiś odsłoniłam no ale p. doktor powiedziała, że wszystko ok... Do tego pod dolną lewą dwójką na dziąśle zrobił mi się jakby twardy guzek... Czy to może być jakiś krwiaczek spowodowany naciskiem korzenia zęba na dziąsło? Znacie jakieś domowe sposoby pozbycia się tego bólu (bo nie chce łykać kilku tabl. p-bólowych dziennie)? Płuczę buzię szałwią ale pomaga na króciutko :( Doradźcie coś proszę... Pozdrawiam:)

Gość Ulenkaaaaa
Podnoszę... Proszę poradźcie coś...