Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majstrowa

Przegroda w pochwie i macicy-jaki poród

Polecane posty

Czy któraś z Was mając takie przegrody urodziła naturalnie czy konieczna była cesarka?

Ja mam podwojna macice i probowalam rodzic normalnie, po ponad 20 godzinach i tak skonczylo sie cesarka .. a nie mam przegrody w pochwie. Natomiast mam znajoma ktora ma przegrode i w macicy i w pochwie i nie bylo mowy o naturalnym, miala planowana cesarke.

Gość a na czym to polega
o co chodzi z tymi przegrodami?

Gość hmmm mysle ze
Najwyzej cie rozerwie...

Gość hmmm mysle ze
no sorry ale musi cie rozerwac bo inaczej dziecko nie wyjdzie. Jak ty sobie to wyobrazasz?

w przypadku przegrody pochwy i macicy poród drogami natury jest zależny od wielkości tej przegrody. Im bardziej zaawansowana przegroda tym mniejsze szanse na to, że poród odbędzie się drogami natury. www.porady-poloznej.pll

Gość fefcia89
witam. ja mam przegrodę jednorożną i jestem w 20 tygodniu ciąży, mam planowaną cesarkę, bo naturalnym sposobem nie da rady. mam tylko nadzieję, że uda mi się donosić jak najdłużej ciążę,bo często zdarza się w przypadku gdy ktoś ma przegrodę wcześniejszy poród. pozdrawiam

Gość thwrthr
ja mam macice dwurożną z częściową przegrodą. Miałam cc.

Gość Angela G.
Witam. Ja mam przegrode pochwy, o ktorej dowiedzialam sie dopiero w ciazy. Moj lekarz powiedzial, ze nie wie, czy bede mogla rodzic naturalnie... nie moglam.... Przegrode mam umiejscowiona na samym srodku szyjki i pomimo boli i prawie pelnego rozwarcia (w 39 tyg. ciazy, po odejsciu wod plodowych, rozwarcie na 4 palce bo 5 to przegroda o.O) skonczylo sie cesarka. Moj synek urodzil sie dokladnie 12 godzin po przyjeciu mnie do szpitala i dostal cale 10 punkcikow. Drogie kobietki jesli macie przegrode to nie warto cierpiec. Jesli lekarz proponuje Wam cesarke zgodzcie sie, szkoda nerwow i nie potrzebnego przedluzania porodu! P.S. W seksie to nie przeszkadza. A podczas okresu nie mozna nosic tamponow bo by trzabylo dwa umiwscic bo jakby nie bylo sa dwa ujscia... Pozdrawiam :) P.S.2 Moj mail N._Mika@wp.pl

Gość a ja latami chodzilam
na kontrole ddo gina i zaden mi nic nie mowil o przegrodzie- dopiero przy porodzie , gdy juz urodzilam lekarz stwierdzil, ze mam w pochwie- bylam w szoku!!!!!

Gość a ja latami chodzilam
i dodam, ze1 faza -skurcze be rozwarcia 3 dni- 2 faze porodu mialam trzeciego dnia od 16.00-20.50( "na samolocie")- mimo wskazania do cesarki( oczy) lekarzowi nie chcialo sie jej robic- blagalam o cesarke- i nic- potem okazalo sie cudem, ze z mala wszystko ok- bo wychodzila czolem- miala przez dwa dni znieksztalcona glowke!!!!! Gdybym mogla to bym tych wszystkich lekcewazacych lekarzy pod mur postawila- dodam, ze do ginekologa chodze zawsze prywatnie- bo gdy bylam na NFZ to lekarz w 35 min przyjal 17 pacjentek( bylam 17) liczylam.......szkoda slow- znajomy prokurator powiedzial, ze takie cos nadaje sie do sadu!!! Jezeli lekarz proponuje cesarke- to lepiej wykorzystac te sytuacje- porod naturalny moze i jest lepszy- ale gdy kobiety rodza szybko- jak moja szwagierka- o 13.00 byl w szpitalu o 15.00 dziecko na swiecie!!!!

Gość ja mam przegrodę poprzeczną
macicy i tez dopiero dowiedziałam się o tym po cesarce a to dlatego ze nie sposob bylo tej przegrody zobaczyc na zadnym usg dodam ze rodzilam 15 godz , bylo pelne rozwarcie i dziecko nie moglo wyjsc.

Gość gość
Hej, ja miałam przegrode w pochwie, również dowiedziałam się o tym przed porodem. Urodziłam siłami natury a lekarze stwierdzili że przegroda sama pęknie i tak sie stało. Teraz chodzę z urwanym dzyndlem( bo tak to wyglada) , musiałabym iść do szpitala żeby to usunąć bo to co zostało nie wyglada naturalnie:( Dziwi mnie dlaczego jak lekarz mnie szyl nie mogl również tego usunąć. szkoda bo nie podoba mi się to w tej chwili..

Gość gość
ja mam dwie szyjki, macice dwurozna z przegroda pelna ( to znacyz juz nie- teraz tylko dwie szyjki ) rodzilam przez cc. Z tego co wiem przegrode w szyjce mozna naciac, moja kolezanka miala przed porodem.