Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tamari

jest tu po ktoś po ekonomi?

Polecane posty

to o czym na te pozostale 6 stron pisac? :O ps. zarzuć porzadną interlinię, wiecej miejsca Ci to zajmie :D

wiesz geneza geneza pozniej pewnie trzeba napisac jak to teraz wyglada, jakie sa prognozy na przyszlosc i takie pierdoly niezle sie wjebalam, w sumie to nie moja praca, pomagam komus bo mam dobre ❤️

Gość Capo di tutti capi
>> geneza kryzysu dokładna -rynek nieruchomości w USA - polityka kredytowa banków USA - słaby nadzór FED nad bankami -liberalna i oderwana od warunków rzeczywistych polityka banków, które udzialały pożyczek i kredytów ludziom, którzy w ogóle nie gwarantowali spłaty zadłużenia - stopy procentowe nieadekwatne do inflacji - podwójna księgowość ukrywająca faktyczne wyniki banków inwestycyjnych - odwrócenie cyklu koniunkturalnego z trendu wzrostowego na trend spadkowy - brak interwencji państwa w odpowiednim momencie - strategie inwestycyjne banków inwestycyjnych, które okazały się chybione - załamanie rynku nieruchomości w skutek przeszacowania cen nierychomości do faktycznej wartości rynkowej. Z głowy pisałem, nie wiem czy o czymś nie zapomniałem :o

o dziekuje skarbie:) a kolega dziubus niech mi te punkty ładnie rozwinie:P

Gość Capo di tutti capi
>> pozniej pewnie trzeba napisac jak to teraz wyglada, Chuujowo :o Wiele banków na świecie przestraszyło się scenariusza amerykańskiego. Chybione inwestycje w instrumenty pochodne, wykupowanie papierów wartościowych upadających banków czy brak elastyczności w stosunku do zmieniajacej się sytuacji rynkowej postawiło wiele banków w stan, w którym traciły płynność finansową (w polsce Millenium, Polbank, GE Money). Kryzys najbardziej odczuwają aktualnie branże nieruchomości, finansów i bankowości a także motoryzacja. W Polsce nie ma tragedii. :o Dużo pisania, przez telefon powiedziałbym Ci wiecej ;) >>jakie sa prognozy na przyszlosc i takie pie**oly Nine chce mi się już pisać, choć wiem o co chodzi :o

Gość Dziubus to koleżanka

Gość Capo di tutti capi
>> o matko ale to nudne Jakbym Ci to szeptal do uszka, to brzmiało by to excytująco niczym sex na pierwszej randce :classic_cool:

Gość Capo di tutti capi
>> hehehe watpie Ja z obrad sejmu potrafię uczynić excytujące wydarzenie ;) Jestem jak Tomasz Zimoch podczas komentowania skoków narciarskich :D

Gość tutaj jest mały ciekawy
artykuł o kryzysie w USA, nie wiem tylko czy się otworzy http://biznes.onet.pl/15,1512118,prasa.html

Gość Capo di tutti capi
>> ja jestem po ekonomii Buhahahaah :D:D Chyba po liceum ekonomicznym w Biłgoraju, na co wskazywałby zawód głónego inżyniera ds układania kostki u Heltmuta za 5,68 EURO brutto za godzine :D

Jarek pojebie zejdz na ziemie i mnie nie wkurwiaj:-O bierz swoja dniowke i idz do burdelu 🖐️

Gość Capo di tutti capi
>> nawet jeśli miałbym tylko tyle to i tak jest to pułap nieosiągalny dla Ciebie, nierobie na bezrobociu Uuuuu jednak Helmut aż 7 ojro płaci? A pewnie jak mu chapniesz po same wory to jeszcze gratisowo 10 Euraków dorzuci? :o

Gość Capo di tutti capi
>> bierz swoja dniowke i idz do burdelu Pewnie boii się, że nawet dziwka mu odmówi :o

Jarek tak czy siak to jakas kase masz, bo chyba nie wydajesz pensji w 1 dzien:-O spac mi sie strasznie chce, zaraz jebne glowa o klawe:-O

Gość Capo di tutti capi
>> bo chyba nie wydajesz pensji w 1 dzien Jakbyś zarabiała tyle co on, to tez wszystko szło by ci w jeden dzień :classic_cool: >>spac mi sie strasznie chce, zaraz j**ne glowa o klawe Aaa aaa kotki dwa, szare bure obydwa :classic_cool:

Gość Capo di tutti capi
>> 7 ojro to dostają tutaj takie pomioty jak Ty, co zamiatają budowę Widzę, że doskonale orientujesz się ile w tym fachu można zarobić :) Z litości tylko nie zapytam skąd to wiesz :o

Tamari- ja przy tym wymiekam, trza bylo zostac przy gieldzie :D Powodzenia :)

Gość Capo di tutti capi
>> k**wa very funny Chętnie ululam Cie do snu i przykryję kołderką, shall I? :)

Gość Capo di tutti capi
>> a skąd wiesz, piczko, że helmut płaci 5.68 €/h? Bo to minimalna stawka godzinowa u Helmuta, cipo :D

nie nie mam nastroju wkurwiacie mnie obaj jarek wypierdalaj umyj sie moze po pracy:-O

Gość Capo di tutti capi
>> wk**wiacie mnie obaj Poprawna forma to - obydwaj ;) Poza tym zgadza się :) Adio 🖐️