Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasieczka

niespanie w nocy, pomooooocyyyyyyyyy...

Polecane posty

odzyczajam synka budzenia sie w nocy. Wczesniej wstawal co godzine, a nawet czesciej na mleko, przezucilam go wiec na wode za waszymi radami. Mial sie niby odzwyczaic wstawania nocnego ale moj problem polega na tym ze dalej wstaje, tak samo czesto mimo ze zamiast mleka daje mu wode. Jestem juz wyczerpana z pomyslow, co robic mam??? Nie dosypiam, rano jestem nieprzytomna. Malo tego, ok 1 w nocy zmieniam malemu pieluszke, bo wiadomo tyle pije to i robi.I wtedy sie rozbudza calkowicie i nie spi do 2 godzin. Nie rozmawiam z nim, unikam kontaktu wzrokowego, nie zapalam nawet lampki. Aler on i tak sie budzi. Co ja mam jeszcze zrobic?? Drogie mamy, podzielcie sie doswiadcezniami i doradzcie cos, bo jeszcze troche i chyba zwariuje!!!!

Mam córeczkę o miesiąc młodszą od Twojego synka i ona przesypia mi całe noce, czasami tylko zdarzy się że się obudzi albo że wyjątkowo pośpi tylko do 6 a tak od dłuższego czasu śpi już nawet do 9. Nie praktykowałam podawania wody, zawsze daje pierś i pozwalam się jej porządnie najeść, często zasypia przy piersi i tak sobie śpi z godzinkę nawet coś tam ciumkając czasem ale może właśnie dzięki temu się porządnie najada i nie budzi się w nocy. Poza tym zawsze w nocy zapewniam córci bezwzględną ciszę i spokój

Gość sprzedaj go na
allegro

Gość baba truskawkowa...
Moj maly jest mlodszy o 2miesiace,a juz potrafi przespac cala noc bez wstawania.Ale jak byl mlodszy to mialam podobnie jak nie byl mokry to glodny takze obie czynnosci przewijanie i karmienie szly w parze.Obecnie przed snem najada sie bardzo duzo np.kiedy idzie spac zwylke o 23.to juz o 21 zjada butel mleka i ma 5minut drzemki nastepna porcje mleka wypija o 22 i zasypia.spi zwykle do 7rano.Moze Twoj maly za malo zjada na noc lub za duzo spi w ciagu dnia-zwlaszcza popoludniu?

Aha no i jeszcze jak już się zdarzy że moja się obudzi to ja reaguję od razu. Czasami tylko słyszę że zaczyna coś marudzi albo zbiera jej się na płacz to od razu się podnoszę z łóżka i głaskam ją robiąc ciii... w tedy raczej się nie budzi tylko spokojnie usypia i śpi do rana. Mi też ktos kiedyś poradził żeby zbytnio nie reagować ale w tedy kończyło się to płaczem i pobudką i już nie było wyjścia. Wole wsta na 5 minut niż później chodzi 2 godziny

twoje dziecko jest baaaardzo malutkie! dawaj mu mleko, ono chce jeść w nocy! mój jeszcze do teraz je jeden raz ok 4tej. A czy twoje dziecko śpi w łóżeczku czy z tobą? może chce być blisko ciebie? Ja na twoim miejscu wzięłabym go ku sobie i zobaczyła jak śpi i dała mu jeść! bez przesady ale można oduczać dziecko ok roczne albo i później ale nie takie małe.

A ja uważam że Twoje dziecko jest na tyle małe że ma prawo jeszcze tyle budzić się w nocy i domagać się jedzenia :)

spi 2 razy w ciagu dnia po ok pol godziny, na wieczor zjada jedna lub dwie butelki kaszki takiej gestej. Wczesniej dawalam mu w nocy mleko(kaszki juz nie chcial) i budzil sie tak samo, potrafil wypic nawet 8 pelnych butelek mleka. POradzono mi tutaj na forum abym zaczela mu dawac wode, no ale zadnej roznicy nie ma. Budzi sie tak samo czesto. CHodzi spac o 19, ddluzej nie umeiem go przetrzymac. Tak samo w dzien, sam pada ze zmeczenia. sam sie sprzedaj na allegro glupku

Ma pol roku, a i nigdy nie przes[al ladnie nocy, czasem sie zdarzylo ze budzil sie TYLKO 4 razy, a tak normalnie to chyba z 10

Gość pięknaanastazja000
moj syn jak był taki malutki to tez sie czesto budził,ale spał z nami i nie było to takie kłopotliwe , teraz ma rok spi we własnym łóżeczku i przesypia całą noc od 19 do 5 rano ,dostaje wtedy butle i spi sobie jeszcze ok 2 godz ze mną w łóżku;-)

Gość mamajuki
Nie wiem czego oczekujesz dziewczyno przecież masz jeszcze bardzo małe dziecko, a niestety nie wszystkie są śpiochami i nikt nie powie ci w jakim wieku dziecko ma juz przesypiać całe noce. moja córka ma skończona 2,5 roku a na palcach jednej ręki mogłabym policzyć noce które całe przespała. Budzi mi się raz dwa razy w nocy, teraz juz nie je ale to piciu chce to siku, albo poprostu chce iść spać do mojego łużka. jak pamiętam jak miała pół roku to też czesto mi się budziła ale ja ją karmiłam, nie mówię że co godzine bo to raczej niepotrzebne ale dwa razy w nocy to mogłabys dac małemu jeść,

Gość baba truskawkowa...
To moze jak spi popoludniu to budz go sama pobaw sie z nim.Rob mu drzemki 30 minutowe max godzinne ,a nie sen z 2-3 godzinny.

Moja ma 14mcy i ani razu nie przespała mi nocy. Jak obudzi się tylko 2-3 razy w nocy to noc uznaję za przespaną. Jest na cycu i zastanawiam sie nad zaprzestaniem tego cycolenia. Tylko boje sie by nie pogorszyc sprawy.. teraz jakos zaśnie przy cycu, a jak podam jej wodę to sie chyba wścieknie...

Gość hihihihihihihih-
mały jest głodny! masakra zeby wode mu dawac? moj miał 9 miesiecy jak przestał jesc w nocy troche to meczoce ale zobaczysz to minie i bedzie dobrze:-)

Gość moja ma 6 mc
chodzi spac około 22 a wstaje o 9 rano ( caly czas spi nie budzi sie , wiec nie podaje jej ani mleka ani wody w nody ) rano o 9 pozniej o 12 je mleko bebiko 2 R 180 ml, o 15 je obiad i deserek owocowy , o 18 je mleko bebiko 2R 180 ml, o 20 jest kapana i 21 je mleko bebiko 2R 180 ml. w miedzy czasie ja przepajam woda ( w ciagu dnia wypija jej okolo 300 ml ) tak jak wspomnialam ma 6 mc i wazy 8 kg przy 70 cm długosci . jak dotad jeszcze nie dalam jej kaszki bo jeszcze nie potrzebuje tak gestego pokarmu . nie wiem co to znaczy nieprzespane noce ale bardzo Ci wspolczuje . idz do lekarza moze trzeba jakies badania porobic , moze dziecko ma problem z tarczyca . nie che ci wmawiac chorob u dziecka ,byc moze jest wszystko ok ale warto sprawdzic .rozmawialas na ten temat z lekarzem? dal mnie to jest dziwne ze twoje dziecko tak duzo je a zwlaszcza w nocy.zadna z moich corek nigdy nie jadla tak duzo i tak czesto. co prawda starsza miala troche iwekszy apetyt bo w tym wieku juz jaldla 210 ml zageszczongo ale nocki zawsze mi przesypiała . pozdrawiam

Gość moja ma 6 mc
i chcialam dodac jeszcze ze moja corcia robi sobie 2 lub 3 drzemki w ciagu dnia ktore trwaja okolo 30 min