Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiazpodlasia

jaki samochód?

Polecane posty

Gość kasiazpodlasia

Witam Wiem że nie jest to forum samochodziarskie, ale może któraś z Wa będzie wiedziała co lepiej wybrać(w koncu kobiety też są kierowcami). Najlepiej proszę o oceny od 1 do 10, co do poniższych aut: http://www.allegro.pl/item529617077_mercedes_c_klasa_2_0_diesel_w202_duzo_zdjec.html http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7426442 Dziękuję i Pozdrawiam

Gość Ja się wypowiem mianowicie tak
Ani jedno ani drugie..... Mercedes z \'94 to juz rupiec jest, a Volvami 40 jezdza teraz wszyscy... Po drugie Volvo 40-tka dlatego jest takie tanie bo.... Silniki nie są Volvo a Mitsubishi, a Mitsubishi te silniki miala od Renault... co powszechnie wiadomo ze Renault to kupa :) Pozdrawiam :)

Podzielam uwagi przedmowcy, Merol to grat kompletny, a Volvo s40 niestety do najlepszych nie nalezy. Ja sie wahalam miedzy kupnem s40 a s60, pojezdzilam jednym i drugim i zdecydowanie s60 wymiata. :)

Gość Dziubus.
co prawda dokładam do niego z 2 stówy miesięcznie w zaprzyjaźnionym warsztacie, ale za to ajki komfort jazdy!!!

Gość zoli
ja kupilam C220 z 2005 i po 70000 polecialo Turbo, mercedesy sa do dupy

Gość kasiazpodlasia
ok ale ja prosiłam o wybór między tymi dwoma samochodami, i prosiłam o ocene jednego i drugiego w skali od 1 do 10. A co polecacie do 12 000zl? Pozdrawiam

Gość kasiazpodlasia
nie kazdego stac na nowy samochód, a możecie podać wady i zalety Pzdr

Gość kasiazpodlasia
jednego i drugiego oczywiscie

Ktoś napisał ze volvo to syf bo ma silnik od Reno. Co by nie mówić o Reno i jego solidnosci to akurat silniki sa bardzo dobre. Reno od wielu lat uczestniczy we wszelkich możliwych rajdach i wyscigach i zawsze pod względem silników sa dobrze oceniani

Wadą Volvo jest jego duży koszt utrzymania. Mało jest u żywanych części zamiennych i te co sa to sa bardzo drogie. Z racji tego ze samocjód ma już swoje lata to moze się psuc co moze cię bardzo kosztowac. Mercedes będzie trochę tańszy w utrzymaniu , ale po pierwsze to samochód dla starych dziadów po drugie [potem juz go raczej nie sprzedaż i będziesz musaiła zapłacić za złomowanie bo w Polsce ciężko sprzedać 18 letni samochpd a tyle za dwa lata będzie miał Ja osobiście wolałbym Volvo bo młodsze i nowoczesniejsze

I jeszcze jedna sprawa Volvo ma małą moc bo tylko 90 koni ale mercedes ma jeszcze mniejszą bo tylko 75 koni Wiadome jest że oba te samochody to kompletne muły , ale Volvo będzie trochę szybsze

Gość kasiazpodlasia
a jeszcze do tych 2 dodaje audi 80b4?:) jeżeli nie te co polecacie do 12 000? Pzdr

Volvo +młodsza i nowoczęsniejsza konsrukcja + bardziej dynamiczny silnik - droższy w utrzymani Mercedes + klomfortowy + tani w utrzymaniu - kompletny muł przy tak słabym silniku - problemy przy późniejszej odsprzedaży ze względu na zaawansowany wiek Jednym plusem wygrywa Vlovo a teraz spadam do domu :)

Do 12 tyś spokojnie można kupic Mazdę 626 z 97 albo z 98 roku Ewentualnie Mondeo z lat 97-99 To smaochody nowsze i chyba lepsze

Gość kasiazpodlasia
taa tylko kup takiego za 12 000:D, ford to chyba gowno wort:) a mazda to nie wiem:) Pzdr PS. co do forda mialam znajomego i ciagle narzekal na mondeo

Gość kasiazpodlasia
to który z tych dwóch bardziej polecacie? proszę o oceny w skali od 1 do 10. Dzięki i Pozdrawiam

Gość dettox
nie lepiej kupic sobie mniejszy samochod a mlodszy,15 letni samochod to juz musisz liczyc sie z tym ze trzeba do niego bedzie dokladac no i te kilometry co ma przejechane,nie sa raczej wiarygodne.volvo nie widzialem bo nie otworzylo mi zdjecia.

No właśnie za 12 tyś cieżko kupic cos luksusowego ale nie zajechanego. Honda Civic, mazda 626 albo 323, toytoa corrola Generalnie japońskie są mniej awaryjne, natomiast neimieckie są tańsze w naprawach. A co do Ford Gówno wort to się z tym nei zgodzę bo mam Mondeo nowy model i to nalepszy samochód jaki miałem A użytkowałem kilka samochodów i japońskich i niemieckich

Gość to drugie z posta tytulowego
sie nie wyswietla... Ale mercedesa bym nie wziela. Stare, duzy przebieg...

Gość kasiazpodlasia
a jezeli tak rocznik 96-97 bym wziela? ja uważam tylko europejskie samochody wg mnie najlepiej i najstaranniej wykonane, i tanszy serwis w razie usterki Pzdr

ja bym stawiała na mazdę 323 lub toyotę corollę. Rzeczywiście te samochody są mniej awaryjne. Co do cen serwisu, to volvo chyba najdroższy, więc nie zawsze europejski będzie tani w utrzymainu. Poza tym chyba nie będziesz go serwisować w ASO?

Gość atrakcja wieczoru
boze jaki złomy... sluchaj moze napisz do czego ci ten samochod, gdzie bedziesz jezdzic, po miescie, czy na dluzsze wyjazdy... moze lepiej kupic maly samochod np yariske jakas czy cos. to co tu wkleilas to jakas porazka, rozsypie ci sie za miesiac i gorzej na tym wyjdziesz niz gdybys kupila drozszy samochod od razu.

Gość andrew111111111
złom to sam jesteś, yariska to największe gówno jakim miałem okazję jeździć gówniana widoczność(szczególnie z tyłu) założe się ze tym mercem pojezdzi dłuzej i taniej niż tą gownianą yariską, YARIS TO GÓWNO! Liczą się tylko amerykańskie i niemieckie fury, i skandynawskie!

może i gówno, ale jego silnik 1,0 dostał nagrodę silnika roku... wszystko zależy od tego, do czego będzie potrzebowała ten samochód, bo jeśli do długich tras, to rzeczywiście kupno yarisa mija się z celem, ale jeśli do poruszania się po mieście, to kupno dużego, starego diesla też nie było by zbyt rozsądne...

Gość kasiazpodlasia
samochód bardziej potrzebny na długie trasy, po mieście jeżdżę mało Pzdr

Gość atrakcja wieczoru
andrew idz sie wypaluj durniu. to maly samochod odpada, wygodniejszy bedzie jakis wiekszy, skoro na trasy. Sluchaj, a czy ty ie wolalabys troche dluzej poodkladac i kupic cos nowszego? Czy to nie wchodzi w gre?