Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aliciadsa

imie dla dzieci w Niemczech...

Polecane posty

Gość aliciadsa

jakie imiona wybraliscie dla swoich dzieci, ktore urodzily lub urodza sie za granica? Jestem w 8 miesiacu i wogole nie mam pomyslu, jak zadowolic siebie, rodzine w Polsce i rodzine meza??? Help!! Dla chlopca ewentualnie Maximilian, ale tez nie jestem przekonana, a dla dziewczynki???

Gość H E L G A

Gość a ja wybrałem picie
Klaus,Helmut:)

Gość ja bede rodzila w holandii
moj maz jest Holendrem i tu mieszkamy, wiec musze poszukac uniwersalnego imienia :) Mnie sie podoba dla chlopca: Daniel, Alexander albo Vincent, a dla dziewczynki kompletnie nie mam pomyslu...:(

Gość samantasata
ja tez mieszkam w Niemczech, mam 3 coreczki Alicia 7 lat Klara 5 lat Elisabetha 2 lata chlopiec mial byc Klaudius

Gość polandoia
moj maz jest szwedem, mamy syna Matijasa po polsku babcia mowi Mateuszek

Gość xerdsa
mi sie podoba Salima lub Sabrina

Gość xlarla
Elisabetha jest bardzo ladne!!!

Gość ferterkaa
Fiorella - Fiorellka

Gość ja tez ja tez 000
ja nie mieszkam w niemczech ale napisze ci jakie imiona dla swoich dzieci wybrali moi znajomi: - Pascal - Chris (rodzina w Polsce mowi Krzyś) - Claudia - i bardzo popularna teraz Nicole

Gość dzis smutna
moi znajomi nazwali Franchesca i Vanessa,ja bym wybrała Nicola

Gość opaopaopaopaopa
INGA

Filip mial byc jak by byl chlopiec w gre wchodzilo Bruno moj maz koniecznie chcial Hugo ale go odciagnelam ;) na szczescie ostatecznie okazalo sie ze bedzie dziewczynka Emilia Anna Lili, Marie, Laura

Gość im back
Jak przy nadawaniu imion dzieciom wychodza kompleksy rodzicow...:D

Gość DEVK
Moja corka urodzona w Niemczech jest Nina Jula chlopiec mial miec na imie Christof Georg ( Krzysztof Jerzy)

Moja corka ma na imie Sara, corka siostry Laura. Obie szukalysmy imion, ktore po polsku i niemiecku brzmia tak samo, i ktore sie (mniej wiecej) tak samo pisze w obu jezykach. Dla chlopca moze byc jeszcze: Daniel, David, Dominik, Jan, Benjamin, Adam, Fabian, Florian, Robert, Robin, Norbert, Julian, Timo/Tim... Dla dziewczynek: Alicia, Amelia, Bianka, Julia, Karolina, Kinga, Klara, Kornelia, Lena, Marta, Magda, Miriam, Maja, Monika, Nina, Nadja, Paula, Patricia, Tamara, Emilia, Lara...

Gość dla dziewczynki
to Sabina , Stefania , Fryderyka , Melania ,Sybilla dla chłopca Frank

ja tez mieszkam w niemczech i wybralam corce imie emilia, wlasnie ze wzgledu na jego uniwersalnosc. wiadomo, ze w niemczech bedzie dla wszystkich emilie (czytane emili), w polsce emilka a dla nas po prostu emi;)

Gość Artur z Monachium

Ja daje swojej na imię Livia.

Gość Gosc

Sa niemieckie imiona np. Konrad czy Lotar, ktore pisze sie tak samo.  Ja jestem w angielskokezycznym kraju i wybralam dla corki Kasandre.  Bradzo podoba mi sie Astrid.  Dla dziewczynki fajna opcja moze byc Malina, jest nordyckie imie zenskie Malin wiec bardzo podobne.  Wanda jest uniwersalna i brzmi "niemiecko".  

Dla chlopca Zygmunt, Henryk, Dalwin, Sambor, Kazimierz (moze byc pisany Kasimir), a nawet Bolko jest uzywany od (Boleslawa).  Musisz sie rozejrzec i napewno znajdziesz cos dla siebie co lubicie i jest odzwierciedlone w obydwu nacjach.