Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

annnnnnna

Tommee Tippee czy Avent?

Polecane posty

Dziewczyny doradźcie mi prosze jakiej firmy wybrać butelki dla dziecka? jakiej firmy laktator? kupiłam juz podgrzewacz Avent (pospieszyłam się wiem, ale w razie czego moge go sprzedac i nabyc Tommee Tippee). Dziękuję

Nie znam firmy Tommee Tippee ale miałam smoczki do buzi,smoczki do butelek oraz butelki Avent i sobie je bardzo chwalę. Natomiast nie polecam nakładek na piersi - mój mały się nimi dławił więc tym akurat nie ma co się sugerować. Miałam również laktator ręczny nie zdał egzaminu.Nie wiem czy to winna tego urządzenia czy też brak mojego doświadczenia.Może i coś źle robiłam :)

moj synus uwielbial tommy tippee ja tez bylam bardzo zadowolona przedewszystkim z butelek i smoczkow :) polecam

Dziekuję, to trochę rozjasnia mi sytuację :) Produkty Tommee Tippee butelka http://www.babyplezier.nl/images/fles_260_tommee_tippee.jpg laktator http://www.babyworld.co.uk/information/reviews/non_babyworldshop_images/ttfreedombreastpump3001.jpg lub http://s7ondemand6.scene7.com/is/image/Mothercare/la1125 ma duza nasadke na brodawkę, podobno mniej boli.

mialam butelki obu firm o ktore pytasz. z aventu dziecko nie chcialo pic, za to tommee tippee pokochalo od razu:)sa fajniejsze. maja szeroki smoczek, bardziej miekki i elastyczny niz w przypaku aventu. aventy sa jakies takie... sztywne:O jesli chodzi o laktator to mialam reczny avent i bardzo go sobie chwale, ale inne moje kolezanki nie sa z niego az tak zadowolone.

z tym, ze butelki sa dosc szerokie i nie wejda do pierwszego lepszego podgrzewacza, wiec musialabys dokupic firmowy

wydaje mi sie ze avent jest lepszy dla starszego dziecka jak juz nauczy sie ssać, bo smoczki od butelet avent są twarde i mało elastyczne... dla pół rocznego dziecka idealne, polecam za to nuk first choise, albo canpol lovi http://www.allegro.pl/item520680892_nuk_butelka_first_choice_300_ml_smok_do_mleka_nieb.html http://www.allegro.pl/item520419427_butelka_lovi_canpol_250ml.html Tommee tippee nie znam, ale uwierz mi ze wypróbowałam chyba z 10 butelek zanim moja córka zaczęła ssać z butelki, i to była zwykła butelka canpol z anatomicznym kauczukowym smoczkiem... nie ma co wymyslać... pozdrawiam

aventy wlasnie dzieki temu ze są twarde, są dobre do karmienia tzw mieszanego, bo dziecko musi sie napracowac zeby pić, tak jak przy piersi. Druga ich zleta to to, że aventy mieszczą sie do wszystkich podgrzewaczy i termosików.

ja tez nie znam tommee tippee. mialam wszystko avent i te smoczki sa wlasnie po to by dziecko ktore pije tez z piersi musialo sie pomeczyc to wtedy nie ma problemu czy z piersi czy z butelki. ja karmilam piersia ale w miedzyczasie dostawal tez moje odciagane z butelki i nie bylo problemow z tym czy piers czy butelka ale to kazde dziecko samo wybiera sobie co bardziej lubi. moj od poczatku pil bez problemu z aventu wiec nie szukalam nic innego. dalej uzywam tych butelek tylko smoczki dla wiekszych dzieci podgrzewacz mam ale nigdy go nie uzywalam (nie wiem, jakos nie byl dla mnie uzyteczny) laktator mialam elektryczny avent i u m nie sie sprawdzil. ale tak jak mowie, nie znam tommee tippee

a lakttator ja mialam baby ono, ale nie za długo sie nim nacieszyłam bo szybko przestałam karmić. Ale z tego co pamietam był ok.

Dzięki za konkrety, ja będę próbowała karmic piersią i dobrze by było gdyby maluszek nie za bardzo sie rozleniwił przy butli w razie czego :)

moje dziecko je mleko z tomme tippee a herbatkę pije z aventu woli jednak tomme tippee

Gość mamaBartkaiAli
Mi p.doktor zabroniła karmienia piersią,bo miałam brodawki poranione i krwawiące po nieumiejętnym przykładaniu syna do cysia...córę karmiłam 2 lata!!!Ja nie dałam się lekarce i laktatorem Avent co 2-3 h ściągałam mleczko i dawałam pić z butelek Avent i tak przez ok 3 tyg,aż podgoiły mi się piersi.Tak więc twierdzę,że te produkty sprawdzają się w ekstremalnych warunkach.Wyobraź sobie jak zaspałam karmienie a syn płakał,to parę minut i mleczko było ściągnięte i po okresie ściągania nie było problemu z cycusiem a tego się bałam.

Gość mamaBartkaiAli
i syna też karmiłam prawie 2 lata:)

Wole chyba kupic po jednej butelce z kilku serii żeby potem nie panikowc jak będę z dzieckiem w domu, mąż weźmie wolne na początek, ale jakos go nie widze jak biega po sklepach w poszukiwaniu odpowiedniej butelki, a mamy, babaci, cioci nie mamy pod ręką dlatego pytam doswiadczonych i kombinuje jak sobie zycie ułatwic:)

ale to wlasnie tommee tippee maja anatomiczny ksztalt przypominajacy piers, tzn. smoczek imituje sutek kobiecy. i dla tych co stosuja karmienie mieszane sa idealne. ja z moja mala mialam ten problem, ze nie potrafilam jej oduczyc od piersi. na poczatek mialam kupione butelki aventu bo wszyscy wszedzie zachwalali, ze avent jest najlepszy, no ale mala nawet nie chciala z tych butelek pociagnac:Owreszcie gdzies w gazecie wyczytalam o nowych rewelacyjnych butelkach tommee tippee, kupilam - to byl cud!:D moje uzaleznione od piersi dziecie od razu te butelki pokochalo!:D dlatego wszystkim mamom zawsze polecam tommee tippee, a juz napewno sa lepsze od aventu. oczywiscie mozesz kupic po jednej butelce zalozmy z 3 - 4 firm, kazda inna i probowac co polubi twoj maluch. takie wyjscie bedzie chyba najlepsze. ja skuszona reklama kupilam caly zestaw avent i tylko licze, ze nastepny potomek bedzie chcial ich uzywac;)

Dzięki grudniowa :) czyli zakupie po jednej z różnych firm, zobacze jak nam idzie jedzonko, najwyzej przez internet zamówie już potem zestaw który spasuje maluchowi :) na razie zostawie sobie podgrzewacz ten co mam, najwyzej w garnuszku będę podgrzewała według potrzeby jeśli butle nie beda pasowały a po pierwszysch tygodniach zadecyduje co dalej. Myślę że ten podgrzewacz i tak przyda sie np na soczki później? Dzięki :)