Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emkacf

świąd pochwy NIE CHCE MÓWIĆ RODZICOM CO ROBIĆ??

Polecane posty

Gość lindorka999
mysle, ze jesli przestagegami wszytskich zalecen, trzymamy higiene, nie przerwiemy leczenia i stpsujemy ten zel codziennie to tydzien powinien byc wystarczajacy.

Gość ginella
czesc dzieczyny, trafilam tu wlasnie z podobnymi objawami i tez wstydze sie troche mowic o tym mamie:P ale kupilam dzis ten srodek o ktorym piszecie, dzis pierwszy raz uzyje, mam nadzieje, ze mi pomoze.

Gość lipikarra
nie nos stringów, ten sznurek przy odbycie w trakcie chodzenia przesuwa sie a wraz z nim przesuwaja sie bakterie z okolicy odbytu w okolicę pochwy i cewki moczowej, stąd częste zakażenia. Poki co kup sobie clotrimazol krem i smaruj grubo kilka razy dziennie.

Gość szaraczek
bez przesady, jakie Ty stringi nosiłaś ze Ci się sznurek przesuwał z odbytu do pochwy? przeciez one się wogóle nie ruszają podczas chodzenia :/

Gość żaba bez nogi
lindorka, Tobie coś po tygodniu pomogło? bo mi z tych rzeczy co stosowałam to nic, dlatego nie wierze, ze można sie w tydzien wyleczyć.

Gość truskaweczki ze śmietaną
ginella! a pewno Ci pomoże, mi pomógł :) powodzenia :)

Gość komary
a jednak mozna w dwa dni sie wyleczyc, jesli zaczełas kuracje lekami kiedy choroba nie byla jeszcze rozinieta, zaraz po pierwszych objawach to mysle ze po dwoch dniach bedzie juz poprawa. ale to sie nie stosuje do zakażen ktore trwaja juz same w sobie 5 dni

Gość pijany arbuz
żabo: jesli leki Ci nie pomagaja po tygodniu to potrzebujesz juz pewnie antybiotyku na te bakterie czy wirusa. Zreszta wirusda nir mozna usunąc z organizmu mozna go tylko uspić. po 7 dniach brania lekow musi byc poprawa ajak nie ma to lipne leki

Gość lindorka999
ja akurat bralam go dluzej, 3 miesiace, zeby ustrzec sie na dluzej jakis infejcki, tak zapobiegawczo, ale truskaweczka jest zadowolona ztego co widze, a ona brala tylko taka kuracje.

Gość lindorka999
faktycznie, jesli po tygodniu nie ma poprawy to od razu od lekarza marsz!! wtedy na prawde musi byc cos powaznego.

Gość żaba bez nogi
no ja juz niby się wyleczyłam ale własie mocnymi antybiotykami, a wcześniej zadne takie krótkie kuracje wogóle nie skutkowały.. a co to za trzymiesięczna uracja?

ojojo 3 miesiace to dlugo, nie za długo? do leków mozna sie tez przyzwyczaic...myske ze to niekoniecznie odpowiednia kuracja

Gość truskaweczki ze smietaną
Zaba! mi pomógł abiofem! sama spróbuj, moze zmienisz zdanie co do krótkich kuracji :)

Gość zamęt w głowie
hej, mam 13 lat i ostatnio zauwazyłam ze z mojej pochwy dziwny śluz się wydziela, taki troche białawy... wstydzę się mamie mówić, bo nie gadamy o takich rzeczach wogóle. i boje się ze coś nie tak ze mna, czy taki sluz jest normalny?

Gość jesli ten śluz jest
bezzapachowy to jest normalny. :)

Gość zamęt w głowie
czy ja wiem czy jest bez zapachowy... ma taki zapach jak podczas okresu chyba. a okres też mam od niedawna

Gość lindorka999
3 miesiace fakt dosc dlugo, ale ten lek ma kwas mlekowy i potrzeba troche czasu, zeby odbudowac srodowisko pochwy. jesli wyleczylas sie dopiero antybiotykiem żabo bez nogi to ten abiofem jest jak znalazl teraz, zeby ustrzec sie przed nowymi infekcjami.

Gość lindorka999
wydzielina z pochwy bezzapachowa jest czyms normalnym, nie przejmuj sie, lekki zapach tez nie musi byc objawem choroby, jesli jednak jest on nieprzyjemny to moze to byc infekcja.

Gość żaba bez nogi
rozumiem ze to przez trzy miesiące dzień w dzień trzeba sobie aplikowac do środka?

Gość zamęt w głowie
lindorka dzieki! uspokoiłas mnie troche... chyba nie pachnie jakoś bardzo podejrzanie, a skoro takie coś jest normalne to chyba w porządku :) w sumie jeszcze nie mam zbyt dużego doświadczenia w tych sprawach ;)

Gość truskaweczki ze śmietaną
żabo bez nogi! jesli mówisz o abiofemie, to nie trzeba go stosowac codziennie tylko co trzeci dzień profilaktycznie. spróbuj, moze zmienisz zdanie co do srodków bez recepty :):):):)

a nawet nie wiedziałam ze mozna go tez stosowac profilaktycznie,, mysle ze to lepiej niz tabletki ktore szkodza na watrobe a tu lek działa od razu w konkretne mioejsce

Gość lindorka999
dokladnie, raz na 3 dni, a wiec nie ma tragedii, ze tak powiem, ze wspolzycia tez nie trzeba rezygnowac. na poczatku troche trudno moze to wchodzi w nawyk w sumie, zeby pamietac co trzeci dzien o leku.

Gość ginella
wczoraj skonczylam kuracje i ten nieprzyjemny zapach na prawde zniknal, swedzenie tez:D

Gość mariola and jola
a to nieszkodzi ze tak czesto by sie bało ten lek co 3 dni? to nie bedzie " szkodliwe" dla flory bakteryjnej?

nic nie zaszkodzi bo ten lek(abiofem) wlasnie o to chodzi ze mozna stosowac profilaktycznie zeby ustrzec sie przed bakteriami jak musimy przebywac w spartańsich warunkach :P Ginella : niby po porstu nie swedzi a ulge przyniosło leczenie , co ? :D

Gość lindorka999
nie no taka jest kuracja, tez srodek ma wlasnie znormalizowac srodowiko pochwy, a wiec szkod na pewno nie bedzie, to nie jest antybiotyk, ktory wajalowia organizm.

Gość kamyk z serca
taa antybiotyk nie jest taki fajny jak sie wydaje, duzo szkod w organizmie robi, i uklad pokarmowy psuje i flore bakteryjna zabija, wiec sie zgadzam ze to lipa, ale czasem trzeba go brac niestety, szkoda ze nie ma lekow o tak silnym działaniu ale mniej szkodliwch

Gość lindorka999
no niestety, na niektore choroby tylko antybiotyk wchodzi w gre, ale jesli w trakcie brania zadbany o ochorne organizm, a po kuracji postaram sie ja odbudowac lub przyspieszyc ta odbudowe to nie bedzie to, az takie szkodliwe.