Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 fp9y

czy wam tez tak kiepsko szla nauka jazdy

Polecane posty

Go艣膰 fp9y

mam za soba 6 godzin jazdy i jakos chyba kiepsko mi idzie samochod mi gasnie wciaz sie myle itd jestem zalamana czy wy tez tak mieliscie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Ejjj to tylko 6 godzin :) Po 10 ju偶 b臋dzie coraz lepiej. No chyba, 偶e nie nadajesz si臋 na kierowc臋. S膮 i te偶 takie przypadki. ;) Ale nie tra膰 wiary. Pocz膮tki nigdy nie s膮 艂atwe :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fp9y
jak skupiam sie na tym co robie to nie widze drogi chyba sie nie nadaje

Udost臋pnij ten post

Ja si臋 te偶 z pocz膮tku denerwowa艂am, po czym si臋 okaza艂o, 偶e auto z problemami i dlatego gas艂o. Uszy do g贸ry, b臋dzie lepiej ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 meheret
zdaje juz chyba 6ty raz.... i chyba zn贸w nie zdam :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lostka
Nie, ja przed kursem umialam juz jezdzic. Nie wiem jak moze komus gasnac samochod...

Udost臋pnij ten post

lostka jak si臋 nie ma jeszcze dobrze opanowanego "trzymania" gazu przy puszczaniu sprz臋g艂a to samoch贸d albo ga艣nie albo robi si臋 tak zwany "kangurek"

Udost臋pnij ten post

ja mam za sob膮 juz 18h jazd i mi ga艣nie non stop, po 30h na pewno jeszcze nie przystapie do egzaminu, nie ma g艂upich, ale nie trace wiary, pono膰 przychodzi taki moment, nawet do艣c nagle, ze cz艂owiek dobrze si臋 czuj臋 na k贸艂kiem i zaczyna dobrze je藕dzi膰, czekam na t膮 chwil臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艂ech 艂ech 艂ech
ka偶dy nadaje si臋 na kierowce, tylko nie wszyscy w tym samym czasie opanuj膮 nauk臋. jednemu wystarczy 10h, innemu 45. G艂owa do g贸ry! B臋dzie dobrze :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艂ech 艂ech 艂ech
negatywna, jak cz臋sto je藕dzisz (w sensie odst臋pu od jednej jazdy do kolejnej, tak 艣rednio)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Errika
Wiecie co, ja je藕dzi艂am troch臋 w okolicy domu samochodem od paru lat i posz艂am na kurs, na pocz膮tku fajnie bo po mie艣ci co艣 nowego itd;) Ale potem z ka偶d膮 godzin膮 coraz gorzej, wi臋cej stresu mniej my艣lenia, ci膮gle pomy艂ki g艂upie pytanie i ga艣niecie przy ruszaniu, i najgorsze jest to 偶e wcale mi si臋 nie poprawi艂o do 30godziny... Instruktorzy mowili ze na pocz膮tku je藕dzi艂am lepiej ni偶 90% kursant贸w, no a potem to brak s艂贸w... W poniedzialek zdaje i nie wiem jak to b臋dzie;/

Udost臋pnij ten post

ja tam po 30 godzinach wcale nie je藕dzi艂em lepiej jak przed kursem, ale poszed艂em na egzamin i nie zda艂em...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upupupuup
bo tez jakos do艂uje sie ze nic z tej nauki mi nie wyjdzie :(

Udost臋pnij ten post

Nie wolno sie zniechecac, to jest zupe艂nie normalne, ze na poczatku nie idzie, w koncu nikt sie kierowca zawodowym nie rodzi...Ja r贸wniez poczatki wspominam jako, delikatnie m贸wiac trudne, ale pomysl, ze to dopiero 6 godzina, masz jeszcze czas sie nauczyc... I co najwazniejsze nie wlno sie denerwowac, bardzo czesto b艂edy pope艂niane przez kandydat贸w na kierowc贸w wynikaja z tego, ze starsznie sie stresuja...powodzenia zycze i szerokiej drogi ;]

Udost臋pnij ten post

Ja mam za sob膮 15 godz pierwsze 2 sz艂y mi super,teraz jest coraz gorzej;] 艂uk mi nie wychodzi, zapominam jedynki przy ruszaniu:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bo an poczatku instruktor
pomaga rusza膰, czy nie wiecie tego??:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gratkaaaa
a mi nie wychodzi hamowanie...pora偶ka zawsze zbyt gwa艂townie a staram si臋 lekko.... :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 boze ludzie
kiedys jazd bylo tylko 18 godz... a wy macie jeszcze problemy przy 15?to nic dobrego nie wrozy!ani razu powtarzam ani razu nie zgasl mi samochod, nie zaliczylam kraweznika i nawet "kangurka"jak ktos takie okreslenie juz uzyl...nie przesadzajcie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 boze ludzie
a nie jezdzilam wczesniej i nikt mnie nie uczyl przed zapisaniem sie na prawko...kwestia umiejetnosci manualnych, a przy tym myslenia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 groszek zielony
ja zdawa艂am prawko 10 lat temu. Na je藕dzie sz艂o mi fatalnie, mia艂am okropnego instruktora ale ba艂am si臋 go zmieni膰, egzamin zda艂am tylko dlatego, 偶e znajomy mi za艂atwi艂 (kiedy艣 du偶o pro艣ciej by艂o korumpowa膰 ;-) ) na egzaminie kole艣 powiedzia艂 mi, 偶e w og贸le nie nadaj臋 si臋 do jazdy samochodem i 偶ebym lepiej do samochodu nie wsiada艂a :o Tak to sobie wzie艂am do serce, 偶e przez 9 lat nawet nie my艣la艂am o prowadzeniu samochodu ale w zesz艂ym roku m贸j kuzyn postanowi艂 podarowa膰 mi sw贸j samoch贸d. Nie mia艂am wyj艣cia, musia艂am wsi膮艣膰 i jecha膰. Na pocz膮tku je藕dzi艂 ze mn膮 m贸j brat a jak juz zacze艂am sobie radzi膰 przesta艂. Ju偶 rok mija jak je藕dz臋 praktycznie co dzie艅 i ca艂kiem dobrze sobie radz臋. Opr贸cz delikatnego otarcia si臋 o czyj艣 samoch贸d na samym pocz膮tku, nie mia艂am 偶adnego wypadku. Na pocz膮tku jest ci臋偶ko, zw艂aszcza skupienie si臋 na tylu czynno艣ciach jednocze艣nie, ale to kwestia kilku, kilkunastu godzin jazdy. Najwa偶niejsze to spok贸j, im bardziej jest si臋 zdenerwowanym tym gorzej si臋 je藕dzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja siadalam
na lewarek zmiany biegow i mnie instruktor wywalil z samochodu

Udost臋pnij ten post

\"Bo偶e ludzie\"- no co Ty nie powiesz. Zarozumia艂a jeste艣, mowil Ci ju偶 kto艣? A do autorki- spokojnie,mi z nerw贸w zgas艂 nawet na egzaminie:) Moge Cie pocieszyc- caly swoj kurs oceniam jako przecietny. Raz mi sz艂o okropnie, innym razem w miare dobrze. Najgorzej wspominam parkowanie prostopad艂e i na pocz膮tku lewoskr臋ty. 艁uk na poczatku to byla wielka magia,ale powstrzyma艂am 艂zy i szloch (;) ) i poprosi艂am chlopaka,zeby ze mna pojecha艂 na plac. Egzamin zda艂am za pierwszym razem. W poniedzia艂ek jad臋 po odbi贸r prawka:D

Udost臋pnij ten post

A gdy sie przesiadziesz na inny samochod, z innym sprzeglem, to nawet doswiadczonemu kierowcy moze zgasnac. To sa slowa mojego instruktora. Zreszta,to ze nie gasnie,to zaden powod do dumy. Przestrzegaj przepisow, kultura na drodze, dostosowanie jazdy do warunkow panujacych na drodze-to wa偶niejsze rzeczy niz przechwalanie sie, ze samochod nigdy nie zgasl.Co za bzdura.

Udost臋pnij ten post

Dziekuje:) Mia艂am pare N-ek na egzaminie,ale ich nie powtarzalam cale szczescie. Egzaminator byl nie za ciekawy- po wylaczeniu mikrofonu op**** mnie w sumie to nie wiem za co. Chyba chcial pokazac swoja wyzszosc . Nic mi nie powiedzial czy zda艂am, sama sie spytalam,to cos tam burkna艂 i zamknal teczke, w ktorej byla moja karta egzaminacyjna. Pomyslalam,ze jakbym nie zdala,to by dal mi ta karte.Podziekowa艂am i wysz艂am. Taki gbur, ale puscil.

Udost臋pnij ten post

M贸j natomiast by艂 bardzo mi艂y, mimo, 偶e usi艂owa艂am ruszy膰 z zaci膮gni臋tym r臋cznym, niestety niewyjecha艂am nawet z placu a pan wr臋czy艂 mi z u艣miechem kart臋 i tyle:)

Udost臋pnij ten post

mi na poczatku tez nie szlo za dobrze,wiec nie ma sie co stresowac,na poczatku robilam takie glupoty ze glowa mala,nie umialam jednoczesnie prowadzic auta i patrze np.w lusterka,jak mialam zmienic pas,to sie pytalam instruktora czy moge:) potem szlo mi coraz lepiej,po 20 godz nawet juz instruktor byl bardzo zadowolony,a 4 ostatnie godziny znow bylo tak jak na poczatku-jakbym zapomniala jak sie jezdzi. Wszystkiego mozna sie nauczyc,nie wolno sie tylko zalamac.

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰