Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaneta1122

Komu wierzyć - lekarzom czy testom? wczesna cąza?!

Polecane posty

Gość zaneta1122

Sprawa jest nie do konca prosta... mam regularne @ cykl 32 dni. Dostalam okres, a zamiast kolejnego tylko plamienie jednodniowe, w standardzie z PMSem i surczami jak przed okresem, plamienie bardzo male trwalo ok 1,5 dnia. po plamieniu kilka dni zrobilam test - neg. poszlam do lekarza, zbadal, mówi ze na 100% ciaza, ale kazalam zobic mi usg.. nie pokazalo niczego (dopochwowe) Lekaz stwierdzil ze pewnie jestem we wczesnej ciazy bo nie widzi jeszcze echerzyka, po badaniu gin i obliczeniach powiedzial ze to 5 tydzien, a po usg ze moze dopiero 2 tydzien czy jakos tak, scianki macicy powiekszyly sie. kolejnego dnia test - kolejny negartwny, po tygodniu od wizyty znów test znów negatywny, dzis spoznia mi sie @ 25 dni, jeszcze troche to powinam dostac nastepną.. 4 dni temu test.. kolejny neg... testy mojej szwagierce nic nie pokazaly, mowi ze napewno jestem bo na twarzy sie zmienilam, mam nabrzmiale piersi, straszne humorki.. komu wierzyc lekarzom czy testom?!

Gość zaneta1122
ale czy to mozliwe ze jestem w ciazy i lekarz nie znalazł pecherzyka? kiedy jest on widoczny ? Jak długo trzeba czekać zeby go zobaczyć na usg?

No nie wiem co Tobie napisać. Nie chcę Ciebie zdołować ani też robić niepotrzebnej nadziei. Mi usg dopochwowe pokazało ciąże jak byłam w 5 tygodniu. Wiesz co najlepiej jak pójdziesz do laboratorium zrobić bete hcg.Wtedy będziesz miała konkrety!

Koniecznie zrób badanie krwi - beta hcg, wynik powyżej 5 oznacza ciążę, wiarygodność na 100%.

dokladnie badanie krwi-te sie nie pomyli napewno i zmiana gina zreszta mi sie w glowie nie miesci jak gin mogl potwierdzic ciaze tylko badajac ginekologicznie???? wow naprawde niezle... moj zawsze na popczatku robil usg-ja juz w 5 tyg mialam potwierdzenie ciazy przez widoczny ledwo co - ale widoczny zarodek moja kolezanka ostatnio tez miala cos podobnego, lekarka badajac ja powiedziala ze przypuszcza ciazem ale na usg nic nie bylo! kazala czekac tydzien i kolejne usg i juz potwierdzona ciaza z tym ze jej testy wychodzily pozytywne od poczatku ja osobiscie nie stawialabym na ciaze...

Gość zaneta1122
Lekarze po badaniu gin mogą stwierdzic ciaze, macica się obniza, powierzchnia jest bardziej "gąbczasta" i twardsza, szyjka macicy ulega zmianie - takie symptomy moga być po 2-3 tygodnich od zapłodnienia rozpznawalne przez samo badanie. Badanie usg wykazało ze mam ponadprzeciętną grubość ścianki macicy co jest oznaką ciąży, nawet wczesnej, dlatego lekarz stwierdził ze to prawdopodobnie ciąża. Moa kolezanka miała USG i w 3 tyg lekarz nie mogl znalezc małego pęcherzyka a mimo to była w ciąży. Z kolei szwagierka była, a testy jej nic nie wykazały. Mam objawy jak w ciąży, niedobrze mi czasem, chociaż np od dymu papierosowego mnie nie odrzuca, mam nabrzmiałe piersi, brak okresu, powiększoną macicę, utzymującego się cały czas PMSa :P i już sama zgłupiałam, boje się na cośnastawić zby się nie rozczarować

Gość KURCZE......
A MOZE ZASZŁAS I PORONIŁAS

Gość badanie krwi
wykaze hormony ciazowe jesli takowe sa i w przyblizeniu mozna okreslic tydzien. ja bylam w 5 tyg, zrobilam test ale mu nie wierzylam, poszlam do gina, mialam zasina szyjke macicy podobno to oznaka ciazy, nie robil mi usg, dal wlasnie skierowanie na okreslenie hormonow:( mnie sie nie udalo donosci:( w 12tyg byl koniec:(

Gość ZMIEN LEKARZA
SKORO PLAMIŁAS . LEKARZ POWINIEN PRZEPISAC CI LUTEINA . LUTEINA DZIALA W TEN SPOSOB ZE JEZELI NIE JESTES W CIAZY TO WYWOŁA OKRES A JESLI JESTES W CIAZY TO JA PODTRZYMA ( NIE BEDZIESZ PLAMIC ). BYC MOZE W TWOIM ORGANIZMIE NASTĄPIŁA BURZA HORMONALNA ZE STRESU . KUP TEST INNEJ FIRMY A NAJLEPIEJ ZROB BADANIE Z KRWI W LABORATORIUM . ZMIEN LEKARZA

Gość zaneta1122
Przykro mi ze poroniłaś :( Ja też już raz przez to przechodziłam. Raczej nie mam powodów do stresów, jestem, a raczej byłam dość spokojna więc to racej nie stres spowodował brak miesączki, plamienia to nie wiem byc moze to plamienie implementacyjne było.. na usg poszłam niecałe 3tyg poznij więc mozliwe ze nie było jeszcze widać zzarodka. Gdyby było wczesne poronienie zapewne dostałabym okres.. Lekarz - najlepszy jakiego znam, wyleczył mnei lekami z nadzerki jak wszyscy chcieli braćkase za wypalanke, polecony, wielokrotnie wypróbowany, specjalista od trudnych siąż... nie wiem już co myśleć, ale faktycznie dziwi fakt ze luteiny nie dał....

Gość badanie krwi
mysl pozytywnie i popros o badanie krwi nadzerke najlepiej leczy ciaza:) co do luteiny to, sa rozne opinie. sama juz wiem, ze jesli dziecko ma byc zdrowe i silne to poradzi sobie od poczatku bez "pomagaczy" natura sama eliminuje slabsze osobniki:( tak sobie tlumacze strate, inaczej bym zwariowala chyba.:( Aty sie trzymja i glowa do gory i :):):):)wszystko bedzie dobrze

Gość luteina działa na dwa sposoby

Gość luteina działa na dwa sposoby
jesli nie jestes w ciazy to wywoła okres a jesli jestes w ciazy to ja podtrzyma( plamiłas )

Gość zaneta1122
Tak jak pisałam, o mogło być plamienie implementacyjne

Gość zaneta1122
znam osobiście wiele takich przypadków, przy popzedniej ciąży teznic mi nie wykrywały do 4 tygodnia... nie wiem czemu tak jest, może oś ze mną nie tak, albo za mało mam hcg?