Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marta113

Clostilbegyt i bromergon - moze sie uda 2

Polecane posty

julka 21, marc 30 wspolczuje wam bo jakby cos bylo nie tak to leczylybyscie to i juz, pozatym bylby znany winowajca, a tak.... bidulki A co ile sie sexujecie dziewczyny, moze za malo. Moze u was jest cos co sprawia klopoty a jak jescze nie trafiacie , no to totalne fiasko! Chyba ze sie monitorujecie i wiecie kiedy pecherzyki pekaja i wtedy dzialacie. Ja wam powiem tak, moja kolezanka Olka probowala od lat, endometrioza i inne problemy, faszerowana lekami, monitorowana i brala te leki na pekniecie pecherzykow, wszystko trwalo lata i..... zaszla w ciaze bedac na "odpoczywaniu" (m-c przerwy od wszystkiego). Wow! jak sie ci lekarze dziwili. Co prawda stracila malego, potem inseminacja i teraz w styczniu ma rodzic. Pisze wam o tym zeby wam pokazac ze ona robila wszystko pod wskazowki lekarzy i NIC nie wyszlo. A potem sama trafila przypadkowo. Wiec......wszystkie dziewczyny probujcie sie czesto przytulac moze zaskoczycie. marc30, powodzenia moze tym razem sie udalo, trzymam kciuki!

W tamtym cyklu bralam 1 tabl Clo dziennie przez 5 dni, Owu nie bylo, @ nie bylo- musialam progesteron brac na wywolanie, no i @ przyszedl. Dzis 5 dc i mam brac 2 tabl Clo przez 6 dni .... duzo nie? Ja bede dzialac od 10dc co drugi dzien i zobaczymy.

Julcia.... nie denerwuj sie, nie znasz zycia? Nigdy nie mamy tego co chcielibysmy.... ALBO...... Nie doceniamy tego co mamy! Sa tacy co maja o wiele gorzej w zyciu, uwierz mi. Poczekaj przyjdzie i na nas kolej zeby przeskoczyc dalej w tej tabelce.

Witaj Ilosia. Jeśli chodzi o przytulanko to jest i to bardzo często,może i masz racje że przyjdzie kolej na Nas. Ale łatwego życia to ja nie mialam i niemam więc uwierz doceniam wszystko co mam. Piszesz że masz brać CLO 2razy dziennie? Ja tak brałam od 4m-cy i jeśli chodzi o mój przypadek to nic się nie zmieniło(czy brałam jedną czy dwie tabletki). A jak wygląa u Ciebie sytuacja-dlaczego nie możesz zajść w ciąże? Pozdrawiam:)

Ale tu cicho! Dziewczyny gdzie jestescie? Julka21, w styczniu rzucilam papierosy i przytylam, zaczelam miec problemy a @, ponoc jak mowi moj gin gwaltowny skok wagi sie do tego przyczynil, wiec podal mi progesteron. Pozatym nie poakzywalo mi Owu na takiej maszynce do badania Owu. Zaczelam testowac od stycznia. Dostalam Clo w koncu ale i tak po pierwszej dawce nie Owu. Tym razem gin pobral mi krew 21dc zeby to sprawdzic. Potem znowu 47 dni bez @ no wiec progesteron i teraz podwojna dawka Clo. Wczesniej sie staralismy le tak nie regularnie, raczej spontanicznie, i nie wiwm czy nie trafialismy czy nie mialam wtedy Owu? Pozdrawiam wszystkie Staraczki i Mamusie :) Milego weekendu!

Gość agnez78
ilosia może zadam niezbyt grzeczne pytanie,ale czy dużo przytyłaś? Ja mam zdiagnozowane PCO i mam sporą nadwagę z którą cały czas walczę.Mój gin powiedział że dobrze by było schudnąć,bo to może też wpływać na problemy z zajściem w ciąże. Buziaki:)

Agnes 78, nie martw sie, nie zaklopotalas mnie tym pytaniem i z przyjemnoscia ci odpowiem, w koncu tutaj po to jestesmy by pytac o wszystko zwiazane z naszym problemem "Bycia w Ciazy" :( Do grudnia przytylam kakied 10 funtow (ok 5 kilo) a jak w styczniu doszlo zucanie fajurkow to dobilam sobie nastepne 10-15 funtow. Tak wiec troche "zgrublam, he he he" Udalo mi sie zgubic z powrotem te 10 i mialam nadzieje ze z pozastala dyszka sie rozprawie ale teraz te leki biore i mam wrazenie ze one sprzyjaja tyciu. Slyszalam ze kobiety z nadwaga maja problemy z zachodzeniem w ciaze. Moj gin jak przyszlam na pierwsza wizyte i jak mnie zwazyl to od razy powiedzial ze mam zrzucic wage!!!! Czy ktoras z was przytyla po Clo? <stopka></stopka> <stopka></stopka> <stopka></stopka>

Ilosia też odnosze wrażenie,że przez clo i bromergon przytyłam. Moja waga jest większa o 6kg. Pytałam o to moją gin i twierdzi,że jest to możliwe aby po tych tabletkach przytyć. Każdy organizm reaguje inaczej. Czytalam na forum i nie każda kobieta po nich tyje wrecz odwrotnie nawet chudną. Tak więc Ilosia tki nasz los!! Pozdrawiam:)

Julka.... no pieknie! Top akurac nam sie musi przytyc? hehehe! Jak pech to pech!

Ilosia mi jest ciężko pogodzić się z tym że tyje. No ale czego się nie robi dla zajśćia w ciąże..? Czy jest szansa aby po tych lekach w końcu zajść w ciąże? Czy są dziewczyny na tym forum którym to się udało? Pozdrawiam:)

Gość dominika11
Hej dziewczyny.Czytam was od jakiegos czasu.Juz trzy lata staramy sie z mezem o dziecko i nic.Mialam robione w zeszlym roku HSG i histeroskopie.Bralam clo jakis czas.Teraz owu mam normalnie.W grudniu zaszlam w ciaze i juz sie bardzo cieszylam ale co sie okazalo to byla ciaza biochemiczna.Mielismy w lipcu robic in vitro ale w ostatnim czasie znowu w ciagu trzech miesiecy dwa razy bylam w ciazy ale tez sie okazalo ze obydwie byly biochemiczne.Jestem zalamana.Juz nie wiem co dalej bedzie.Z jednej strony sie ciesze ze po takim czasie cos sie ruszylo ale tez sie martwie ze nie moge normalnie zajsc w ciaze.Moj gin mowi ze to juz jakis znak ale co z tego.Nie wiem czy dalej czekac i probowac.Boje sie kolejnego rozczarowanie.Moze ktoras z was miala podobny przypadek.

Julka21, zobacz na poczatku tego forum dziweczyny zrobily tabelke i tam sie wpisuja jako Staraczki na poczatku, potem jak zajda w ciaze i urodza przechodze szczebelki wyzej. Znajdz dziewczyne co juz urodzila i potem sprawdz jak to w jej przypadku bylo porownujac tabelki. Jesli chcesz sie wpisac musi skopiowac tabelke i dodac swoje dane :) Dominika 11, zobacz link na inne forum w naszej kafetrii: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3491227 Glowa dogory!!

Dominika 11 mam pytanie: piszesz ze bralas Clo a potem juz mialas Owu normalnie. Opisz blizej jak to bylo please. Kiedy te Owulacje zaczely sie pojawiac same,i jak sie zorientowalas?

Hej dziewczyny, pisze do Was żeby Wam dodać otuchy. Dzisiaj moja córeczka kończy 2 lata, ale bardzo długo na nią czekałam - ponad 3 lata staraliśmy się i nic z tego nie wychodziło (od lat miałam problemy z nieregularnym okresem - musiałam brać Progesteron odkąd zaczęłam miesiączkować) Miałam kilka cykli monitorowanych i różnie z tą owulacją było, przez 4 cykle brałam Clostilbegyt a potem zastrzyk (nie pamiętam nazwy) i nic. Byłam załamana, zapisałam się na badanie drożności jajowodów w Łodzi bo tam robią ze znieczuleniem (przy próbie badania u mnie w Krakowie bez znieczulenia od razu zemdlałam) Badanie to miałam mieć jakoś zaraz po miesiączce w grudniu przed Bożym Narodzeniem, ale miesiączki nie dostałam, zrobiłam test i wyszły 2 kreski, to była najpiękniejszy prezent na gwiazdkę. Tak że dziewczyny nie traćcie nadziei!!!!!!! Buziaki dla Was, trzymam kciuki!

Gość dominika11
Ilosia ja bralam clo przez 5 miesiecy.Wtedy moj gin nie wiem na jakiej podstawie stwierdzil ze nie mam owu bo nie robil mi monitoringu.Ja nie mieszkam w Polsce.Tak naprawde ja nawet nie wiedzialam ze to sa tabletki na wywolanie owu dopiero sprawdzilam w internecie.Oczywiscie bralam te tabletki.Potem znowu bylam w Polsce i poszlam do innego gina do ktorego chodze do dzisiaj.Odstawilam clo,ten zrobil monitoring i stwierdzil ze ja wcale nie mam problemow z owu i clo bylo niepotrzebne.Najpierw mialam HSG, po trzech miesiacach histeroskopie( to byl pazdziernik). W grudniu byla ciaza biochemiczna, pozniej dwie kolejne.A teraz to juz nie wiem co bedzie

Gość dominika11
Po HSG okazalo sie ze mam niedrozny lewy jajowod a przy histeroskopii wyszlo ze mam zrosty.Teaz niby wszystko jest ok a dalej nie moge normalnie zajsc w ciaze

Gość madzialena1985
Julka a ile ty MASZ LAT?

Czesc! Pierwszy raz pisze, ale juz nie wytrzymuje psychicznie tylko placze. Staramy sie z mezem o dzidzie od 2 lat i nic co miesiac nadzieja i roszczarowanie. Od przyszlego cyklu zaczynamy terapie Clomifenem przez kolejne 6 miesiecy, ale czy to pomoze juz boje sie nawet o tym myslec,

Dziewczyny ja naprawde wieze w BLOKADE! Te laski ktore nie zachodza a nie maja zadnych klopotow ze zdrowiem, wydaje mi sei za maja blokade. Ja osobiscie znam pare ktora sie starala na wiele sposobow, i nic. Wkurzyli sie i pojechali na wakacje do Meksyku..... !! .... imprezy, drineczki, relaxik, wogole nie mysleli o ciazy (tak opowiadali)...a jak wrocili niedlugo okazalo sie ze sa w ciazy!! Tylko jak ta blokade zdiac do cholery co? Julka- no wlasnie ile masz lat? Wpisz sie do tableki.

Ja wczoraj wzielam ostatnia dawke Clo. To moj 2gi cykl z Clo. Dzis jest moj 11 dc. Moj gin powiedzial ze co dwa dni mamy szalec, no wiec dzis juz meza zaciagnelam pod kolderke! he he he! mimo ze Owu nie pokazuje moja maszynka na razie! Kto wie kiedy po Clo ma nadejsc Owu?

Hej Dziewczynki!!! Dzisiaj jest moj 12dc i moja maszynka pokazala mi Owulacje!!! Ale sie ciesze. Wczoraj przytulanko bylo, dzis powtorka i jutro... no i zobaczymy. Teraz zeby zlapac jajko i zeby sie dobrze zagnizdzilo, tak? Buziaki!!!!

NICK (WIEK)-28----------ILOŚĆ CYKLI----4lata----spodziewana@----1.09--MIASTO Poznan STARACZKI Ilosia podziwiam Cię i zazdroszcze tego optymizmu,który masz w sobie:) Mówi się,że" nadzieja umiera ostatnia"?.....u mnie tak właśnie jest:( Nadzieja moja umiera:(

Gość marc30
Hej. Druga IUI niestety nie udana. Jednym słowem LIPA!!!! Wczoraj odebrałam wynik i rozłożyło mnie, uwyłam się jak bóbr. Niby nie nastawiałam się, ale po cichu miałam nadzieję, że tym razem się uda. Nawet już widziałam objawy ciąży - "chore urojenia". Jak wszystko będzie ok, to w tym cyklu przystępujemy 3 raz do inseminacji. Pozdrawiam, pa

NICK (WIEK)-----------ILOŚĆ CYKLI--------spodziewana@------MIASTO STARACZKI ************** elaw82(28)------------2.5 roku( 2 z clo)----------21.04.10-----------UK MONIKA1981(28)-------prawie 3 lata-------------01.05.10-- - --- ------UK 000kika000(23)-------------11----------------???????????? ?????- - -------Mielec Dominikaa81-----------------7-----------------??????????? ??--- ----------Wawa maja1981----------------13---------?????????(przerwa wakacyjna ---UK marc30 (32)---- 3 lata (6 z clo)------19.08.10--------ok. Wrocław malinka2510-----------------8------------------?????---- -----------Turek Hania82(27).........5, 2 z clo.............UK Lunka23.............15....................??????..... ....kuj,pomorskie madziaraxx..........(już nie licze).....?????????????........ Italia Joanna2806-----(minęło 2,5 roku)-------15.08.2010----------lubelskie agnez78..............duzo.....................????....... ...podlaskie ilosia (32)..........od roku, ale na powaznie od 5 m-cy.........mam teraz.... Chicago Julka21 (28)-----------------4lata----------1.09.10--------------- Poznan PRZYSZŁE MAMUSIE ************************* NICK (WIEK)--------TC-----TER. PORODU-------PLEC---IL CYKLI----MIASTO Marta113(29)--------14 --------25.07.2010-----?---- 2,5 roku------Cz-wa Anikaz(33)...........22.........20.09.2010 ...synek......Olsztyn Dorotkabzz----------14---------21.10.2010------?------3 z clo-----Świdnica monika-78.............13..........21.12.2010......?...du? o.....Włocławek agata RR (25).....20........29.12.2010.....przeszło rok....Tarnów SZCZĘŚLIWE MAMUSIE !!!!!!!!!! ************************************** Lena1984-*** córeczka KALINKA*** 23.06.2009*** 3970g. ***57dł. koteczek19833***-córeczka MAJA*** 05.08.2009 ***4100g***57dł sytofala-***Synek BARTUŚ*** 10.08.2009*** 1980g*** 46dł -*********Córeczka NADIA*** 10.08.2009*** 2000g*** 44dł Aniabuu23***-córeczka Adusia*** 07.10.2009*** 3240g. ***54dł angela82*****synek Aleksander****10.11.2009***2920g******48dł. Inga127**** synek....................................................... ... Figata******synek, córeczka............................................. duszka80****córcia Karolinka****28.11.2009****4410g**60dł. muszka28*******synek Aleksander*****01.12.2009****3320g********54dł. Kara1983****córcia Wiktoria***16.12.2009***3860g****56dł. haleczka****córeczka Julka***18.12.2009***2650g****51dł klarav***synek Alan***02.01.2010***3980***57 dł domi883.....synek Aleksander.....06.01.2010....2600g...50dł ...............synek Jakub...........06.01.2010.....2300g....48dł Madzialenka synek Kacper.........27.01.2010.....3700kg...55dł Majkakaja----córeczka Martynka---08.02.2010----3500g---52dł kachla...syn Jakub....28.02.2010...2350g...50dł Słońce31 ****córcia MAJA ....18.03. 2010...3710g...59cm. agus28 ... córeczka Karolinka...12.07.2010...3900g...56cm Carolla.....córeczka Zuzia........15.07.2010...3440g...59cm

Dominika11, a robisz sobie testy na Owu? Jesli masz regularne @ i wiesz kiedy masz Owu powinnas starac sie min 2 dni przed owu i 2 dni po. Probowalas tak? Julka21, ja taka juz jestem wszyscy mi mowia ze jestem taka pozytywna zawsze. Ale zaufaj mi tez mam swoje dni :( A ty nie zalamuj sie. Bierzesz Clo od 8 m-cy a powiedz czy masz Owu? Sprawdzlas? A jak jest z nasieniem meza? Marc30, przykro mi kochana :( Nie wiem czy ci to mowic ale... ok, niedawno ogladalm program tu w chicago o tym jak kobiety maja problemy z zachodzeniem w ciaze, i mowili ze Inseminacja tak naprawde zadko sie powodzi. Tutaj na forum sa laski co zaszly po IUI, moja kolezanka tez zaszla, no ale nie jest latwo i wprost powiedzieli ze to trzeba miec szczescie. Tak wiec albo: Zycze Ci Szczescia!!!! i prubuj do bolu!! :) :) albo moze powinnas sprubowac In Vitro?

Gość ASTROMERIA
DZIEWCZYNY NA PEWNO KAŻDEJ SIĘ UDA W KOŃCU! GŁOWY DO GORY! POWIEDZCIE MI CZY KTORAS Z WAS MIALA BIEGUNKI W CIAZY? U MNIE JUZ JAKIES3 TYGODNIE PO KAZDYM JEDZENIU, A DOPIERO WCZORAJ POWIEDZIALAM LEKARZOWI, NIE MIALAM POJECIA ZE TO ISTOTNE ALE MAM JUZ DOSC. CO TU Z TYM ZROBIC? JESTEM W 4 MIESIACU I PRZYTYLAM TYLKO 2 KG A OSTATNIO SCHUDLAM...O JEJU!

Gość dominika11
Ilosia ja nie robie testow ale mam cykle owulacyjne.Jak zmienilam lekarza to on mi robil monitoring zeby sprawdzic i wszystko jest ok.No moze nie wszystko bo w jednak cos jest nie tak skoro zachodze w ciaze biochemiczna

Gość dominika11
A probowalismy co dwa dni,codziennie,naprawde wszystko.I dalej nic

U mnie dzis rano dalej maszynka pokazuje Owolacje!!! Dzis odpoczywam a jutro znowu przytulanko. Zobaczymy.... ale bylyby jajka jakby dwa pecherzyki sie daly zlapac. Niektore z was tak mialy po 2 dziennie Clo, prawda? hehehehehe!

Gość madzialena1985
ASTROMERIA ja na początku ciąży nie tyłam a chudłam płód ze mnie dużo wyciągał ale puźniej 20kg przytyłam więc często się tak dzieje