Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andżelika.............

JAK RODZIĆ SOBIE Z NIEGRZECZNYM DZIECKIEM?

Polecane posty

Jakie macie sposoby na niegrzeczne dzieci? Czy karcicie je?

Gość konsekwencją

Gość cudowna352
A co to znaczy niegrzeczne dziecko?

o ja wiem co to znaczy tylko nie wiem jak sobie radzic :D jak sie dowiem to napisze :D:D osoba "fachowa" kazala przeczekac, pokazac kto w domu rzadzi... bo to bunt 2latka

Dziecko urządza okropną histerię, ponieważ odmówiłam mu ściągnięcia ozdoby wiszącej na ścianie u znajomych. I wtedy dziecko rzuca się na ziemię albo bije mnie oczywiście przy tym krzyczy ze wszystkich sił i piszczy tupie, czasem zrzuca wszystko ze stołu

proszę o rade

Gość wiolllllllllllllllllla
wprowadź kary.Znajdź coś co bardzo lubi i zabroń ma za karę.Może następnym razem poskutkuje.

Zamknąć na chwile w pustym pokoju. Pobędzie trochę sam to się uspokoi. Albo jeżyk karny.

Gość haggs
w takim wieku rozkrzyczane, histerryzujące dziecko najlepiej zaskoczyć. u mnie zawsze działa wyjście do łazienki i opłukania buzi wodą- dziecko dochodzi do siebie. nie stosuje bicia a tłumaczenie, kiedy maluch jest w szale nie skutkuje natomiast patent z wodą zawsze przynosi uspokojenie . polecam i pozdrawiam :-)

dziecko ma 3 lata jeszcze nie mówi. Ale za to jest takie niegrzeczne. Czasem nawet urzadza histerie jak bajka się skończy to już przegięcie:( Chyba wprowadze karnego jeżyka. I ten pomysł z wodą bardzo mi się spodobał.

Gość ankkkkkkkkkaa
nie sądzę ,żeby polanie dziecka wodą coś skutkowało.Trzeba tłumaczyć i karać za złe zachowanie.Nie bić, bo efekt może być odwrotny.

Gość jaki do tej pory
stosowalas system kar i nagród?

Gość haggs
a co to jest karny jeżyk ??

Gość jaki do tej pory
karny jezyk zostal pokazany w Superniani jako srodek do karania dziecka- doslownie jest to pluszowy jeż na ktorym ma usiasc dziecko, siedziec pare minut dopoki nie przeprosi i nie zrozumie swoejgo zachowanie. Musi na nim siedziec mimo placzu i protestów a matka nie moze nawet zareagowac- ma ignorowac dziecko.

Gość haggs
nie chodzi o "lanie dziecka wodą " ale o zwykłe umycie mu buzi. dziecko trzeźwieje pod warunkiem, że mama zachowa opanowanie.........

Gość awe1
Może problem tkwi w tym , że dziecko ma problemy z komunikacją ( ma 3 lata i nie mówi ) .Byłaś u logopedy ? Brak porozumieewania werbalnego to dla dziecka duzy stres .

Gość ankkkkkkkkkaa
ja np. za karę zabraniam dziecku oglądania bajki w telewizji, którą bardzo lubi. U mnie to działa. Dziecko musi wiedzieć co może a co nie.I nie chodzi mi tu o jakiś terror.Za kilka lat za przeproszeniem "nasra ci na głowę" jeśli twoja jedyną reakcją będzie polanie mu buzi wodą lub zamknięcie w pokoju.

Logopeda powiedział,żeby sie niczym nie przejmować i każde dziecko rozwija sie w swoim czasie.

Gość jaki do tej pory
umycie wody nic nie da jesli sie nie powie dziecku ze zle zrobilo, ale nie wystarczy powiedziec "Zle zrobiles" , trzeba uzasadnic np. "Teraz masz kare bo krzyczales/ uderzyles mnie/ zrobiles to i to a tak nie wolno robic, jest mi przykro i od teraz przez 3 min nie odzywam sie do Ciebie." Ma 3 lata i piszesz, ze nie mowi? Nie mowi pelnymi zdaniami, czy w ogole? Jak sie z wami komunikuje?

Gość jmfdfkeglkrmgt
czy wizyta u logopedy coś pomoże na zaczątki agresji u dziecka?

Gość awe1
No własnie , problemy z mową czego dotyczą ? Pytam , bo jestem logopedą i matką dziecka , które miało opóźniony rozwój mowy :)

Gość awe1
Agresja -może być ( nie musi :) ) odpowiedzią na problemy z komunikacją z otoczeniem :) Pozdrawiam :)

Gość jaki do tej pory
Nie chodzi o to, ze logopeda ma pomoc na problemy z zachowaniem dziecka, ale jezeli dziecko w wieku 3 lat nie mowi (chociaz autorka nie wyjasnila w jakim stopniu) to warto sie upewnic, czy aby wszystko jest w porzadku- moze nei mowi bo mu tak wygodniej a moze nie mowi bo ma problemy ze słuchem. Autorko, czy Twoje dziecko mialo robione badania sluchu jesli tak to jakie i kiedy ?

Gość upiiiiiiiiiiiiii.i
może ma uszkodzony słuch a nawet sobie z tego nie zdajecie sprawy! To że nie mówi w tym wieku to nie jest normalne i na pewno ma jakies dysfunkcje. WIek mowy może się opóźniź, ale 3 lata to już przesada, coś musi stać na przeszkodzie.

Gość awe1
Przyczyn może byc wiele , niekoniecznie zaburzenia słuchu :)

Gość jmfdfkeglkrmgt
Autorka przecież mówiła,że była u logopedy.Zacznijcie czytać ze zrozumieniem.

Gość jaki do tej pory
ale logopeda nie jest specjalista od słuchu tylko mowy....

Gość awe1
I c Ciebie by to uspokoiło ? Są dobrzy i źli logopedzi .Trzeba poszukać innego i domagać się diagnozy i zaleceń .