Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa pani z daleka

jakich podkładów używacie? prosze wpisywac nazwe i ocene od 1-10

Polecane posty

Gość wiele testowalam ale wrocilam
a ocena 9/10, :)

Gość uykuyfuy
ja już od 2 lat używam Dior- Pure Light (najjaśniejszy odcień). Wcześniej stosowałam Revlon, różne Lancome, Guerlain (czy jak to się tam pisze), i oczywiście te tańsze też typu Maybeline, Astor czy Lirene. Powiem tak - Maybeline i Astory strasznie zniszczyły mi cerę, miałam wtedy i tak dosyć problemową - największy problem był z efektem maski i przesuszoną totalnie skórą - masakra - już nigdy nie wrócę do nich. Są dobre dla dziewczyn, które nie potrzebują podkładów imo. Lirene był wtedy dla mnie ratunkiem- też bardzo tani i bardzo kryjący. Myślałam, że to ideał. Na pewno jest najlepszy z tanich podkładów. Ale też mocno wysuszał w dłuższym okresie. Potem szarpnęłam się na Revlon - lepszy od Lirene, ale minimalnie, za to dużo droższy. Też bardzo ciężki i kryjący - również mnie wyszuszał. No i odkrycie - DIOR PURE LIGHT - kocham go ! On działa jak kuracja nawilżająca dla mojej skóry, im dłużej go używam, tym mniej potrzebuje podkladu! W ogóle go nie widać, jak jest nałożony, ale mega rozświetla i poprawia wygląd. Odkąd go używam, moja skóra bardzo się poprawiła, nie mam suchych skórek itd. Nie jest on za dobrze kryjący - ale ja już nie potrzebuję krycia :D Koleżanki często mi mówią, że mi zazdroszczą skóry jak z reklamy i myślą, że nie używam podkładu :)) a na tym tle zawsze miałam pełno kompleksów. Tak więc polecam Dior Pure Light, który stosuję od 2 lat i odpowiem na wszelkie pytania.

Gość edgrgh
everyday minerals ocena hm jakies 8 :)

Gość maybelline matte mousse
9/10

Gość maybelline matte mousse
kolor sun beige

Gość gnijące_bagno
jak wyzej i tez 9/10:-)

Gość DIOR PURE LIGHT
Ile kosztuje? Jest w kremie czy w kamieniu?

Gość maybelline pure liquid
mineral. super kryje, pozostaje na cały dzień a wykonanie nim makijażu zajmuje dosłownie parę sekund. 9/10 bo wciąż poszukuje ideału. do tej pory każdego podkładu używałam do skończenia opakowania, więc już sporo wypróbowałam, testuje wszystkie dostępne w drogeriach. świetny też był DAX Cashmere Mousse Make up, również 9/10 polecam też L'Oreal True Match Minerals ale jest to sypki puder mineralny.

Gość mammamiapomidore
Helena Rubinstein - Spectacular i oceniam go 9/10 Wcześniej używałam Lancome Teint Idole Ultra i też nie był zły, ale pod koniec dnia znikał, zostawał w porach, etc Mam skórę mieszaną z dość problematyczną strefą T i Helenka się spisuje dobrze.

Gość nanananabb
Dior PURE LIGHT jest w płynie, z pompką - kosztuje około 160-180 zł za 30ml, ale testery na allegro 20 ml za 50 zł są oryginalne (sama sprawdzałam)

Gość nanananabb
Dior PURE LIGHT jest w płynie, z pompką - kosztuje około 160-180 zł za 30ml, ale testery na allegro 20 ml za 50 zł są oryginalne (sama sprawdzałam)

Gość Aaabecanka
Max Factor Colour Adapt Bardzo ładnie dostosowuje się do odcienia skóry, jest trwały i nie wysusza cery. Koszt- ok. 50 zł, jako gratis dają puder. Ja daję mu 8/10 bo mam popękane naczynka, których nie kryje najlepiej ale skoro piszesz że nie masz takiego problemu-polecam. Wcześniej używałam Lirene rozświetlający, również niezły.

Gość ja uzywam takiego podkladu
w kompakcie: Shiseido Sun SPF30 i oceniam go na 10!

Gość Kate26
Przez wiele lat używałam Bourjois "Repulpant Reboosting", do mojej suchej skóry był fantastyczny, bo dodatkowo ją dobrze nawilżał. Teraz przeniosłam się już zupełnie na Smashbox "High definition" i stwierdzam że nie ma lepszego podkładu na rynku kosmetyków od niego, ale warunkiem jest dobrze utrzymana cera bez większych niedoskonałości, bo podkałd jest naprawdę lekki. Dla mojej skóry świetny jest też Estee Lauder "Double Wear" , dodatkowo dlatego, że nie zostawia w ogóle śladów na białych ubraniach(!!!) Ale Smashbox przebija je wszystkie, cera jest naturalna i naprawdę piękna. Polecam.

Gość Christian Dior Diorskin Pur
mówisz o diorskin?

Gość ela co stracila przyjaciela
edm intensive,ocena 8

Gość harpagan na twojej
ja uzywalam dior forever lub maybeline silky cos tam ale dior przebil byl boski kryl tonowal wszystko i mialam go 8 miesiecy :)

Gość Mam mieszaną cerę
Max Factor colour adapt nr 75 8/10

Gość kkkakaskdnsjfndj
Everyday Minerals, kolor Linen i Olive Fair w formule intensive - 9.5/10 - świetne krycie, delikatny, lekki, NATURALNY - 100% minerałów, a nie to, co te inne L'oreale i Astory, nie zapycha. Mnogość kolorów. POLECAM! Darmowy zestaw sampli (4 sztuki, każda starcza na miesiąc) w różnych formułach można zamówić na stronie EDM, wysyłka samego zestawu zaledwie 3.71$ (czyli w granicach 12zł), warto spróbować. Bigi - 12$, ale przy dużym zamówieniu (12 sztuk) 45% taniej. Ja na początku rozprowadzałam kabuki z Essence za 9zł i też wychodziło super. Polecam wszystkim chociaż spróbować prawdziwego podkładu mineralnego, 12zł za podkład na 4 miesiące to grosze! Revlon Colorstay, do cery suchej/normalnej, kolor Buff 9/10 - świetny płynny podkład. Dobrze kryje, nie wysusza mojej mieszanej skóry, dobrze się stapia i co najważniejsze - wytrzymuje od rana do wieczora. Ciężkawy, ale na zimę jak znalazł. Na allegro za około 40zł z przesyłką.

Gość czyli diorskin najlepszy
?tak?

Gość jenniferka8787
estee lauder double wear 10:)