Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajtka

kto placi za szkolenie?

Polecane posty

Gość kajtka

witam jesli maja kogos przyjac do pracy,ale wczesniej przez tydzien/dwa chca go przeszkolic, to czy za to szkolenie jest jakies wynagrodzenie,albo chociaz zwrot kosztow dojazdu?

Gość kajtka
czy dziś jest tu ktoś kto wie?

Gość to zalezy od firmy
czest to praca za darmo. Dowiedz się w miejscu przyszlej pracy.

Gość kajtka
dzięki za odpowiedz nie ma kogo tam zapytac bo to malutka firma i chcialam wiedziec z gory,zeby wiedziec jak gadac z ewentualnym przyszlym pracodawca interesowala mnie ta praca,bo jest blisko mnie, wiedzialam o szkoleniu,ale nie wiedzialam,ze szkolenie bedzie 40km ode mnie -troche pojdzie na paliwo.... :/

koszty szkolenia powinna pokrywać firma- czasem jednak słyszy się, że jest inaczej.Warto zorientować się czy firma, w której chcesz pracować jest jakaś znana i solidna, bo jest sporo naciągaczy pozdrawiam

Gość kajtka
ta firma to szef + 3 pracownice... a prywaciarz wiadomo jaki skory do placenia... :/

Gość manna30
Są dwa przypadki. Jeśli umowę o pracę podpisujesz od tego dnia od którego rozpoczynasz szkolenie, to pracodawca powinien Ci za nie zapłacić, a jeśli umowę o pracę podpisujesz z dniem, kiedy kończy się szkolenie to nie musi Ci płacić. trzeba tyko sobie pilnować, by to szkolenie było szkoleniem, a nie pracą, np jeśli ma to być praca w biurze, to nie może on wymagać od Ciebie od razu pisania jakiś trudnych pism i załatwiania spraw z kontahentami, tylko musi Cię wprowadzać w tajniki pracy, a to wszystko powinno bardzie polegać na obserwacji z Twojej strony i słuchaniu. powodzenia

Gość kajtka
dzięki dowiem się wszystkiego w trakcie jutro zaczynam to szkolenie dwa bite tygodnie... fakt faktem bez szkolenia to ja sobie nie poradzę,więc niech mnie uczą nawet za darmo ;)