Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlinA.

Obowiązkowa matematyka na maturze - za czy przeciw?

Polecane posty

Gość AlinA.

Co o tym myślicie?

Gość młody gniewnyy
mam to w głebokokim poważaniu .

Gość przeciw i nie podchodzę
do matury bo i tak jej nie zdam

Gość Zośśka
Kompletna paranoja. Wiadomo, że nie wszyscy są orłami z matmy, a test, który pisaliśmy ostatnio (próbny) był jak dla mnie trudny. Moim zdaniem matmę powinni zdawać Ci, którzy chcą. Bo w przyszłości nie wiążę z matmą jakiś większych planów.

jak ja zdawałem maturę język polski i matematyka była obowiązkowa. Nawet po to byś mógł sobie policzyć, czy wredny kapitalista nie robi cię w trąbe z wypłatą pensji

Gość violaQ
jest tu ktos dobry z matmy?

Gość bimbalek to znowu ty
przeciw matma jest straszna

Gówno prawda nie jest najważniejsza !:O Kuurrwa ja musze jako rocznik '91 zdawać obowiązkową mature z maty :( Nasza baba nas nic nie nauczyła jesteśmy totalnymi tumokami:O Połowa klasy ma 2 na połrocze/koniec roku, i oni chcą mature z maty obowiązkową :O Jak połowa uczniów totalnie nie kuma maty , co za idiotyzm !

Gość ja tez jestem tym rocznikiem
co zdaje obowiązkową matematykę ale nie podchodzę do matury bo jej nie zdam

" Sash Gówno prawda nie jest najważniejsza ! Kuurrwa ja musze jako rocznik '91 zdawać obowiązkową mature z maty Nasza baba nas nic nie nauczyła jesteśmy totalnymi tumokami Połowa klasy ma 2 na połrocze/koniec roku, i oni chcą mature z maty obowiązkową Jak połowa uczniów totalnie nie kuma maty , co za idiotyzm ! " Ja miałem wręcz koszmarną babę-własciewie kryminalistka by było dobre określenie-a mimo tego nie mam awersji do matematyki chociaż aż tak bardzo mnie do niej nie ciągnie:P.

Wole kuć Niemca i angola niż zasraną matę :O, ale nawet nasza baba powiedziała ze ją wycofają jak zobaczą wyniki tej matury u nas w klasie na 30 osób 15 nie zdało 10 miało po ok.36% , dwie osoby po 70 % i gdzie tu logika?:O

Gość dobrze że jest obowiązkowa
później tumany nawet tabliczki mnozenia nie znają :o nie umiesz liczyć to masz wykształcenie podstawowe , nie każdy musi mieć rednie

Gość kotka222
jestem za, matematyka uczy myselnia i kazdy w miare wyksztaclony czlowiek powinen miec o niej troche pojecia nawet humanista

Gość wiecie co matura
z matmy w przyszłym roku będzie prostsza niż matra z matmy w tym roku, to tak samo jak z obowiązkowym polskim, trzeba być naprawdę zdolnym żeby matury z polaka nie zdać.

Gość Co ja na ten temat uważam
Przede wszystkim spowoduje to OBNIŻENIE POZIOMU NAUCZANIA MATEMATYKI. Wiadomo- jeśli coś jest obowiązkowe, to znaczy że należy obniżyć poziom do średniej... a średnią stanowią debile. Naturalnie, ktoś może się oburzyć i rzec: "przecież można nie obniżać poziomu"- brzmi pięknie, tylko kto pozwoli sobie na powiedzmy 30% mniejszy odsetek maturzystów, gdyż nie poradzili sobie z matematyką? Chińczyków ściągniemy na polskie uczelnie? Generalnie uważam, że rząd od programu nauczania powinien się trzymać z daleka- a czegoś takiego jak odgórna programowo matura, powinno nie być w ogóle. Chaos? Wcale nie! Maturę zastąpiłyby egzaminy na studia, albo testy prywatnych firm które rywalizując między sobą, starałyby stać się coraz bardziej elitarne- a tym samym podwyższałyby w sposób naturalny poziom nauczania. Jednym słowem to ludzie i rynek edukacji powinni decydować o swoim wykształceniu- a nie dupki z sejmu, gdyż oni potrafią tylko wszystko spieprzyć :-o

Widać poziom w ortografii na takich forach jak Kafeteria czy onet.pl Połowa ludzi nie zna zasad ortografii , a Wy tu o macie pieprzycie :O

Gość obecna matura i tak jest
dla przygłupów więc nie wiem o co taki krzyk , nawet nie ucząc się można ją zdać :o

Gość wiecie co matura
pozatym matura z języków też nie jest trudna, a ustna to już w ogóle, dobrze że jest matura z angielskiego, chociaż nei wszyscy mają zdolności językowe to żeby zdać w miarę maturę wystarczy mieć dobrze utrwalone podstawy a tego może się każdy nauczyć.

Gość Co ja na ten temat uważam
obecna matura i tak jest> Może i nie jest trudna, ale co z tego? Matura z matematyki nie prowadzi absolutnie do niczego, a przyniesie tylko dla szkolnictwa negatywne skutki! Więc w jakim to celu? Jedyny "pozytyw" tej zmiany, widzę we wzroście sprzedaży leków antydepresyjnych i przeciwlękowych- na czym z pewnością skorzysta polski przemysł farmaceutyczny :-D

Gość nie każdy musi mieć
maturę , nie potrafisz zdać egzaminu to ciesz się ukończeniem szkoły średniej bez matury i zostaw studia w spokoju .