Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chusteczkaaaa

czy ktoś padł ofiarą stalkingu

Polecane posty

Gość chusteczkaaaa

?????/

Gość scse
a co to znacczy?

Gość chusteczkaaaa
Stalking pochodzi z języka angielskiego i oznacza „podchody" lub „skradanie się". Pod koniec lat 80. XX wieku stalking zyskał dodatkowe negatywne znaczenie na skutek nowego zjawiska społecznego, jakim było obsesyjne podążanie fanów za gwiazdami filmowymi Hollywood. Obecnie stalking jest definiowany jako "złośliwe i powtarzające się nagabywanie, naprzykrzanie się, czy prześladowanie, zagrażające czyjemuś bezpieczeństwu" Stalking jest często powiązany z czynami karalnymi tj. obrazą i zniewagą, zniszczeniem mienia, przemocą domową. Przykładowe zachowania definiowane jako stalking to śledzenie ofiary, osaczanie jej (np. poprzez ciągłe wizyty, telefony, smsy, pocztę elektroniczną, podarunki) i ciągłe, powtarzające się nagabywanie. Działania te są szczególnie niebezpieczne, gdy mogą przybrać formę przemocy fizycznej zagrażającej życiu ofiary

Gość scse
wystarczyloby napisac ...przesladowanie hm moj ex mnie przesladuje...to sie liczy ? :classic_cool:

ja- przez mojego męża:) obrażliwe maile sms za smsem- grożenie, wyważanie drzwi , straszenie on wyrok w zawieszeniu- za te nieszczęsne drzwi ja- rada od policji , żeby uciekać z kraju bo oni i tak nic specjalnie zrobić nie mogą :D

Gość chusteczkaaaa
jeśli cię prześlauje to nie bagatelizuj tego

Gość scse
­­­­­­­­­­­ ike to sporo przeszłaś ...nie zazdroszcze

Gość chusteczkaaaa
Art. 107. Kto w celu dokuczenia innej osobie złośliwie wprowadza ją w błąd lub w inny sposób złośliwie niepokoi, podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany.

Gość scse
­­­­­­­­­­­ cos mala ta kara jak za takie nerwy :O

scse- bo niestety w polsce tak jest nic na to nie poradzisz- tu nie ma czegoś takiego jak zakaz zbliżania się a on na dodatek leczył się psychiatrycznie- więc oczywiście uzasadnienie- że to choroba zmieniałam miesce zamieszkania 3 raz- wyprowadziłam się nawet poza miasto- tyle mogłam- więc owszem- każdy taki czyn należy zgłosić na wypadek wypadku- ale niewiele zwojujesz

jesli chodzi o małżeństwa to policja wogle przymyka na to oko ja do nich z dowodami- a oni , że może on tak mi okazuje miłośc i jest zazdrosny żenada- no to wywalił mi drzwi- policja jechała prawie godzinę- zdążyli w ostatnim momencie- bo dziure w drzwiach już miałam- on uciekł górną klatką - ja do policji gońcie go- a oni spokojnie pisali zeznania:D kiedy skończyli on grzecznie siedział u mamusi i popijał herbatkę i oczywiście cały czas tam był:D na szczęście jeden sąsiad go rozpoznał- bo tak bym tylko się ośmieszyła

Gość chusteczkaaaa
wiem ile musiało cie to kosztować nerwów sama przez to przechodziłam

z nerwów mdlałam najbardziej mi było szkoda synka- ten łomocze w drzwi- a mały płacze tatusiu nie zabijaj nas ja cię kocham- tej sceny nie zapomnę mu nigdy, przenigdy i nigdy nie wybaczę

Gość chusteczkaaaa
tacy ludzie powinni odpowiadac za to

Gość koffin
policja to jedynie pieski na usługach przestępców zwanych "przełożonymi" większość z nich myśleć dobrze nie potrafi bo nie musi , to takie stado baranów :D

Gość chusteczkaaaa
bez komentarz

Je jestem ofiara stalkingu.Byly kolega z pracy robil do mnie podchody od prawie roku czasu. Ja go odrzucalam. Miesiac temu zwolnili go. Od tego czasu sie zaczelo. Dziwne smsy, emaile ktore mialy na celu zastraszenie mnie, stanie pod moim domem po kilka godzin i wpatrywanie sie w okna, sledzenie mnie. Po smsie, ktory brzmial \"nie zdajesz sobie jeszcze z tego sprawy, ale jestesmy sobie przeznaczeni i kiedys bedziemy razem\" poszlam na policje, pokazalam wszystkie smsy, ktore On mi wyslal, wydrukowalam wszystkie emaile od niego. Obecnie sprawa wyglada tak, ze jesli On pojawi sie na dystansie krotszym niz 10m ode mnie zamkna go za kratkami. Jednak nadal sie boje wychodzic z domu. Od tego momentu minelo prawie 4 tyg. jednak moj znajomy z pracy codziennie odwozi mnie do domu i jesli gdzies wychodze po zmroku to nigdy sama.

ojciec mojej przyjaciółki ma zakaz zbliżania się do niej i jej mamy na odległość 100m! aczkolwiek przyłazi, nagabuje ich, nęka, a policja tylko spisuje protokoły :(