Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalunka

jak to jest

Polecane posty

Gość lalunka

Jak to jest z tymi facetami? Zaplanowaliśmy kiedyś z narzeczonym ślub, ustaliliśmy datę orientacyjnie - tak spontanicznie, podczas rozmowy o przyszłości. Nie było i nie będzie takich tradycyjnych oświadczyn, bo uważamy, że oboje powinniśmy wyrazić chęć zawarcia małżeństwa, a nie tylko facet. Niemniej jednak, mój narzeczony wie ze byłoby mi bardzo miło gdybym dostała jakiś ładny pierścionek. Czekam na to już z pół roku, odkąd datę wyznaczyliśmy, a on jakoś wcale się nie spieszy. Ostatnio kupił sobie drogi aparat. Co jakiś czas kupuje różne gadżety wiec raczej nie o kasę chodzi. Więc o co?

Gość Biedna biednaa
Bo mężczyzna to taki zwierz który nie umie czytac w naszych myśłach :) .Ja bym powiedziała wprost "Data jest a pierścionka ciagle nie ma..." Nie ma co owijac w bawełnę albo czekać że sam się domyśli.Ja mojemu od razu poiwiedziałam"Chcesz ślubu? Okij.Jak coś bedzie błyszczeć na moim palcu,pogadamy o dacie" Tyle (nie mówie oczywiście o sytuacji gdy kogoś nie stać,bo wtedy mógłby być nawet kapsel z kółkiem od Tymbarku) :)

Gość Biedna biednaa
Jesli nie chcesz wprost możesz mu powiedzieć,że jak mówisz np koleżance o tym że planujecie ślub każdy od razu zerka na Twoją dłoń żeby zobaczyć pierścionek...i jest Ci cholernie głupio bo tam...pusto

Gość lalunka
On doskonale wie o tym ze czekam. Nawet jak mikołajki były, to jakoś tak wyszło, że byłam smutna (taki niedobry czas miałam ogólnie) i on powiedział, z eto pewnie dlatego, że spodziewałam się pierścionka i jestem zawiedziona.

Gość Biedna biednaa
Skoro tak powiedział i wie że czekasz...myśle że kupi go może...na Walentynki?Badz dobrej myśli.Ależ z tymi chłopami to ciężko czasami tołku dojść :)

Gość zolwikk
czemu mowisz o nim narzeczony?????? skoro nim nie jest !!!!!

Gość lalunka
dla mnie jest:) skoro ustaliliśmy termin ślubu i zdecydowaliśmy że chcemy się pobrać, to dla mnie to wystarczy żeby nazwać faceta narzeczonym. Nie uważam żeby o narzeczeństwie stanowił pierśćionek. Ot i cała filozofia...

Gość Biedna biednaa
Dokładnie!!! Pierścionek nie jest najważniejszy(co nie znaczy że nie jest ważny ;)

Gość zolwikk
ja tam wiem ze narzeczenstwem zostaje sie po oswiadczynach a nie po sammy gadaniu o slubie:/

Ale taka jest tradycja i trzeba ją zachować uważam. Nie ważne czy pierścionek drogi czy tani - liczy się sam fakt. Ja się zgadzam z Biedną - powiedz Mu po prostu. Może zaplanujcie jakąś miła kolacje własnie w Walentynki i ustalcie, ze to się odbedzie własnie wtedy.

Gość lalunka
To nie tylko gadanie o ślubie, tylko załatwianie wszystkiego co ze ślubem związane. Oświadczyn nie będzie, bo w końcu mamy równouprawnienie. Pierścionek będzie, narzeczony mimo wszystko chce zrobić niespodziankę, tyle że ja już się nie mogę doczekać. I dla narzeczonego tez bedzie prezent 'zaręczynowy' - z racji tego równouprawnienia.