Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeden to za malo

jak nie zbrzydnac po odchudzaniu

Polecane posty

Gość jeden to za malo

Mam spora nadwage, mysle, ze musze zrzucic minimum 20 kilo ale daje sobie czas. mam chora tarczyce, restrykcyjne diety i szybkie chudniecie nie sa dla mnie. Stawiam na sport i zdrowie odzywianie. Plan jest aby chudnac nie wiecej niz 3 kilo na miesiac. Mam juz 25 lat i ... tu lezy moj problem. Widze, ze w okolicach oczu jak sie usmiecham to robia mi sie pierwsze delikatne zmarszczki. Chcialabym uniknac pogorszenia tego stanu przy odchudzaniu. Konkretnie chodzi mi o to, ze nie chce zeby mi spadlo 20 kilo na wadze i przybylo 20 lat na twarzy, jesli rozulmiecie o co chodzi. Nie mam juz 18 lat i wiem, ze w tym wieku odchudzanie - nawet kilka kilo zostawia na twarzy nieodwracalny slad. Moze ktos juz schudl i moze powiedziec co robil zeby zadbac o twarz, szyje i dekolt. A inni moze moga powiedziec co jesc aby skora byla jedrna. Ze swojej strony wiem, ze rzeczy, ktore zawieraja cynk, ale co jeszcze?

Gość magia oczyszczania
zeby nie obwisnac jedz duzo warzyw - wit C - kiwi cytryna ryby - bo to dobry olej na skore zupy z gotowanego drobiu - drob wzpuszcza kolagen podczas gotowania - a kolagen podtrzymuje skore zelazo - mieso wapn - brokuly jogurt mleko orzechy zolty ser zelatyna - lyzke dziennie rozpuscic w wodzie i pic cwiczyc marchew, buraki

Gość jeden to za malo
a jesli nie jadam miesa to co w takim razie?

Gość magia oczyszczania
soja - nie stosowalam, ale ponoc rewelacyjnie odmladza wlosy po niej nie siwieja, przynajmniej u japonek dzieki bialku sie nie wiotczeje owoce ze skorkami - tam tez duzo skladnikow podtrzymujacych skore dobre jest to biale pomiedzy czastkami pomaranczy i grejpfrutow czyli w calosc jesc olej z wiesiolka, brokuly, losos

Gość slodycze mieso i problemy
no tak, dziekuje; w sumie soje jem ale umiarkowanie ale moze nie bede sobie zalowala, bo o soi tez rozne opienie mozna przeczytac.

ja schudlam 20 kg i wszyscy mi mowia ,ze odmlodnialam o pare ladnych lat (no ale ja nie mialam zmarszczek...) W tym roku koncze 28 lat . wiec tak do konca nie rozumiem o co Ci chodzi, ze spadek wagi w tym wieku zostawia nieodwracalny slad ???

Gość jeden to za malo
no wlasnie troche mnie interesuje ta soja, bo tu ktos napisalal, ze o soi rozne rzeczy mozna przeczytac. ja tez czytalam rozne rzeczy, rozni ludzie roznie mowia. co spadku wagi to widze po kolerzankach, ze niektore schudly bardzo duzo, sa w podobnym wieku i jakby troche sie postarzaly. duza nadwaga postarza, wiadomo i dlatego niektore osoby jak schudna to wygladaja mlodziej. ale ja niektorym przygladam i widze tragiczny stan cery po odchudzaniu. zstanawiam sie z czego to wynika. to moje pierwsze odchudzanie, wczesniej raczej nie mialam problemow z waga a potem utylam przez tarczyce jakies 20 kilo w dwa lata. teraz chce to zrzucic ale nie chce dorobic sie zmarszczek co sie zdarza. wystarczy spojrzec na ewe bem.

zazywaj witaminy , jedz owoce, warzywa - nie powinno zaszkodzic , mi stan cery sie poprawil nawet teraz . Bylo tak jak piszesz - nadwaga mnie postarzala .

Gość jeden to za malo
No walsnie, ja waze teraz 85 kilo, narazie pierwszy cel to 65 - wtedy wygladalam juz dobrze, wzrost mam podobny i wlasciwie podobam sie sobie w rozmiarze 40 ale jak schudne do 58 to bedzie dla mnie idealnie. Nadwaga mnie postarza ale teraz nie mam zmarszczek. Klopotow zdrowtnych tez jeszcze nie, procz tarczycy ale juz sie podleczylam dlatego lekarz zezowolil na odchudzanie. Dlato chcialabym rozumnie schudnac tez 20 kilo, nawet jesli to zajmie rok.

Gość lostka
Jesli bedziesz chudnac w tempie 3-4kg na miesiac, to nic sie nie stanie z Twoja twarza, nie boj sie. Zadbaj tylko, aby w Twojej diecie nie zabraklo dobrych tluszczy, czyli dobrej jakosciowo oliwy z oliwek, orzechow(wloskich lub brazylijskich), lykaj omege-3, pij zielona herbate, a bedzie dobrze i jeszcze bardziej odmlodniejesz. Dbaj takze o dobre nawilzenie skory(zmarszczki w tak mlodym wieku to najczesciej odwodniona skora).

Gość dsasdadsa
a ja czytając to co napisałaś mam inne pytanie - szukasz usprawiedliwień zeby NIE schudnąć? Zmarszczki pod oczami, utrata atrakcyjności itd? Sorry... W wieku 25 lat pojawiają się na ogół pierwsze delikatne zmarszczki pod oczami bez względu czy jesteś gruba, chuda, chudniesz czy tyjesz. Nie wiem jak bardzo jesteś spasiona, ale zapewniam Cię, że pod oczami to raczej dużo tłuszczu nie masz. Dobry krem... Dużo wody i będzie OK. A przede wszystkim dobre tempo chudnięcia, zapomnij o 8 czy 10 kg na miesiąc, bo to bez sensu. Zyczę powodzenia, mniej usprawiedliwień i szukania wymówek , dużo siły i silnej woli.

Gość lostka
dsasdadsa, Ale chrzanisz:O Nie doszukuj sie czegos czego nie ma:O Twarz nie znosi dobrze gwaltownych spadkow wagi w tym wieku, wiec slusznie dziewczyna sie martwi. A nawet jakby nie chciala schudnac, to tylko jej sprawa i nie musi szukac zadnych usprawiedliwien. Zajmij sie lepiej soba:O

Gość jeden to za malo
a gdzie ja napisalam, ze szukam usprawiedliwienia zeby nie schudnac? przeciez napisalam, ze chce schudnac powli, choby mi to mialo zajac rok. nie chce po prostu stracic wygladu twarzy bo mam ladna. co mam mowic, ze wygladam teraz jak powtor skoro tak nie jest? mam ladna buzie, gladka cere. schudnac mozna zawsze ale zepsucie cery to jest raczej nieodwracalne i co£? mam potem leciec do chirurga zeby mi lifting zrobil bo zostanie mi zwis skory pod broda i zwisy po bokach jak u boksera (rasa psa) ? to raczej nie jest moj cel zyciowy. z waga moge sie pogodzic ale z utrata ladnej buzi nie.

Gość nie boj sie
odchudzania, ja tez mam niedoczynnosc tarczycy i przytylam 23 kg.od marca do tej pory schudlam 12 kilo., nie widze specjalnych zmian chociaz mam juz 50 lat.jezeli bedziesz stosowala odpowiednia diete i gimnstyke, to nic sie nie stanie.Uzywaj tez dobrych kremow, sa takie juz dla 25-latek, a wogole to porozmawiaj ze swoim endokrynologiem pewnie ci tez cos poradzi.Zycze powodzenia i nie badz przerazona , jestes jescze ml

Gość jeden to za malo
nie boje sie odchudzania tylko wlasnie tego ze skora mi zwitczeje. patrze na kolerzanki, ktore sa w moim wieku i ktore stosuja kolejne diety i widze, ze to sie na ich odbija. ich skora jst coraz orsza a oja trzyma sie niezle.

Gość foliowanie
wiśnie zawierają kolagen

Gość foliowanie
no i rób sobie masaże twarzy. Na pierwszy masaż możesz wybrać się do kosmetyczki, podpatrzeć jak ona to robi i później robić samej przed lustrem. Jeśli chodzi o podbródek- żeby nie obwisł, był ładny i jędrny, dobrze jest go "podszczywywać" by poprawić ukrwienie :) A można to robić w każdej wolnej chwili- choćby teraz :)