Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kolorowy kapelusz

Na jakie zajęcia dodatkowe uczęstrzają Wasze 4-5 latki?

Polecane posty

Mój syn to bardzo zdolny chłopiec... chciałabym zapisać go na \"jakieś\" zajęcia dodatkowe. Nie na zasadzie \"musisz chodzić\" tylko może nakierować go na coś co mu się spodoba... Na jakie zajęcia dodatkowe chodzą Wasze 4-5 latki? Ile płacicie za 1h?

Gość sryutututuP
tańce, rytmika wszytsko w godz przedszkola sie odbywa:)

Gość hmmm..mmm
moja ma co prawda dopiero 2 latka, ale uwielbia konie, od czasu jak byla na kucykach to zyc nei daje, ujezzda swojego na biegunach i jeszcze takiego pluszaka, oglada powazne filmy o jezdzie konnej i wszystkiego sie uczy, takze na wiosne chcemy ja zabrac bo jest jeszcze dodatkowo strasznei odwazna, wiec kuc zelazo puki gorace. Poza tym na pewno taniec, a synek ma 10 m-cy i planujemy równiez wszystko co ma zwiazek ze sportem oczywiscie na zasadzie, jesli Ci sie podoba to bedziesz chodzil, jesli nei to znajdziemy inne zainteresowania

No moje jest dopiero w drodze, ale tez sie zastanawialam, na jakie zajecia go kiedys wyslac. Oczywiscie musi to byc cos co go zainteresuje, bo nie mam zamiaru go do niczego zmuszac. Mysle, ze basen bylby bardzo dobry, i ogolnie mozesz sama go zabrac. Ja jeszcze chce zainwestowac w jego jezyki obce. Moje dzieciatko bedzie mialo dobry start, poniewaz jego tata jest irlandczykiem, wiec angielski i polski bedzie znalo na perfect. Chcialabym dolozyc do tego jeszcze jeden jezyk. Czasem nie wiem, czy nie bede od niego za duzo wymagala...

Mieszkamy za granicą i mój syn chodzi już do szkoły, ale nie ma tutaj zajęć dodatkowych niestety. W szkole uczy się języka, ale chciałabym, aby odnalazł swoje hobby :D - muszę mu w tym pomóc :D

Gość hmmm..mmm
pomóc mozesz jedynie w jeden sposob: pokazywac wiele mozliwosci... my tak robimy i juz wiem ze córa kocha konie,a dodatkowo ma zamilowanie do pilki noznej i kibicoania z tatusiem :) nawet na mecze chodzi ogladac i w zimnei wystoi na stadionie, obejrzy calutki mecz :) wraca podekscytowana, pozniej jak tylko zaobaczy murawe w TV to juz klaszcze i krzyczy :)

mój chodzi dodatkowo na zajęcia taneczne bardzo to lubi są w przedszkolu po obowiązkowych godz

Może jest tu mama, której dziecko chodzi na dodatkowe zajęcia gry na perkusji? Gdy zapytałam syna co chciałby robić, na jakie zajęcia dodatkowe chciałby chodzić odpowiedział, że chciałby grać na perkusji :D Następnego dnia jednak stwierdził, że chyba chciałby tańczyć, a kolejnego, że chciałby skakać jak Adam Małysz heheh :D i bądź tu mądra i wybierz coś z tego :D

Gość hmmm..mmm
mam znajomych których dziecko uczy sie gry na perkusji, tyle ze najlepiej jak rodzice albo chociaz jedno sie na tym zna, w ich wypadku maz jest perkusista wiec to jakos wspolgra.

Gość moj chodzil na zajęcia
z umuzykalnienia, ktorych jak sie potem okazalo, nienawidzil, pozniej na szachy, ktore kochal - okazalo sie, ze wszystko zalezało od towarzystwa, z jakim chodził.

Gość ksawer
matematykadodatkowa

Gość olk
A pomyślałaś że Tobie tez by się przydały dodatkowe zajęcia z uczęszczania .

Gość tylko n a takie, na ktore
chcialby chodzic sam a nie mamusia wymysliła, ze jest zdolny i MUSI CHODZIĆ na cos, bo talent sie zmarnuje. A w czum jest zdolny ?? w naszych czasach dzieciaki nie maja czasu byc po prostu dzieciakami, po szkole sie pobawic z rowiesnikami, na podworku... bo musza chodzic na jezyki, sporty , do szkoly muzycznej, balet itd

Na żadne, dziecko nie chciało chodzić na żadne z oferowanych zajęć więc nic na siłę, niech się bawi i cieszy dzieciństwem bo niedługo szkoła ;)

Gość gość
Mogę polecić zajęcia w szkole gotowania dla dzieci Little Chef. Świetna sprawa !:)

Gość gość
Oprócz angielskiego w przedszkolu mój syn chodzi grać 2 razy w tygodniu w piłkę na miejscowy "orlik".

Gość gość
dziecko sobie da rade, ale matke bym wyslala na j. polski nawet bym nie wpadla, zeby to tak napisac

Gość gość
Mój syn chodził na angielski ,i jak poszedł do szkoły do na angielskim okropnie się nudził bo przerabiali to samo co w przedszkolu .

Gość iga z wawki
moj chodzi na karate,basen i angielski jeszcze chce też na konie,ale ja nie mam tyle czasu wolnego by go wszedzie wozic

Gość gość
mój 5,5-latek w zeszłym roku chodził na tańce. Lubił to, ale większych efektów nie zaobserwowaliśmy ;) Teraz chodzi na szachy i na tenis ziemny.

Gość exdebill_po_wakacjach
na naukę pływania, jutro też idziemy na próbne zajęcia z piłką - wstęp do gier zespołowych; w przedszkolu chodził na rytmikę, ale za duzo o niej nie mówił, a w ubiegłym roku na piłkę nożną, ale piłkarza to z niego nie będzie, więc w tym roku próbujemy czegoś innego

Gość exdebill_po_wakacjach
kolorowy kapelusz - gdzie za granica mieszkasz, że nie ma zajęć dodatkowych?

Gość gość
Nigdzie nie chodzi. W zerowce ma dosyc zajec, po szkole chce byc dzieckiem-pozbierac kasztany, zrobic cos samodzielnie, np. domek z pudelka.

Gość gość
"uczęstrzają". O Boze..r

Gość gość
moje chodzi na basen. probowalismy tanca, rytmiki ale nie byla zainteresowana. bedzie chodzic na to na co bedzie mila ochote a jak nie bedzie miala ochoty to bedzie sie po prostu bawic w domu;-) syn ma sporo zajec dodatkowych w szkole i to jest super rozwiazanie bo nie musze go nigdzie wozic;-)

Gość gość
Rozumiem wszystko ale chyba nie o uczęstrzaniu jest ten temat. Każdy może popełnić błąd, ale nie należy się tak tym niezdrowo podniecać.