Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agni3szka

Kolega Męża...

Polecane posty

Gość agni3szka

Kolega mego męża zaczął dzwonić, pisać sms, że tęskni, pragnie, abym się spotkała z nim priv. Przecież to jakaś paranoja, jesteśmy ogólnie gronem znajomych i nie myślę o tym aby romansować z kimkolwiek. W jaki sposób powiedzieć koledze ze ja tego nie chce, nie myślę o tym, a przede wszystkim przyjaźń ważniejsza i dotychczasowe relacje. Uwielbiam jego zonę, kolegujemy się i zupełnie nie rozumiem tej sytuacji! Czuje się niezręcznie bo przecież jego żonie nie powiem co robi jej mąż. Prosze o radę, bo nie chce aby nasze znajomości popsuły się przez chwilowe mam nadzieje zauroczenie kolegi.

Gość KASNDRA
powiedz mu,ze wolisz ,żeby był Twoim przyjacielem niz kochankiem, to powinno Go zgasić u mnie podziałało

Gość agni3szka
to w istocie prosta odpowiedź, ale faktycznie czy podziała akurat na niego. Aby później po złości jakiś plotek nie roznosił. Okazuje się, że ludzie są nieobliczalni - prawda? Zdecydowanie spróbuje tego co poradziłaś i zobaczymy czy naprawdę jest kolegą i lojalny wobec mojego męża. pzdr,

Gość jak fajny kolega
to się zakręć... wiadomo, że się nie wyda, bo za dużo oboje macie do stracenia, idealny kandydat na dyskretnego kochanka :)

Gość agni3szka
oj działoby się wtedy.....lepiej nie myśleć...

Gość KASNDRA
w razie czego zachowaj te smsy, ale pewnie kasujesz je

Gość agni3szka
no właśnie nie jest fajny:) absolutnie nie!

Gość dsdasfd
ja bym radziła dobitnie i już na tym etapie mu powiedzieć, że nie w głowie ci romanse, bo może pomyśleć, że skoro nie reagujesz to może masz ochotę na cos więcej i zacznie bardziej kombinować...

"w razie czego zachowaj te smsy, ale pewnie kasujesz je" no nie mogę, ale rada :D jasne, a mąż je przypadkiem znajdzie i afera na całego gotowa - no genialny pomysł!!!! w takiej sytuacji, kiedy się facet troszkę zamotał ;) sama musisz zalatwić sprawę - pogadac z nim i powiedziec, że nie ma sznas na żadne romansowanie

pokaż sms(y) mężowi, zanim odrzucony w swoich zapędach niby przyjaciel zacznie mu sączyć jadzik do ucha...

no nie mogę, ale rada jesli by to nie byla prowokacja, to wlasnie bardzo dobra rada, zwlaszcza jesli kolega tez zonaty :-) oczywiscie smsy pokazac mezowi i po sprawie

Gość agni3szka
naprawdę chętnie pokazałabym te smsy mężowi, bo najrozsądniej, ale z drugiej strony może na razie sama to złagodze bo kurcze szkoda mi tego kolegi jak mój mąż się rozwścieczy. Po tej akcji Już nie będzie znajomości w naszym gronie. Jej nie wiedziałam, że coś takiego się wydarzy i będę miała problem.

niektórzy ludzie to urodzeni aferzyści :) jeśli kolega ze wspólnego towarzystwa by się we mnie w zadłużył w ten sposób, to nie pokazałabym od razu tych sms-ów mężowi ani jego żonie. Może to chwilowe zauroczenie, głupota, która mu wpadała do glowy w przypływie emocji lub ma po prostu trudne dni w małżeństwie, a Wy byście rozwalili całą zanjomość, a moze nawet większe grono dobrych znajomych. Z takimi rzeczami od razu lata się na skarge, jak się ma 5 lat, a będąc dorosłym czlowiekiem, czasem trzeba pewne rzeczy przynajmniej spróbowac załtwić taktownie i rozsądnie, wyączając emocje. I Mysle, że jest to do zrobienia, wystarczy odrobina stanowczości i tyle a jesli to nie pomoże (w co wątpię, bo zawsze można powiedziec, ze ujawinimy sprawę współmałzonkom), będzie nachalny i uciązliwy, to wówczas owszem, można powiedzić meżowi o tej sytuacji

wybacz kaludka, ale nie bardzo widze "grono dobrych znajomych" lub "przyjaciol" w ktorym jeden facet pisze do swojej "dobrej znajomej", ktora jest zona innego "dobrego znajomego" o tym ze pragnie i teskni :-)

zawsze szczery, to się wcale nie tak rzadko zdarza Wam, mężczyznom. Nie dramatyzuj - chwila zapomnienia ze strony gościa i tyle. Jeśli facet się pogubi (że to tak ujmę ;) , to autorka powinna trzymac rękę na pulsie i wyciszyc w nim emocje - proste nie twierdzę, że jego zachowanie jest ok., ale z drugiej strony to kilka głupich sms-ów, a Wy robicie problem na miarę życia

Gość agni3szka
Klaudia to super co piszesz i bardzo dojrzałe i rozsądne i tak jak ja uważam i myślę, ale jednocześnie Szczery do bólu tez ma rację! kurde, ale fatalna sytuacja! czuje się niezbyt komfortowo...

już widzę faceta lecącego z takim smsem do żony - szczery, ty byś tak latał z komórką? kilka słów i po sprawie, koleś by już więcej z niczym nie wyskoczył i wszyscy byliby zadowoleni

klaudka, ja wcale nie dramatyzuje, podaje najlepsze rozwiazanie :-) nie chcialbym miec takich "dobrych znajomych " ot co :-) ale z drugiej strony to kilka głupich sms-ów, a Wy robicie problem na miarę życia a skad wiesz ile ich bylo???? :-) masz z autorka polaczenie telepatyczne? :-)

już widzę faceta lecącego z takim smsem do żony - szczery, ty byś tak latał z komórką? kilka słów i po sprawie, koleś by już więcej z niczym nie wyskoczył i wszyscy byliby zadowoleni wyszlam - zaraz latal, nie, zadne latal, ja mowie o zwyczajnej lojalnosci i szczerosci miedzy malzonkami a Ty o jakichs "moich sprawach" - widac z deka sie roznimy :-)

Gość KASNDRA
"Boże strzeż mnie od takich przyjaciół,z wrogami sam sobie poradzę", jakos tak to leciało chyba.............

agni3szka, miej świadomośc jednej rzeczy - jesi to tylko zwykłe męskie zauroczenie (a naprawdę im się to często zdarza ;) ) to przez glupotę możesz rozbic nie tylko towarzystwo, ale nawet ich małżeństwo. I wiedz, że tego się już naprawić i załagodzic nie będzie dało - zostaną zgliszcza po całej zanjomości, bez możliwości poskładania więc może jednak warto spróbować załatwić sprawę jak dorosła, rozsądna kobieta, która jednak powinna tez umieć sobie radzić z pewnymi sprawami (czyli z mężczyznami)

Gość do anioly
a kogo to obchodzi czy to chwilowe koles ewidentnie jest typem zdradzacza, szkoda jego zony nie mowie, ze nikomu nie przychodza do glowy niewlasciwe mysli o kims innym czasem, ale normalny czlowiek nie wysyla smsow i nie zacheca do zdrady, majac swoj wlasny zwiazek w dupie pokazac mezowi, powiedziec zonie, niech wie z kim zyje i zalatwia to sama ze swoim mezem oczywiscie lepiej takie postepowanie przypisac aferzystce, a zona pozniej niech sie dowiaduje od osob trzecich ze maz zdradza :o 🖐️

abstrahując od tego, czy być skarżypytą czy nie.... żaden, ale to absolutnie żaden kolega męża by takich smsów nie słał bez powodu, w to nie uwierzę... albo prowo, albo coś było na rzeczy....

więc może jednak warto spróbować załatwić sprawę jak dorosła, rozsądna kobieta, która jednak powinna tez umieć sobie radzić z pewnymi sprawami (czyli z mężczyznami) rece opadaja :-)