Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naftalina...

Do mamus PRACUJACYCH - kilka pytan mam...

Polecane posty

Gość naftalina...

Dziewczyny, mam 2-letnie dziecko i od jutra zaczynam prace. Troche mi smutno z tego powodu, szkoda mi dziecka. No i boje sie, ze bede bardzo tesknic. Jak bylo i jest u Was? Czy dzieci nie przezyly jakos pojscia mam do pracy? I czy da sie nadrobic ten czas, gdy jestesmy poza domem???

U mnie pójście do pracy odbyło się bezboleśnie. Już kilka dni przed tłumaczyłam synkowi że mama musi iść do pracy i zarobić na kapciuszki :P Mówiłam że i beze mnie będzie się świetnie bawił z nianią lub z babcią.Że niania zna bardzo fajne zabawy samochodzikami a babcia umie najlepiej grać w piłkę.I to podziałało! Tłumaczyłam że mama zawsze będzie myślała o swoim kochanym synku a jak gdyby się jemu zrobiło smutno to może do mnie zadzwonić :) A że opiekunka/babcia tak wymyślały rożne zabawy że synek nie korzystał z telefonu ani razu bo po prostu nie miał na to czasu :) Zawsze kiedy przychodzę z pracy mam dla niego lizaka,wtedy widzę uśmiech na jego twarzy :) A kiedy przychodzę z pracy mam czas tylko dla synka i męże. Niech się wali i pali nic mnie nie interesuje wtedy. A obowiązki domowe typu pranie,sprzątanie itd robie jak synek śpi.

Temat dla mnie. Ja tez niedlugo do pracki wracam, synek tez 2 latka. Troche stresika mam, ale maly z ukochana babcia zostanie, wiec mysle ze nie bedzie tak bardzo przezywal. Princpolo, a ile mialo Twoje dziecko???

Gość ja wracam do pracy jak moj
maluszek bedzie mial 3,5 miesiaca...Wiem, ze powiecie "za wczesnie", ale juz mezem tak ustalilismy, choc wiem, ze bedzie mi cholernie ciezko... Bede pracowac 3,5 dnia w tygodoniu, a maz 4,5, takze ja z maluszkiem bede poltora dnia w tygodniu, a maz pol, natomiast na reszte malenstwo bedzie w zlobku. Mieszkamy zagranica tu w zlobku jest jedna pani na 3-4 dzieciatka w zlobku, wiec nie jest zle, ale juz mam ciezkie serce...

Karolina M. --- Mój miał 1,5 roku jak poszłam do pracy (dorywczo) wiec nie było tak źle bo pracowałam od poniedziałku do piątku po 3-4 godziny.Wtedy chodził mój do przedszkola (chorował więc nie było sensu męczyć dziecka).I wtedy siedziałam w domu z dzieckiem.Później poszłam jak miał 2 lata i 3 miesiące.Męcząca jest praca bo długo się z synkiem nie widzimy.Ale co zrobić?

Gość naftalina...
prosze o inne wypowiedzi mam