Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieieieieieieieieeee

pies kąpiel zwykłym żelem pod prysznic

Polecane posty

czy mozna kapac psa zwyklym zelem pod prysznic dla ludzi ?

????

Gość kakakkdndnijke
raczej nie moze go swedziec!!!!!!!!!!!!! szampony dla psow mozna kupic nie drogo

Gość EWIK 39
mi sie zdarzylo...pies zyje :D

Gość a ja się nie odchudzam
ja kąpałam i żyje więc chyba można:P złośliwe pytania uprzedam - kąpałam w zwykłym dla ludzi, bo po tym dla psów mój pies miał łupież:O

a jakie sa objawy ??

Gość łoooooj
umyj juz lepiej psa szarym mydlem nie wywola uczulenia i jest zdrowsze, a jesli nie masz szamponu dla psa ani tego mydla to przeloz kapiel na jutro. nie myj lepiej psa jakimis specyfikami dla ludzi bo to moze zaszkodzic psu...

juz za pozno umylam zelem pod prysznic i jak narazie skacze i sie cieszy .. to jest 1 mycie jej... i nie wiem czy dobrze zrobilam

Gość a ja się nie odchudzam
bez przesady.... ludziom nie szkodzi więc czemu ma psu zaszkodzić? jeśli to zwykły płyn np. różany lub jakiś inny `naturalny` to ok

to jest zel oliwkowy

Gość EWELINKA SSSSS
może mieć łupież ale nie musi .. pierwszego psa (małego kundelka) kapałam w szamponie przeznaczonym dla ludzi i nic mu nie było, następnym razem dla psów i od niego dostał łupieżu ;/ obecnego psa raz kąpałam szamponem dla ludzi (owczarek niemiecki) i nic mu nie było i teraz kapie go już w szamponie dla psow takim chyba za 9 zl i tez mu nic nie jest :) więc możesz sprobowac zaryzykowac :) mozesz tez kupic szare mydlo

Gość neguje wszystko
za całym szacunkiem ale po co ludzie biora zwierzeta pod opieke skoro nie potrafia sie nimi zająć?po co pytam?

Gość ja kapie mydlem Dove
;)

pies ma inne ph skóry niż człowiek i dlatego po kąpieli w ludzkim szamponie może dostać łupieżu i podrażnienia skóry

Ja bym jednak psa nie kąpała w zwykłym żelu pod prysznic. Można kupić dobre i niedrogie szampony dla psów - taki szampon starczy na naprawdę długo, więc myślę, że warto przynajmniej te kilka złotych zainwestować w swojego pupila raz na jakiś czas. Z tego co wiem, to dobre szampony mają na e-karma.pl - warto zerknąć.

Gość a ja jestem tlusta gruba
boze juz nie przesadzajcie, raz na jakis czas nie zaszkodzi :O a tu teksty - po co brac jesli nie umie sie zająć :O:O:O:O tu jest mowa o preparacie do kąpieli ktory szkodzi w sumie niewielu psom jak widac, a nie o np karmieniu czekoladą :O popadacie w skrajności :O moim kotom "ludzkie" szampony nie szkodziły, bardziej te "kocie" właśnie. nic mu się nie stanie nawet jak go chwile poswedzi, tragedii ni bedzie.

Gość agatas28
tu nie chodzi o to ze pies umrze po takiej kapieli tylo o to ze moze dostac jakiejs choroby skornej. wiec chyba lepiej wydac kilka zlotych na szampon dla psow niz kilkadziesiat zlotych na lekarstwa.

jak wg was psa można umyc ludzkim kosmetykiem, to wy się psim umyjcie wszystko jedno?

Ludzie, nie myjcie zwierzaków szarym mydłem... szare mydło jest silnie zasadowe, bardzo wysusza skórę i podrażnia gruczoły łojowe, pies czy kot zaraz znowu się przetłuści i będzie śmierdzieć :/ o łupieżu nie wspominając... chyba naprawdę lepiej wymyć psa delikatnym, ludzkim szamponem. Co do "zwiarzakowych" kosmetyków to niestety też nie wszystkie są dobre... wiadomo, że np "Reksio" z biedronki czy tesco to badziew. Nie twierdzę, że należy od razu kupować kosmetyki Ring czy Hery. Na moim psie - owczarek collie - całkiem dobrze spisują się szampony Hilton i dr. Seidla ;)

W sklepach zoologicznych jest przecież ogromny wybór szamponów dla psów, wystarczy się rozejrzeć zapytać na pewno coś polecą doradzą. Jak nie masz sklepu zoologicznego tam gdzie mieszkasz, to zajrzyj do internetu, np na stronę e-karma.pl Nie rozumiem jak można kapać psa szamponem dla ludzi. Może nie od razu ale kiedyś może mu to nie wyjść na zdrowie.

Gość ysztar24
moj pies je czekolade orzeszki ziemne, fistaszki slonecznik i kocia karme. zyje ma sie dobrze a po kompieli mam zawsze wytarte kurze :)

Gość ysztar24
i tak od 11 lat

Gość marcinekss
Powiem, że ostatnio z ciekawości zainwestowałem w szampon dla psów i kotów do mycia na sucho...nazywa się to Waterless Shampoo i można kupić przez portal www.hartz.pl . Wystarczy spsikać sierść zwierzaka i przetrzeć np jakąś szmatką, ręcznikiem. Szampon bardzo ładnie pachnie no i jak na tę porę roku to lepsze to niż kąpiel.

Gość gość
Najlepsze dla psa jest mydlo bialy jeleń,jak nie ma sie szamponu dla zwierząt.

Gość gość
ja moje yorki kąpię w head&shoulders bo po psich mają łupiez a próbowałam już różnych...po head&shoulders mają zdrowe,błyszczące włoski i zero łupieżu

Gość gość
psa w head&shoulders ?:D są łągodne szampony ludzkie jak już, np. babydream z Rossmana dla dzieci :o po nim mojemu kotu niesamowicie błyszczała się sierść, musiałam go wykąpać bo strasznie się upaćkał, normalnie kotów nie myje:o

Gość gość
Może ktoś napisać skład takiego psiego szamponu. Bardzo jestem ciekawa.

Gość gość
bo head & shoulders są przeciwłupieżowe a moje pieski miały łupież więc musiałam jakoś zaradzić...teraz je kąpię w tym szamponie i jest wszystko ok :)