Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daalmacja

ile kosztuje wybudowanie domu?

Polecane posty

Gość paskass
dokladnie albo albo w mieście ani koło tak jak pisze musztarda nie znajdziesz nic taniego a może dzieci będą chodziły do szkoły na wsi ?? pozom może nie rewelka ale zależy jaka szkoła a niestety coś za cos inaczej się nie da

Gość daalmacja
niestety raczej chodzi o te dojazdy nasze do pracy.... na linii otwockiej w W-wie, z niezłym dojazdem ceny są ok 500-600zł od metra, mam nadzieję, ze choć trochę jeszcze zejdą...

Gość daalmacja
Musztarda a mieszkacie tam? daleko macie do Warszawy?

Nie, nie mieszkam. 50 kilometrów od Warszawy, jak na dzisiejsze warunki, to zbyt daleko przy małym dziecku, które ma zajęcia dodatkowe etc. Ale kiedyś, na pewno. Nie znam cen, ale 500-600 złotych od metra, to i tak od metra. :) Policz ile za działkę 500 metrów, 250.000... A co to jest 500 metrów? Ja mam 1500 i jakiegoś szału nie ma...

my w kraku mamy mieszkane 36 metrow za ..220 tysi, do tego juz 20 tysi poszlo na wykonczenie, ale i tak nie skonczylismy, jeszcze okolo 10 tysiecy musimy zabulic aby sie wprowadzic. Dzialki mozna kolo kraka kupic za 50- 60 tysiecy, myslimy o tym, tyle ze jak taki problem z wykonczeniem mieszkania to co dopiero domu!

kurde no (private78@go2.pl) my w kraku mamy mieszkane 36 metrow za ..220 tysi, Nie porównuj cen mieszkań do budowy domu. W Warszawie za takie mieszkanie pewnie 400 trzeba zapłacić. Dom spokojnie można wybudować.

Gość daalmacja
no wiem, że działka 500m to nic ale jak mamy wybór mała działka i domek a mieszkanie trzy pokojowe z trójką dzieci /cena mniej więcej ta sama/ to już chyba ta pierwsza wersja lepsza...moja siostra ma dom na 400m! ma tam i małą altanke i dla dziecka hustawkę itp lepsze to niż nic tzn blok

Gość daalmacja
ceny w Warszawie spadły tylko 3 %, jest zastój kompletny...wydaje mi się ze za trzy pokojowe mieszkanie warte miedzy nawet 350 tys a 400tys już coś postawić można...

Musztarda zycze powodzenie w budowaniu domu w warszawie za 400 tysiecy! ;) wiem ze dom mozna postawic ale ten z drewna, za to dzialke trzeba miec, skoro to taki latwe jak piszesz to czemu ludzie latami sie buduja i za taka kase maja stan surowy zamkniety?

Gość daalmacja
właśnie doszłam do wniosku, ze po sprzedaniu naszego mieszkania mamy szansę na budowę domu, nie mamy kasy na działkę, no i nad tym trzeba by pogłówkować...

Gość paskass
a nikt z twojej rodziny ani męża nie ma działki żeby sprzedać albo rodzice czasen dają dziecią

Gość daalmacja
problem jest taki ze dzialek teściów okolice Stalowej woli nikt nie chce kupić ... :( moi teściowie mają jeszcze jedną pod W-wą ale nie chcą jej sprzedać :( a my ze względu na dojazdy nie chcemy tam budować.... niestety moja rodzina jest biedna :( może poczekamy i jednak choć troche jeszcze ceny działek spadną i wtedy ew kredyt

Gość mam do sprzedania
o nie ceny działek po 500 - 1 tys. za m2, lepiej przyjedzcie w lubelskie, sprzedam za 45 zł za m2 - 1.700 m2

Gość passkasassss
a skad to pojęcie o poziomie w szkole na wsi?????? to było z lekka bezczelne ,tak samo jak w mieście w prywatnych szkołach same nieuki za kase siedzą??????

moi teściowie mają jeszcze jedną pod W-wą ale nie chcą jej sprzedać a my ze względu na dojazdy nie chcemy tam budować.... niestety moja rodzina jest biedna Ale inaczej się nie da, zrozum to. Albo kupujesz działkę 20-30 kilometrów od Warszawy, albo nie kupujesz wcale. Bo Cię na to nie stać. Taka prawda, brutalna, ale prawda. Zapomnij. Plus dwa samochody, bo inaczej się nie da.

Gość 40 km od katowic
metr działki kosztuje od 35 do 100 zł. Wy piszecie że 500 do 1000 zł, dla mnie to kosmos

my skończyliśmy budowę domu 120m jesienią zeszłego roku.Budowa zajeła nam od zaczęcia kopania fundamentów do zamieszkania prawie 14 miesięcy także w miarę szybko.Bez działki poszło jakieś 250 tysiecy, nie mamy jeszcze zrobionego ogrodu i ogrodzenia ale dom jest skończony i wykończony dobrymi materiałami i porządnym sprzętem także nie oszczędzaliśmy na podłogach czy glazurze.Myślę że za te pieniądze nie kupi się nawet porządnego mieszkania.Tylko tak jak mówię to cena samego domu bez działki.

Nie wiem jak mozna wybudowac dom za 200 czy nawet 300 tys gdy samo centralne kosztuje ponad 20 tys zl. Ja za samo polozenie kafelek w lazience zaplacilam 10 tys i to 5 lat temu. Nie licze ceny materialow. A gdzie reszta domu ? Nie ma szans wybudowac domu za 150 tys., nawet malenkiego.

Gość daalmacja
no i człowiek przez te nienormalne ceny w W-wie jest uziemiony :P

Gość a ja mam pytanieeeeeeeeee
Chcemy z mężem sprzedać dom(rodzice na mnie przepisują swój i ogólnie nie stać nas na remont/budowę tamtego) Sytuacja jest taka: Mniejsza miejscowość (mieszkania 2-pokojowe kosztują 120 tyś, domy 400 tyś-takie 120 mkw). Nasz dom ma 166 mkw dół i 100 góra, w projekcie uwzględniliśmy tylko dół, bo góry nie planowaliśmy zagospodarować (budynek poniemiecki, zabudowa bliźniacza, góra to taki wysoki ze skosami) Dom ma okna, drzwi zew, dach, ścianki wew (brakuje 2 działowych), syfity nie ma, tzn są, ale same bele (my mieśliśmy robić z wełny i regipsów), prąd, woda jest. Do kanalizy trzeba się wbić do nitki na podwórku. Działka 5 arów, spokojna okolica, dwie piwniczki,okno piwiniczne. Mamy projekt (plany przebudowy nas zmusiły), więc prawnie jest ok, ale w nazwie modernizacja. Czy za taki metraż mozemy wycenić dom na 160 tys zł?

Gość daalmacja
uważam, ze spokojnie, to niedużo ale i tak wiecie najlepiej jakie tam są ceny zazdroszczę tych niskich cen....

Gość daalmacja
u nas dom to minimum 700 tys :(