Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okiennica

Czy warto kupić karuzele dla niemowlaka?

Polecane posty

Gość okiennica

Wg mnie wcale się nie przydała. Moje dziecko leżało i nadal leży w łóżeczku tylko jak idzie spać. A tak to nie, więc karuzela leży w szafie.

Gość oooona
a mi akurat sie przydala, mala sobie obserwuje i "gada" z krecacymi sie miskami, a ja moge cos zrobic w tym czasie, mala ma 2 miesiace

Gość okiennica
No własnie ,tez sie zastanawiam.słyszałam ze gora do 4 m-ca karuzela interesuje maluszka.mam okazje kupić dlatego sie pytam.dziekuje za rade:)

Czasem jak mu powiesiłam, to zabawa teraz polega na ciągnięciu za miśki, więc boję się żeby jej sobie na głowę nie ściągnął :D. Jak dla mnie zbędny gadżet. Zależy też czy będziesz częściej kładla dziecko do łóżeczka czy nie.

Gość pięknaanastazja000
warto,ale nie drogą bo wykorzystuje sie ja przez bardzo krótki czas.;-)

Gość okiennica
Czyli może najlepiej kupic tansza,bez bajerów?

Gość okiennica
Dziewczyny dziekuje,jesteście kochane.tak myslałam o karuzeli aby maluszka czymś zainteresować.:)dziekuje jeszcze raz za rady:)

Gość wartowarto
moj ´syn uwielbia lezec w lozeczku i gapic sie na swoja karuzele - ale zaczal sie nia interesowac dopiero jak konczyl 3 mies

mój nie ciągnął za karuzele bo nie dosięgał poprostu chwalę sobie ją ,używałam krótko , czasami zapatrzył się na nią ,zasłuchał i mogłam coś porobić w domu:)

moja ma 7 tygodni i cieszy się niesamowicie jak jej włączę karuzelkę, obserwuje i macha rączkami próbując dosięgnąć miśki :)

moj tez sie interesowal ale nie zrobila oszalamiajacej furory :D moze dlatego ze kupilam pastelowa do kompletu z posciela i byla dla niego za malo kolorowa. mysle ze ta fisher price bedzie dobra. tez mi sie wydaje ze nie warto za duzo na to wydawac. moj lubil mate edukacyjna i czesciej tam lezal niz w lozeczku. tez mozna mate edukacyjna po swojemu poprzerabiac. ja dokupowalam zabawki i przewieszalam mu wiec mu sie to tak szybko nie nudzilo. ale kazde dziecko jest inne i niewiadomo czy Twoj bedzie lubil mate czy moze karuzele bardziej czy moze w ogole bedzie wolal cos innego.

Gość okiennica
pomogłyscie mi,jutro kupię.:)tym bardziej ze tak jak pisałam mam okazje kupić za połowe ceny:)

Gość a co to oznacza jak next
warto kupic ale uzywana w idealnym stanie po super cenie

Gość a co to oznacza jak next
powisi u was potem sprzedasz drozej :P

nie warto. u mnie ani jedno ani 2 dzieckie wiekszego zainteresowania nie przejawia.

u mnie karuzelą interesuje sie Mania... ale dopiero teraz "Mamusiu daj mi slimaka i kaczuszke dam zdziskowi" (zdzisek- pies) mama z fp taką sensoryczną z żabką... a dla mani miałam misiową z projektorem napisze jeszcze ze ta z projektorem zjada tak baterie ze sie nie nastarcza kupowac. ta z żabką mniej zjada. sensoryczna czyli wląncza sie jak dziecko zaczyna plakac... w efekcie kornel sie drze jak oszally zeby to cholerstwo przekrzyczec :D:D mam tez zwyczajną plastikową mega odblaskową nakrecaną- kupilam uzywaną za pare groszy niestety mania ją mocno zużyła... ta jej sie podobala bo ludki mozna bylo poodczepiac i wziasc do buzi :D:D:D

Gość emiiiiiiiiiiiiiiiiiii
u moich dzieci super sie sprawdzila :) pierwszy mial taka zwykla nakrecana interesoal sie nia ale ciagle trzebabylo ja nakrecac. dla drugiego kupilam juz na baterie z projektorem 7 melodii i w tym jedna z dzwiekami natury. to powiem wam ze moj maly ma juz roczek a ciagle ma zamontowana karuzele i np jak w nocy sie przebudzi to ja wlaczamy na suficie pojawiaja sie gwiazdki, motylki no i muzyka ta z dzwiekami natury zaraz go uspokaja i po chwili zasypia

warto kupić, bo tak jak dla dziecka jest ważna karuzelka to i bardzo ważna jest dla taty !! ..myślicie że tylko dziecko będzie się nią bawić...? również działa rozwijająco na tatę !! bedę tatą za 2 tyg... 3 majcie kciuki :)

Gość mama dwulatka
U nas karuzela byla niepotrzebnym zakupem. Maly moze z miesiac sie nia interesowal. Nie warto.

Moj syn ma rok karuzela z pozytywka nadal sie przydaje przy zasypianiu...ja tam zadowolona jestem a i w nocy swiatelko do karmienia sie sprawdza. Fisher-Price z misiami ..dla mnie bomba...dostałam od kolezanki po jej dzieciach i pewno pozdzie dlaj w swiat jak maly dorosnie)))))))

Gość hesia mesia
niekoniecznie. ja zabulilam na sassy, a dziecko nie bylo jakos szczegolnie nia zainteresowane. bardziej sprawdzila sie muzyka z mp3 puszczana w pokoiku, gdzie spal. a pozniej jak podrosl, taka pluszowa spirala elc przeplatywana miedzy szczebelkami lozeczka.

Gość pytająca mamusia
mojego ciągle interesuje, a ma już rok :) Z tym, że teraz leży na podłodze i ją demoluje. Zaraz po urodzeniu miał taką tradycyjną, z pozytywką i wytrzeszczał oczy non stop do niej :) Długo nie posłużyła, rozwaliła się sama bo była tania. Dziadkowie kupili mu inną, FP taka na wypasie elektroniczną z duzymi oczami i kilka melodyjek, był od niej uzależniony :) nie chciał spać bez melodyjki, w dzień też dłużej poleżał jak grała i kręciła się i tak aż zaczął siadać i ciągnąć ją. Wtedy ściągnęłam i na podłogę. I do dzisiaj po nią sięga i bawi się. Niezniszczalna, dużo przeżyła :) Poza tym, na dziecko dobrze wpływa taka muzyka dla maluchów, w naszej karuzeli jest klasyczna i kilka brzmień, od mocno energetyzującej do spokojnej na sen. Fajna sprawa, polecam.

Gość gość
O, my też mamy karuzelę Skip Hop, tylko inny model, o taki: http://www.bibabu.pl/karuzela-muzyczna-alfabet.html Jest prześliczna! Kolory cudne, bardzo porządnie zrobiona, ma bardzo fajną, delikatną dla ucha muzyczkę, a moja córka bardzo lubi "łapać" zwierzaki, które latają jej nad głową jak leży w łóżeczku :)

Gość gość
Każde dziecko jest inne i Ja bym nie kupiła tylko dlatego ze ktoś mi by powiedział ze warto u syna się przydała a u córki nie

Gość gość
U nas karuzele sprawdziły się przy całej trójce, zarówno najprostsza nakręcana z plastikowymi łabędziami, jak i pluszowa - bardzo kolorowa, reagująca na płacz dziecka i klaśnięcie. Wszystkie dzieci lubiły i podziwiały :)