Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamutka34

Proszę o radę odnośnie obrączek !

Polecane posty

Gość mamutka34

Witam :-) Mam do Was wielką prośbę, możecie mi doradzić czym kierować się w wyborze obrączek? Sam efekt wizualny jest zgubny:-(, mam rozmiar 9 i nie wszystkie rodzaje obrączek pasują do szczupłego palca np. szerokie z wzorem(a takie mi się podobają właśnie). Mam też szersze kostki i obrączka ciasno wchodzi przez kostkę a potem jest luźna :-( Znalazłam na youtube filmik z obrączkami i jest tam taka która mi się bardzo podoba (pozycja 9 ) ale za to mojemu przyszłemu już nie bardzo :-( http://pl.youtube.com/watch?v=7wMEKQI95JY# Co o nich sądzicie? Pozdrawiam.

Gość alexdublin
Ladne te obraczki. Zreszta wiekszosc mi sie tam podobala. Ale do szczuplych palcow takie cienkie beda ladnie wygladaly.

Gość mamutka34
Mozesz rozwinąć dlaczego? To by wniosło coś do sprawy:-) Chodzi o ten model 0-81

Gość mamutka34
Chodziło o rozwinięcie tematu przez HaPo oczywiście:-) Alex, też zaczynam tak właśnie myśleć:-)

Ja na przykład nie zwracałam na takie rzeczy uwagi, ale mój narzeczony ostatnio tak skomentował mniej więcej podobny mój wybór, że w te szczelinki będzie się wciskał kurz i obrączki będą się non stop brudziły i jeszcze będzie je trudno rozciągnąć, gdyby była taka potrzeba w przyszłości, bo nie są jednolite. Chociaż ja czuję, że i tak kupimy jakie mnie sie będą podobały:-) A niech się kurzą:-)

Gość mamutka34
Z chłopami tak właśnie jest ... :-(

Gość mamutka34
Widziałam podobne w tej galerii ludzi od filmiku. Z resztą nic nie szkodzi zapytać czy takich nie mają lub nie zrobią:-) Ja męczę ich dziś mailami na maxa:-PPPPP

Gość purpleday
My w wyborze obrączek kierujemy się tym, ze będziemy je nosić przez nabliższych kilkadziesiąt lat. Z takim założeniem bierzemy ślub więc dla nas najważniejsze jest by obrączki podobały nam się całe życie, były praktyczne, żeby można było je powiększyć jak będzie potrzeba no i by były wygodne- czyli np.bez żadnych brylancików, którymi można o coś zaczepić. Dlatego stawiamy na klasykę, zwykłe, proste, płaskie złote obrączki.

Gość lejbiega
a co powiecie na pozycje 077? problem w tym ze mam pierscionek z bialego zlota i calkiem zlota zlota obraczka by sie z nim gryzla chyba :o

Gość purpleday
Śliczne Wredniak, dla nas trochę za szerokie i nie chcemy też tej fazy z boku, chcemy by był kąt prosty. Ale Twoje są śliczne, proste i ponadczasowe :)

purpleday - dzieki :) ja tez mam szczuple palce, ale te obraczki wygladaja slicznie. i co najwazniejsze, nie ma problemu z poszerzeniem badz zmniejszeniem obraczki, czy z polerka.

Gość purpleday
Wredniak- najfajniejsze w nich jest to, że nigdy nie wychodzą z mody :) Mają szanse podobać się Twoim dzieciom i Twoim wnukom, a przede wszytskim Wam - całe życie :) A im bardziej wymyślne, tym szybciej się opatrzą :) Ale to oczywiście kwestia gustu i myślenia. Niektórzy skupiają się na tym co dziś i nie myślą o przyszłości :) Życzę wszytskim udanych wyborów :)

Gość bfbfbfbfbfb
Mi się najbardziej tytanowe podobają, ale wzornictwo jest dość masywne w większości, a ja mam szczupłe palce. Jeszcze zobaczymy przy ostatecznym mierzeniu i kupowaniu.

Gość lorien86
:-)

Gość lorien86
Czy nie lepiej link do strony od razu podesłać a nie się bawić w oglądanie filmików na youtube.com? Proszę bardzo : http://www.art-gold.pl

Gość lejbiega
dziewczyny, a co mi poradzicie odnosnie tych obraczek bialo-zlotych, do bialego pierscionka?

To dziwne, bo jak my kupowaliśmy obrączki (na początku 2007r.) to cena nie była uzależniona od tego czy to żółte złoto czy platyna - były w jednej cenie

lejbiega - rozmawiałam z tymi ludźmi od obrączek odnośnie tego mojego wypatrzonego wzoru - okazuje się że to jest warsztat a nie salon więc nie ogranicza ich \"stan magazynowy\" czy też sztywne wzory. Na pewno wymienili by kolor żółty na biały i na odwrót. spoooko - platyna jest 3 razy drozsza od złota a na dodatek ludzie masowo wykupują metale szlachetne przez ten kryzys. Przez to drozeje podobno:-(

Gość J_Ellert
Mnie się bardziej 0-76 podobają, ale pewnie koszmarnie drogie :-(

Gość też mam cienkie palce
i ja będę miała 3 mm szerokości, a Mój Luby 4 mm. A wzór najklasyczniejszy z klasycznych, w żółtym złocie.

Też jestem za cieńszymi ale takie całkiem klasyczne do mnie nie przemawiają (gusta są przecież różne). My właśnie wybraliśmy:-) Trochę cieńsze, trochę klasyczne, a jednak nie tak do końca... :-)

Gość Do mnie tez nie przemawiają...
... może dlatego, że nie potrafią mówić...

Witajcie, Dokładnie takie obrączki jak Wredniak chciałabym kupić na swój ślub. Ciekawa jestem, jak długo czekaliście na odbiór - faktycznie zamówienie trzeba składać ok. 3 miesięcy wcześniej? No i słuchajcie, jak to właściwie jest z kosztami ? Pozdrowienia dla Wszystkich