Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropeczkaxD

Mam problem z kolczykami. Piszcie prosze.

Polecane posty

Gość kropeczkaxD

mam w sumie 5 kolczyków w uszach. dwa te normalne na samym dole. w lewym uchu mam jednego wyzej troche niz ten normalny i tez w lewym uchu w chrząstce tej u góry. W prawym uchu mam tak na połowie chrząstki czyli tak mniej wiecej na srodku ucha tak jak to : http://img297.imageshack.us/img297/276/d1jw8.jpg tak jak ten kolczyk kółko. i innych nie mam w prawym oprócz tych dwóch. Mam problem z tymi kolczykami. dwa kolczyki zrobiłam gdzieś pol roku temu u kosmetyczki i teraz strasznie mnie boli jak leze na tym uchu. a w drugim jednego robilam zalednie 2 tyg temu i mnie nie boli jak na nim leze. nie wiem czy cos jest nie tak. Nie wiem co sie dzieje. Jeszcze pare dni temu mnie nie bolalo. teraz kazde dotkniecie tych kolczykow mnie boli. doradzcie co moze byc nie tak. blagam!

Gość kropeczkaxD
błagam. ;(

Gość fehertubarozsa
Link nie działa, ale jak cię boli to idź do lekarza.

Gość KarminowaPanna
wyjmij je natychmiast!!! Jak czesto je wyjmujesz i dezynfekujesz ucho oraz kolczyki?

Gość kropeczkaxD
dosyć często. co 2, 3 dni może. ale nie moge wyciągać kolczyków bo gdy wyciągam potem mam 10 razy wieksze problemy niz teraz. nie dam rady ich wlozyc. a jak juz wloze to przez pare dni ropieją i wogóle. mam spuchniete ucho wtedy. wole nie wyjmowac.

Gość KarminowaPanna
ale jesli teraz to Cie boli to powinnas wyjac chyba, ze chcesz dostac zakazenia jakiegos. Moze uchu odpoczac od klczykow 2 czy trzy dni- w tym czasie przeciez nie zarosna.

Gość KarminowaPanna
a czy to sa kolczyki srebrne, złote? czy ze zwyklego metalu?

Gość kolczatkaaaaa
tez tak mialam tylko ja mialam 3 w rzedzie obok siebie ale ze mam mala powierzchnie \"tej miekkiej czesci\" gdzie zazwyczaj sie nosi kolczyki (na\"dole\" jak to ujelas) to mialam przebita chrzastke. tez mi sie babralo...wujelam...tydzien temu...teraz mam brzydkie slady...nie wiem czy to zniknie...kolczyki mialam od roku...

Gość kropeczkaxD
już wyciągałam wczesniej. i wiem jakie z tego potem wychodzą rzeczy. nie wyjme teraz . Kolczyki mam jeden srebrny a drugi chyba też. oby dwa. a nie jestem uczulona na to. a i zauwazylam jeszcze ze kolo tego 'drugiego' kolczyka jakby liczyc od dolu to strasznie mnie kolo niego swedzi skora. caly czas sie drapie w tego kolczyka bo mnie tak swedzi dziurka i skora wokol kolczyka. nie wiem co z tego bedzie;/

Gość ulaulaullala
jak pierwszy raz przekłułam sobie uszy to gmerałam cały czas przy nich, przemywałam kręciłam i dość szybko zmieniłam z tych ze stali chirurgicznej na srebrne. myślałam, że skonam!! uszy puchły jak bomby, ropiały, rano budziłam się już przestraszona co to będzie. wyjmowałam kolczyki i przemywałam uszy a kolczyki z powrotem zakładał mi tata bo ja już nie mogłam. w końcy wyjęłam na kilka dni i ...zarosły. minął jakś czas poszłam przekuć jeszcze raz. nic z nimi nie robiłam, nie ruszałam, nie przemywałam, nie kręciłam i nie wymieniałam kolczyków, potem dorobiłam sobie jeszcze 3 kolczyki w jednym uchu i wszystkie zagoiły mi się fantastycznie, bo nic z nimi nie robiłam. to było może 15 lat temu, ale do dziś jak mam kolczyka i kładę się na uchu to mnie ucho boli:) ale to normalne:)

Gość Jadara
Ja miałam tydzień temu przekłute i mnie też bolą na chrząstce kolczyki... Kupiłam sobie Tribiotic i już nie mam czerwono sinego ucha, i mniej boli..:P Smaruje rano i wieczorem.. może ci pomoże..?

Gość kropeczkaxD
chyba racja. bo jak robilam kolczyki pol roku temu to tak samo przemywałam codziennie nawet czesciej i robilam z nimi i tez mnie bolalo . a teraz jak mam tego co robilam 2 tyg temu to wogóle mi nie ropieje ani mnie nie boli. aha. i jednego robilam iglą i dostalam kolczyk od kolezanki izywany wczesniej. ale nie tego kolczyka w chrząstce tylko drugiego od dolu.

Gość kropeczkaxD
piszcie. prosze.