Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pragnę mieć już dziecko

Pragnę mieć już dziecko ale...

Polecane posty

mam 24 lata mój narzeczony 26,w tym roku planujemy ślub. Ja już jestem gotowa,ale mój narazie mówi że nie ma sensu że lepiej poczekać,że nie ma się co śpieszyć...a ja poprostu już nie moge wytrzymać...oglądam się za każdym dzieckiem,zaglądam do każdego wózka...PRAGNĘ MIEĆ JUŻ DZIECKO!! Obecnie zabezpieczam się tabletkami(biorę od paru lat). Może by tak przestać je brać(oczywiście żeby Mój nie widział) i niech sie dzieje co chce?? jak myślicie? Nie chce brac faceta na dziecko(nie o to tu chodzi,pozatym jesteśmy juz razem 6 lat,zareczeni,ślub w tym roku) ale poprostu zdecydować za Niego?! On uważa że jeszcze czas...a ja nie chce mieć póżno dziecka i czuć sie póżniej jak jego babcia...chcę być młodą mamą....już... Co zrobiłybyscie na moim miejscu?Czy któraś również zadecydowała za Was oboje??

I jaki jest sens zaczynać wspólną przyszłość od takiego perfidnego kłamstwa? Facecie później dojrzewają do bycia ojcami.Musisz również uszanować jego zdanie.

nie rob tak, to nie fair:O chcialabys, aby wazne zyciowe decyzje twoj narzeczony podejmowal sam, bez twojej wiedzy?:Onapewno nie. masz 24 lata wiec jestes jeszcze mlodziutka, nie przesadzaj;)piszesz, ze slub w tym roku. warto poczekac, naprawde. uwierz mi, ze caly ten stres zwiazany z przygotowywaniem uroczystosci nie posluzy ewentualnemu dzidziusiowi w brzuchu. a i ty napewno chcialabys troche pobawic sie, czeka cie panienskie, pozniej wesele, duzo imprez...:Dszalenstwo, alkohol:D:D:Ddajcie sobie czas i szanse na to, aby wasz slub byl naprawde fajnym wydarzeniem. a o dziecku pomysl po;)wiem, ze jest ciezko tak przekladac z miesiaca na miesiac, ale skoncenrtyj sie teraz na czym innym (chocby na przygotowaniach do slubu - tak tak, juz teraz!:Dzajmij sie czyms abys dala rade dotrwac do momentu, w ktorym bedziesz mogla na spokojnie zaczac przygotowania do ciazy:)

no właśnie o tym myslałam cały czas...żyć z tą swiadomością że to nie była wspólna decyzja...:( ale On ma już 26 więc znów taki gówniaż z Niego nie jest! Naprawdę instynkt macieżyński wręcz we mnie krzyczy że to już!! 😭

Ja swojemu facetowi powiedziałam że nie chce już brać tabletek a ono nie miał nic przeciwko i na twoim miejscy bym to samo zrobiła. Nie wiem kiedy on chce mieć dziecko ale jeśli to kwestia roku to możesz powiedzieć że chcesz się przygotować czyli zrobienie badań zażywanie witamin itp

chyba macie racje :( ale nie wiem jak to wytrzymam! pragnę już miec tego swojego szkraba,przytulić go...ehhh zazdroszczę Wam Waszych maleństw!!

A może zapytaj się swojego partnera kiedy dla niego by był właściwy moment na dziecko(niech pod przynajmniej jakiś ,,termin")

fajnie, ze masz instynkt, w koncu chceice byc rodzina;)tylko teraz tak: usiadz z narzeczonym i pogadaj. powiedz, nie chcesz dziecka teraz, ok rozumiem, tylko powiedz kiedy bys chcial? wazne aby takie rzeczy ustalac przed slubem aby nie okazalo sie, ze przyszly maz to wieczny chlopiec, ktory do roli ojca nie zamierza nigdy dorosnac. mozecie np. ustalic wspolny termin zaczecia przygotowan, np. po slubie, latem, pod koniec roku. wazne, aby to precyzyjnie ustalic. bo ty tez musisz przygotowac organizm, odstawic tabsy odpowiednio wczesnie, zaczac lykac witaminki, ograniczyc alkohol, ewentualnie rzucic fajki itp.

jak Mu powiedziałam że już nie chce brać tabletek bo wiadomo że to do końca nie jest super zdrowe i obciąża organizm w pewnym sensie to powiedział że mogę zacząć uzywać plastrów :O bo one tak nie obciążają jak tabsy... :O a ja że nie chce wogóle nic używać bo mam już dość to On że jak sobie to wyobrażam...gumki? Chyba rzeczywiście jeszcze nie dojrzał do bycia ojcem :( Tylko czemu ja już tak bardzo tego pragnę i muszę cierpieć??????

Gość weź sie opanuj dziewczyno
mam wrażenie, ze twój facet potrzebny ci jest tylko do spłodzenia "dzidziusia"!:o

A ja powiem Tobie mój sposób na ,,dziecko" :P Przed ślubem postanowiliśmy że o dziecko postaramy się w ciągu roku po ślubie. A że mi się spieszyło to zaczęłam wspominać o przerwaniu brania pigułek.Jednak mojemu nie było wesoło.A nie chciałam kłamać czy też bawić się w przebijanie gumy :P :D Po malu jego przygotowywałam.A to przeczytałam artykuł o ojcach którzy wspaniale opiekują się niemowlakami,a to spacery odbywały się więkości w takie miejsca gdzie jest sporo dzieci,a to stanęłam dłużej przy półce ze śpioszkami.Nie błagałam,nie prosiłam,nie płakałam że już teraz chcę być matką.Swoje smutki wolałam zabić w samotności.I to pomogło! Mój mąż zobaczył jak bardzo pragnę być mamą,a że nie miał żadnej presji sam dorósł do tego by być tatą :) Może taka wskazówka Tobie pomoże? :)

konieczna rozmowa. on ewidentnie nie mysli o dziecku, ale chce zalozyc rodzine. to jak?:Ojesli ma byc slub, to o przyszlych dzieciach tez sie rozmawia...

To że On chce mieć kiedys dziecko to ja wiem! Sam mi mówił nieraz o tym i wogóle...o tym jak to bedzie jak ja bede w ciąży...wiem że On chce...ale nie teraz...a moze by chciał ale nie umie sie zdecydować,może sie boi? moze rzeczywiscie chce zeby a nóż sie zdarzyło?? ale macie racje,nie mogłabym żyć do starości z ta swiadomością że zrobiłam to bez Jego wiedzy...ciezko by było...co innego gdyby tabsy rzeczywiście same zawiodły...

Princpolo rzeczywiście dobrze mówi :) i chyba też zacznę tak robić...nie raz On widzi jak ja się oglądam za wózkami,dziećmi,jak rozmawiamy ze znajomymi o ich dzieciach...widze że On się uśmiecha i tylko mówi "Lepiej tak sie nie przyglądaj bo Ci się zachce" :) On wie że ja chce,jeszcze Mu tego tak otwarcie nie powiedziałam że " CHCE MIEC JUŻ DZIECKO".... zrobię tak jak radzi Princpolo :) dzieki! Kończę bo już wraca z pracy :)

Tylko pamiętaj cokolwiek będziesz robiła z tych wskazówek rób naturalnie.By nie było sztucznie,zaborczo,nachalnie itd :) To ja w takim razie trzymam kciuki :D Tak to jest że facetom trzeba mówić wszystko od a do z :) Już lepiej nie wspomnę kiedy mój dorósł do bycia ojcem :D

"jeszcze Mu tego tak otwarcie nie powiedziałam że " CHCE MIEC JUŻ DZIECKO"...." a moze po prostu powiedz mu o tym OTWARCIE;)

jeszcze jedno pytanie,ile lat macie Wy a ile Wasi męzowie? Princpolo,powiedz :D

Gość pani mądralińska ho ho
wszystkie Twoje odpowiedzi są takie książkowe. Jesteś strasznie denerwująca.

Gość dzinek
a ja mam odwrotnie moj partner juz chce dziecko a ja jaszcze nie w tej chwili mimo ze jestem od niego starsza :( argument identyczny chce byc ojcem a nie dziadkiem ojcujacym

czyje odpowidzi sa ksiązkowe? :O

hmm..a jak mu powiesz ze chcesz teraz to co? powie ci ze nie chce, bedzie cie zwodzil ze za kilka lat, to co zrobisz? odejdziesz?

Gość pani mądralińska ho ho
Princpolo

Gość dareklina
KONKRETNIE NIECH CI POWIE KIEDY EWENTUALNIE ZACZNIECIE STARAĆ SIĘ O DZIECKO!!! mojej znajomej mąż twierdził, ze chce dziecko po kilku latach od ślubu, no i byli pięć lat małzeństwem, bo jak ona chciała po tych kilku latach dziecko to on stwierdził, ze wogóle ich już nie chce, no i się rozwiedli :(

no to co piszesz jest powodem nie tylko do rozwodu, ale i UNIEWAZNIENIA malzenstwa koscielnego.

Ej no..ale ja wiem że On chce ale jeszcze nie teraz! Tylko pytam kiedy?i właśnie mam zamiar sie dowiedziec! powiem mu że ja już czuję instynkt,czuje się gotowa do tej roli i chcę by On też tego chciał! JakGo widzę jak zajmuje się swoja siostrzenicą to aż za serce chwyta! nadaje sie na ojca i wiem że by chciał miec takiego swojego maluszka :) Chyba sam nie wie kiedy...

pani mądralińska ho ho -----Jak Ciebie denerwuje to mnie nie czytaj!!!!! PROSTE! Po cholerę potem komentujesz.....???? Pragnę mieć już dziecko -----Mój mąż został ojcem wieku 32 lat. No prawie 33 :P

no wlasnie pogadaj z z przyszlym mezem kiedy dokladnie to ma nastapic (starania) zreszta slub w czasie ciazy to nie jest dobry pomysl ja tez mialam slub ustalony w kosciele i lokalu, wszystko zamowione, zalatwione, suknia juz wybrana a jak okazalo sie ze jestem w ciazy wszystko przyspieszylismy, niestety moja 1 ciaza nie nalezala do wzorowych... juz w 14 tyg dostalam pierwsz skierowanie do szpitala a w 18-tym tyg mialam miec slub no i mialam, ale musialam uwazac na siebie troche, a gosci sporo (bo ponad 100) do wytanczenia z panna mloda , nie kazdy wiedzial o mojej ciazy lepiej poczekac po slubie, powiedz mu ze masz marzenie zeby w noc poslubna przestac brac tabletki i postarac sie o dziecko :)

co do wieku to ja od 2 miesiecy mam 23 a moj maz skonczy 26 mamy 2 dzieci :) syn prawie 3 lata i corka 5,5 miesiaca :)