Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...lady....

walentynki po katolicku?

Polecane posty

Gość ...lady....

walentynki się zbliżają wielkimi krokami, i choć zostały jeszcze 3 tygodnie pomału ich atmosfera wkracza do sklepów, marketów i na wystawy... patronem tego dnia jest św.Walenty - patron epileptyków i obłąkanych; 14 luty to także dzień śś.Cyryla i Metodego... patronów Europy? jak w tym całym tyglu odnajdują się zakochani? pomijam kwestię komercji, reklamy i całego kiczu który wiąże się z tym dniem.... jak można świętować walentynki po katolicku?

Gość ahajhafjs
z księżyca się urwałaś czy z choinki?

Gość a dlaczego nie na kompie
Po katolicku? Po prostu nie świętujesz, bo nie ma święta. Jak wielu normalnych ludzi, którzy mają w dupie za przeproszeniem te zasrane walętynki. :O

Gość ...lady....
z kapusty, ale jakie to ma znaczenie?

Gość proboszcz Walenty
Przebierz sie za zakonnice i wrecz narzeczonemu gromnice...

Gość ...lady....
a może wypowie ktoś kto ma na prawdę coś do powiedzenie?!

Ale "a dlaczego nie na kompie" ma rację, to nie jest katolickie święto i tyle. Katolicy zasadniczo powinni mieć je w poważaniu ;-)

Gość wyczochrane czupiradlo
po katolicku czyli bez dawania dupy :o szmaciary oddaja sie swoim kolesiom tego dnia bo to przeciez swieto milosci ❤️ :o

Gość ...lady....
a wg. ciebie miłość można okazać tylko w jeden sposób??

lady..ja Ci powiem jak..w Walentynki idziesz ze swoim facetem do lozka i kochasz sie z nim po Bozemu..:P:P:P kuzwa to kafe juz calkiem spadlo na psy:P

Gość ...lady....
kolejna błyskotliwa wypowiedź.... czy dla was okazywanie miłości to taki odległy temat? za grosz kreatywności...

Gość wyczochrane czupiradlo
a ty cipko nie widzisz, ze to ironia jest

Gość ...lady....
rozumiem, ale oczekuję rzeczowej wypowiedzi a nie ironii....

Gość Młody kleryczek
Kościól nie obdzodzi świeta Św. Walentego Msze święte odprawiane są jak w dzień powszedni. Nie musicie iść na mszę, możecie pomodlić się w domu wspólnie, najlepiej wraz z Waszymi rodzicami. Jeżeli jesteście małżeństwem możecie oczywiście wieczorem, po wieczornej toalecie i modlitwie współżyć.Całujcie się tylko w usta. pamiętajcie onanizm małżeński też jest grzechem , a dotykanie narządów rodnych ręką, lub ustami prowadzi do chorób.

Gość ...lady....
mówisz to z własnego doświadczenia?

Gość młode kleryczki dają dupy
po mszy, a mohery dają za friko....

Gość
A co niekatolickiego jest w pójsciu z ukochanym do kina lub kawiarni w Walentynki???

kleryczka pytasz, paniusiu....

Gość Młody kleryczek
Ech Wy ... skąd w Was tyle jadu. Jak żartujecie to z róbcie to bardziej taktownie. Bywa, że jakiś wysoki hierarcha Kościoła się zagubi . Wtedy trzeba go wpomóc . Siostry zakonne starają się żyć w czystości. Swoje pokusy oddają Matce Gromnicznej. Pomimo tego kocham Was bardzo głęboko. Modlę się za Was

siostry zakonne przeżywają podwójne orgazmy przy przyjmowaniu komunii, pochwowe i łechtaczkowe, a podczas spowiedzi tylko łechtaczkowe

Gość ziimmma
naprawdę jesteś klerykiem? u mnie w duszpasterstwie akademicki przy parafii jest podobno przygotowywyany jakiś wieczór zakochanych. nie wiem, co jest w jego ramach.

Gość ziimmma
Jeżeli jesteście małżeństwem możecie oczywiście wieczorem, po wieczornej toalecie i modlitwie współżyć.Całujcie się tylko w usta. pamiętajcie onanizm małżeński też jest grzechem , a dotykanie narządów rodnych ręką, lub ustami prowadzi do chorób. dopiero teraz to przeczytałam, po tym stwierdzam, ze jest nawiedzonym prawiczkiem a nie kleryczkiem:o

kurva od 10 lat dotykam narządów rodnych rękami i ustami , językiem i tryskam zdrowiem, a żona od urodzenia i na zdrowie nie narzeka, co za głupi brzdyl....

Gość ciotka.jokera
Sieet, właśnie sobie zdałam sprawę że walenktynki zaraz a u mienia chłopa niet... Piknie. :D

Gość Młody kleryczek
Już jestem , musiałem rozgrzeszyć nastolatkę. "u mnie w duszpasterstwie akademicki przy parafii jest podobno przygotowywyany jakiś wieczór zakochanych. nie wiem, co jest w jego ramach." Na pewno będzie wspólna modlitwa, będziemy trzymać się za ręce, śpiewać przy gitarach "kto stworzył mrugające gwiazdki, falujące morze.. " W zeszłym roku wszyscy zdjęli buty i ułożyliśmy z nich wielkie serce. Myślę ,że i w tym roku będzie coś równie niezwykłego. Będą to naprawdę niezapomniane walentynki.

Gość tralalaalam
Św. Walenty z wykształcenia lekarz, z powołania duchowny jest w tradycji patronem zakochanych. Żył w III wieku w Cesarstwie Rzymskim za panowania Klaudiusza II Gockiego. Cesarz ten za namową swoich doradców zabronił młodym mężczyznom wchodzić w związki małżeńskie. Uważał on, że najlepszymi żołnierzami są legioniści nie mający rodzin. Zakaz ten złamał biskup Walenty i błogosławił śluby młodych legionistów. Został za to wtrącony do więzienia, gdzie zakochał się w niewidomej córce swojego strażnika. Legenda mówi, że jego narzeczona pod wpływem tej miłości odzyskała wzrok. Gdy o tym dowiedział się cesarz, kazał zabić Walentego. W przeddzień egzekucji Walenty napisał list do swojej ukochanej, który podpisał: "Od Twojego Walentego". Egzekucję wykonano 14 lutego 269r Słynął również z tego, iż udzielał ślubu zakochanym (niekoniecznie za zgodą rodziców).

Gość dffdgfdsgdfgfdgd
ale mi problem.. wyjdźcie gdzieś do restauracji .. a wogóle to nienawidze walentynek :D:D miłego wieczoru