Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pain au chocolat

jestes za czy przeciw ?

Polecane posty

oszczędna Lilith - mam rozumiec, ze uwazasz homoseksualizm za chorobe genetyczna? lilitka jeśli już ;) Do Lilith mi daleko- nie uważam się za demona nocy :D Chciałam Ci tylko pokazać uproszczenia jakie w tym temacie stosujesz.

ale dlaczego chamstwo? odrazu chamstwo? bo ktos wyraza zdanie na jakis temat, nie broni biednych pokrzywdzonych gejów...dlatego jest sie chamem? za przegiecie uwazam sluby homoseksualne, i wychowywanie dzieci w takich zzwiazkach.... a niektorzy mam wrazeniem chca wmowic nam, osobom ktore homoseksualizm uwazaja za cos nienormalnego , ze my mamy do nich pretensje za to ze istnieją...za samo to..otóz nie...

22:05 [zgłoś do usunięcia] face down Lesbijki też uprawiają seks analny, a nawet fisting analny. ale nie tylko....pary hetero tez uprawiaja anal dla urozmaicenia...

Gość malaaaaaa
autorka zadala tylko pytanie czy jestescie za czy przeciw homoseksualizmowi... Czyli czy legalizowac czy nie??

no cóż, leworecznosc faktycznie jest zjawiskiem marginalnym, jednak jest zupelnie nieszkodliwa. Mozna pisac lewa, prawa albo czym chcesz, byle nie penisem publicznie. Co do homoseksualizmu to rowniez jest zjawiskiem marginalnym, a jako takie, także nie jest normą. Jednak jest szkodliwy wtedy, kiedy jest na sile upubliczniany i "promowany" przez jego zwolennikow, jako cos zupelnie normalnego (przeinaczone fakty) i próbuje stac sie zjawiskiem z definicji naturalnym, roznosząc przy okazji AIDS (byc moze jednak ten argument stracil juz sporo na aktualnosci). Niestety, nie wiemy jakie znaczenie moze miec w przyszlosci i dlatego lepiej, jesli po prostu jego miejsce bedzie tam, gdzie zawsze bylo, czyli w zacisnych alkowach gejowskich par a nie na ulicach i w szkolach.

Co do homoseksualizmu to rowniez jest zjawiskiem marginalnym, a jako takie, także nie jest normą. Jednak jest szkodliwy wtedy, kiedy jest na sile upubliczniany i "promowany" przez jego zwolennikow, jako cos zupelnie normalnego (przeinaczone fakty) wlasnie o to mi chodzilo dziekuje ci wykolejony

face down prosze cie naucz sie czytac ze zrozumieniem potem porozmawiamy... ktos tutaj napisal ze anal jest gejowski wiec hetero uprawiajacy seks analny rowniez sa chorzy..chcialam wyjasnic ze nie na tym rzecz polega ale jezeli osoba nie rozumie po polsku tak jak ty to zadaje takie durne pytania jak ty nie uwazam anala za cos nienormalnego!!! ROZUMIESZ????????????????????? jak nie to ci powtorze

Gość malaaaaa
wykolejony dziekuje za odpowiedz. Tez jestem tego zdania....

Bo jest normalny. Nie ma nic niebezpiecznego w miłości dwóch mężczyzn, czy kobiet. A aids i inne choroby są przenoszone także podczas seksu hetero, operacji, czy ćpania.

Gość ggoooownnoooo
roznosząc przy okazji AIDS :O z takim argumentem nawet nie będę dyskutować bo szkoda czasu i klawiatury-najwięcej nosicieli jest wśród kobiet hetero obecnie:D argument na poziomie-nie lubimy cyganów bo porywają dzieci:O co do promowania homoseksualizmu-:D:D:D ale niby jak? boisz sie że jak zobaczysz geja w tv to poczujesz wszechogarniającą chęć aby komus zapakowac w dupe?:D bo mnie nic nie przekona do zmiany orientacji:D

ojej nie mialam na mysli was tylko ogolnie.. bo homoseksualiscie sa strasznie traktowani.. jak szmaty.. taka jest prawda i nie zaprzeczajcie pozatym homoseksualnym sie rodzisz, alkoholikiem stajesz sie z czasem i zostajesz juz nim na zawsze.. tak samo damscy bokserzy, mordercy itd.. to sa akurat choroby na podłozu psychicznym, przewaznie o takim mysleniu decyduja sytuacje z wczesnego dziecinstwa.. morderca to szaleniec.. i nie porownywałabym ich z homoseksualistami

Gość ggoooownnoooo
ktos tutaj napisal ze anal jest gejowski wiec hetero uprawiajacy seks analny rowniez sa chorzy. ja spytałam motorniczego czy są chorzy-on przytaknął:) czyli motorniczy faktycznie uważaa parę hetero uprawiającą anal za osoby chore:)

Lilitko, przepraszam za przekrecenie nicka :) - skoro dziecko rodzi sie z choroba genetyczna typu hemofilia czy zespol Downa, to moze urodzic sie tez jako gej, prawda? to od ogolu spoleczenstwa zalezy, czy innosc nazwiemy nienormalnoscia, czy tez ja zaakceptujemy. Uwazam, ze tak samo, jak heteroseksualni nie organizuja zadnych marszow ani pikiet promujacych swoja orientacje, tak tez homoseksualisci nie powinni sie afiszowac ze swoimi preferencjami. Orientacja to tylko "wycinek" czlowieka, dlatego tez nie powinno sie tworzyc podzialow na "homo" i "hetero", przede wszystkim, wszyscy jestesmy ludzmi i wszyscy mamy rowne prawo do zycia w spoleczenstwie.

pain au chocolat - skoro możesz napisać jeszcze raz to się nie rzucaj. ;) To ty masz problem ze zrozumieniem, że ważne organizacje i lekarze uważają, że homoseksualiści są normalni. Gdyby twoje dziecko okazało się homo, co byś zrobiła? :D Faszerowała lekami na schizofrenie? :D

a teraz mam takie pytanie czy nie poczulibyscie sie chociaz przez moment jakby wam ktos przyłozył w twarz gdybyscie sie dowiedzieli ze wasze dziecko jest homoseksualista? nie mowie ze macie go odrazu szykanowac, i wydziedziczac go..ale tak obiektywnie czy skoro tak bronicie homoseskualizmu spłyneło by to po was?

Argument, ze geje roznosza AIDS, bardzo mnie rozbawil :) skoro tak, to zarazenia najbardziej powinni obawiac sie inni geje - zarazaja siebie nawzajem, a nie heteroseksualnych :)

Pain - nie wiem, jakbym zareagowala, ale czego bym nie zrobila, to i tak nie zmienie takowej sytuacji. skoro dziecko sie urodzilo homoseksualista, to nie jest to kwestia, na ktora ono mialo wplyw (ani ja, wiec zadne wydziedziczanie nie wchodziloby w gre :)).

napewno bym nie tłumaczyła dziecku, że to choroba i nie wyrzuciłabym z domu. jego życie - ja mu się do łóżka pchać nie będę.

face down ale ja mam inne zdanie na ten temat niz organizacje lekarskie...kosciol tez ma inne zdanie na ten temat taki argument moge tobie podac i co? i tak samo go olejesz jak i jak olewam twój...nie faszerowałabym dziecka takimi lekami, nigdzie nie napisalam ze takie osoby trzeba czyms faszerowac ( jakby nie patrzec kolejny dowód na to ze nie rozumiesz czegos co sie do ciebie pisze lud doczepiasz cos czego nie bylo) ale nie powiem ze bylabym z tego powodu zadowolona...i napewno jezeli moje dziecko wyskoczylo by z pomyslem slubu ze swoim partnerem czy pomyslem na adopcje dziecka nie zgodzilabym sie na to ...

Gość ggoooownnoooo
jakby moje dziecko było homo to bym mu kazała wyjechac z kraju dla jego dobra-tu by go zaszczuli:(

ggoooownnoooo probujesz prowokowac i ja to nawet rozumiem, w koncu kazdy ma prawo zaistniec na forum, szczegolnie jesli nie ma wlasnego zycia ;) Prosze Cie jednak, abys nie podczepial sie (uwazam ze jestes facetem) pod kulturalny topik i nie kombinowal jak wywolac burdę, tylko założył własny temat i spróbował siać zamęt od podstaw. Wiem, że to duzo trudniejsze, ale mam nadzieje ze jesli troche pocwiczysz, to da ci wieksza satysfakcje. Pozdrawiam 🖐️

Pain - ale Twoje dorosle dziecko nie bedzie potrzebowalo na takie decyzje zgody, poza tym, nikt nie zostaje gejem na zlosc mamie i tacie. Orientacja seksualna to nie jest zalezny od woli wybor.

no cóż pewnie to byłby szok i to duży , jednak to moje dziecko i znając siebie kochałabym je tak samo ....................nie bardzo widzę możliwość wydziedziczenia dlatego że ma inna orientacje seksualną to ciągle byłoby moje dziecko .....................dzieci bywają rożne i przynoszą bardzo ciekawe przeżycia i kłopoty . Tak naprawdę to dalej byłby ten sam człowiek z tymi samymi marzeniami i pragnieniami jak przed tym zanim powierzył mi swoją intymną wiedzę na temat swoich preferencji seksualnych.

Gość ggoooownnoooo
błąd motorku-jestem kobietą:D i nie prowokuje,jeśli mam inne zdanie jak ty to prowokuje i nie mam swojego życia??? i to jest powód żeby mnie zacząc obrażać-gratulacje:)

ja wiem ze nie bedzie potrzebowalo zgody, zrobi co chce, ale moje poparcia miec nie bedzie, o to mi chodzi..na sile dziecka nawracac nie bede.....ale bedzie zdawalo sobie sprawe z tego ze ja tego nie popieram..

No właśnie, TY. A ty nie ustalasz sama jakiś norm. Poza tym co to za argument z kościołem? :D Co jak co, ale lekarze mają jakieś dowody, wyjaśniają wszystko naukowo. ;) (swoją drogą gdybyś mi taki argument napisała, wyśmiałabym cię, bo twoje poprzednie teorie są sprzeczne z kościołem ;)). "i tak samo go olejesz jak i jak olewam twój..." :D:D:D Nigdzie tak nie napisałaś, to prawda. Ale skoro uważasz, że homoseksualizm to choroba psychiczna, a je się leczy lekami, to łatwo wywnioskować. ;)

Gość mam przyjaciol z synem gejem
(ujawnionym) i nikt nimi nie pomiata, przeciwnie, sa bardzo lubiani a orientacja ich syna nie jest ani specjalnie waznym, ale tez nie skrywanym tematem. Jasne, ze sie martwia,ze syn nie zalozy klasycznej rodziny z dziecmi, ale ciesza sie z jego zdolnosci, charakteru ( geje czesto sa szczególnie uzdolnieni, zwlaszcza artystycznie). Na ich szczescie towarzystwo, w ktorym sie obracaja jest sensowne i teoletrancyjne.

face down ja nie mowie co jest dobre a co nie starasz mi sie to wmowic wlasnie ja podaje rozne przyklady, i mowie co wedlug mnie jest ok,, nie uwazam ze ty musisz myslec tak samo...niggdzie tego nei napisalam(powtarzac sie nie bede czytac nie potrafisz) nie wszyscy musza myslec tak jak ja...ja am takie zdanie i widze ze nie wszyscy to potrafia zaakceptowac... z koscilem argument jest smiesnzy wiem, ale podałabym ci go dla porownania ze twoj argument tez jest dla mnie smieszny....i tez mam ochote ciebie wysmiac....

Gość mam przyjaciol z synem gejem
i rzecz jasna homoseksualizm syna nie wynika z bledow wychowaczych, bo ich drugi syn jest hetero