Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalioope

muszę się z tym pogodzić same córki

Polecane posty

Gość kalioope

mam trzy córki, które mocno kocham no ale chciałam miec synka, myślałam, że moze za jakieś kilka lat postaramy się...i znów wielka niewiadoma z dużym prawdopodobieństwem :) jednak jestem coraz blizsza decyzji, zeby jednak poprzestać na trójce dzieci, chociaż nie jest to dla mnie ani mało ani duzo....

3 córki? jesli zdrowe to super! Ja marze o 2 synach. a powiedz... twoje córki - to jak staraliscie sie o dziecko to czy kochaliscie sie w owulacje czy po prostu tak kiedy naszła was ochota?

Gość kalioope
pierwszy raz to spontan a potem próby na chłopca:) chyba za bardzo się staralismy, no i natura zakpiła, bo mamy dziewuszki, nie jest mi z tym źle, po prostu chłopca też bym chciała mieć ....nawet jeśli byśmy ewentualnie kiedykolwiek jednak znów próbowali to już chyba na żywioł..widac takie przeznaczenie :)

a ile masz lat? W zasadzie moze za 4tym się uda :)

mama trzech córek pozdrawia dziewczynki maja 18,13 lai i trzecia 9 m-cy wszystkie sprzed owulacji

Gość zolzaa
mama dwoch synow pozdrawia:) wprawdzie chcialam dziewuszke ale co tam

Gość kalioope
dziewczyny 8l, 5l, 1 rok a ja juz starsza, bo w tym roku stuknie mi 35l

a ja bym tak chciała mieć jeszcze córeczke... ale u nas w rodzinie coś same facety się udają :D

A ja mam synka i chce mieć jeszcze jednego :D, póki co jestem w 18tc, płci jeszcze nie znam ;)

Gość kalioope
1967 - nigdy nie myslałaś, ze fajnie byłoby miec też chłopca?

blondyna ja też:) ale u nas w rodzinie też same chłopaki się rodzą:)

kalioope: popatrz na mój nick i policz lata :D ale w pełni świadomie piszę--gdybym miała te 4/5 lat mniej NA PEWNO zdecydowałabym sie na jeszcze jedno dziecko

qrcze ja to tak z jednej strony to bym chciała jeszcze takie maleństwo ale z 2... to chyba już się powoli za wygodna robię, syn już 2,5 roczku i tak jakoś z dnia na dzień coś trudniej się zdecydować...

kalioope: ja zawsze jakos byłam pewna,że urodze dziewczynki..nawet imiona miałam już dla nich wybrane gdy sama miałam 10 lat :) potega podświadomości i wizualizacji :D

Gość a ja pierwsza
mam sprzed owulacjia druga po owulacji (myslam ze mam juz niepłodne i znow corcia. nie sie wydaje ze to zalezy od nasienia mezczyzny

Gość kalioope
:D mam nadzieję, ze moja wizja gromadki dzieci nie spełni się, jak byłam w liceum przestraszyłam się, ze bedę mamą sporej gromadki w liczbie 5...chyba trójeczka mi wystarczy :)

Gość a ja pierwsza
miało byc mniesie wydaje ze zalezy od nasienia mezczyzny

Gość do 1967
jestes zona Holowczyca???

Gość -------------------
a ja musze sie pogodzic z tym ze nigdy nie bede miala dzieci :( wiec nie narzekaj

no niby różnica między dziećmi byłaby w miarę ok ale.. Młody ładnie śpi sam w swoim pokoju, na co dzień jest dość grzeczny, czasem da popalić no jak dziecko, ale powoli zaczyna zachowywać się jak przedszkolaczek a nie jak maluszek... najpierw chciałam troszkę odespać, potem zmiana auta, potem zmiana mieszkania a teraz to już mi się wymówki skończyły i jakoś mi się coś nie chce.. znaczy z jednej strony chce... ech chyba sama nie wiem czego chce :D

a ja żałuję ,że mi się tak chiało i nie chciało bo teraz miałabym już odchowane:D

no i tego się trochę boję - między mną i moim bratem jest 6 lat różnicy i to jest stanowczo za dużo...

Gość
W mojej rodzinie ciocia , kuzynka mojego ojca nie mogła mieć dzieci, jej mąż nie żyje, był alkoholikiem, kocha mnie jak córkę.

to zupełnie 2 światy - 10 lat i noworodek :D ale ja się coś zaczyna łamać czy jeszcze nie poczekać ze 2 lata, synek do przedszkola a ja miałabym czas tylko dla maluszka, a tak to się strasznie boje jak Młody zareaguje na rodzeństwo, jakby był starszy to może więcej mu się da wytłumaczyć....

Gość
Moja mama ma trójkę rodzeństwa, 2 braci , 1 siostrę, która ma czterech synków, córka jednego z braci synów blizniaki, mają 18 lat.

nie jestem żoną Hołowczyca ale znamy sie z innego forum...ich najstarsza córka jest starsza od mojej ale te najmłodsze mamy w tym samym wieku... osobiście jestem zwolennikiem większej różnicy wieku pomiedzy rodzeństwem,bo kazde traktuje sie wtedy jak jedynaka :D zgodnie z indyjskim przysłowiem: 5 lat jak króla 10 jak sługę a gdy 15 rok zaczyna jak przyjaciela traktuj syna(córkę :) )

między mną a bratem jest 11 lat różnicy ,zawsze mówiłam ,ze to źle bo nie mamy wspólnego języka itd a to samo dziecku zrobiłam

joolaa: jestes pewna,że brak wspólnego języka to tylko wina rożnicy wieku a nie np.płci ?zainteresowań?wychowania? znam osobiście rodzeństwa z różnicą wieku 2 do 5 lat,które ze sobą nie utrzymują kontaktów.... naprawdę nie ma na to reguły.

Gość jacobs
amoje corki maja19,22 i 25lat.Wszystkie z wrzesnia.drugi mial byc syn ale 3-cia to juz na pewno corka.Ciesze sie ze nie bede miala synowych a z zieciami to sie zawsze dogadam