Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość limonka2+1

PAŹDZIERNIK 2009

Polecane posty

Perełka, wszystko jest możliwe:D moja cora waży ok 470 gram, a półtora tygodnia temu na wizycie ważyła 300gram, też się zdziwiłam, ale teraz chyba wzrośnie nam tempo przyrostu wagi dzidzi i... naszej:D:D:D Rumianella fajnie ze wyjeżdżasz do Chorwacji, tam jest przepięknie, może urodzisz małego podróżnika:D Tymczasem -> ja też kupuję bluzki(tuniki) pod kątem wykorzystania ich po ciąży, ale rzeczywiście spodnie odpadają, dlatego mam jedne krótkie rybaczki i jedne długie i z zaciśniętymi zębami jakoś przychodzę to lato, w końcu nie pracuję, jakoś to będzie:)

Witam słonecznie:-) Dzisiaj półmetek ;-) Zaczął się 20tc, hurrrrrrrrrra:-) Tymczasem-------> ja kupilam sobie w H&Mie fajne lniane spodnie, w Łodzi jest bardzo duzy wybór ciazowych ciuszków w tym sklepie. Pisalam juz,ze byłam w Nivenie,ale tam ciazowe spodnie kosztuja prawie 200zl :-/Szkoda wydac tyle kasy na pare tygodni.... Fakt ,wiekszy mamy wybor bluzeczek, moda nam sprzyja;-)

A mi zaczal sie 19 tc :) W srode ide na wizyte i juz nie moge sie doczekac!!! A to jeszcze prawie 2 dni. Brzucha dalej nie widac i co gorsza waga tez stoi w miejscu. Znajomi sie smieja, ze wkrecam ich z ta ciaza :):):) A co ja moge zrobic... Mowie do brzuszka.. \"no dalej, do przudu, do przodu\" a on swoje :D:D:D Poki co mieszcze sie we wszystkie letnie spodnie uff. Tez bylam na zakupach i znalesc cos fajnego, wygodnego z miejscem na przyszly brzuszek i w miare w rozsadnej cenie, to raczej pobozne zyczenie :D

Gość Tymczasem1972
Może ten H and M do którego trafiłam nie było takiego wyboru bo gatki lniane to owszem mieli ale z różnymi troczkami i kieszonkami na nogawkach - do biura raczej odpada :-) Dziewczyny czy wiecie już gdzie będziecie rodzić? Ja chciałam w moim mieście, ale opinie nt szpitala (gdzie nota bene rodziłam 10 lat temu) są w większości negatywne (mam na myśli te na www.rodzicpoludzku.pl).

Witam w piękny słoneczny dzień. Spodnie ciążowe to raczej tylko te z pasem (golfem)Ja mam takie wizytowe białe i czarne super nadają się do biura .Nie będzie można ich wykorzystać raczej później chyba , że do ogrodu .:),bo są bardzo wygodne. Czuję się super jestem na pełnych obrotach ,praca ,dom ,auto . Brzuchol mam ogromny i dzielnie staje bez kolejki w bankach i na pocztach :) Coś mam zgrzyty z mężem chyba brak rach-ciach robi swoje . I potwornie ciągnie mnie do papierosów .Okropny nałóg jak już tylko lepiej się poczuję wszytko wraca i to świństwo też. Dzidziuś kopie coraz mocniej wczoraj nawet córka została skopana wieczorem :) Pozdrawiam życzę zdrówka Dbajcie o Siebie!!!.

A ,co do porodu też nie wiem co robić .W moim szpitalu jest podobnie złe opinie ,bez znieczulenia . Będę o tym myśleć poważnie w 30 tyg. zdaje się ,że rozmowa z anestezjologiem jest w 34 tyg. dotycząca znieczulenie . Ale, chyba wybiorę SN to jest wielkie przeżycie .

Hej! Ale piekny dzionek! Ja tez bym chciala rodzic naturalnie, ale nie wiem jeszcze gdzie. O szpitalu w moim miescie tez jest kiepska opinia :) A ja dzis koncze 19 tydzien. Ale czas leci :) Malenstwo daje o sobie znac coraz mocniej i coraz czesciej. A najbardziej mnie rozsmieszyl na zajeciachw piatek. Gdy mowilam po angielsku, wyraznie mocniej kopal heheh czyby maly anglista?? :)

agata - to gdzie Ty ta dzidzie chowasz,co??przeciez to polmetek nasz juz a dzidzia ma ok 15cm :) a na usg ostatnio ok wszystko mialas??

Gość
czy wt tez czujecie jak wasze malenstwa w brzuszku maja czkawke???????

Gość
dziewczyny napewno mialyscie robiona cytologie na poczatku ciazy u mnie moja gin. wpisalam mi wynik cytologi do ksiaceczki 380 i niewiem czy to dobrze czy zle. nic nie mowila na ten temat ,ja sie nie pytalam. wiem ze sa jakies grupy jesli chodzi o wyniki. ktora to moze byc grupa????

Wszystkiego najlepszego przyszłe mamusie :* Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić ... Więc któregoś dnia zapytało Boga: * Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tak żyć skoro jestem takie małe i bezbronne ??\" - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę dla Ciebie jednego. On będzie na Ciebie czekał i zaopiekuje się Tobą. * Ale powiedz mi Boże, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym ?? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do Ciebie każdego dnia ... I będziesz czuł jego anielska miłość i będziesz szczęśliwy. * A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówili, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie ?? - Twój anioł powie Ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. * A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą, Boże ?? - Twój anioł złoży Twoje rączki i nauczy Cię jak się modlić. * Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni ?? - Twój anioł będzie cię chronił nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. * Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Ciebie, Boże więcej widział ... - Twój anioł będzie wciąż mówił Tobie o Mnie i nauczy Cię jak do Mnie wrócić. Chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej Ciebie ... W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: * Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć, powiedz mi proszę imię mojego anioła ... - Imię Twojego anioła nie ma znaczenia ... Będziesz do niego wołał : \"M A M U S I U \"

wszystkiego najlepszego pazdziernikowe mamusie :) brzusiowa - az mi lezka poleciala jak to przeczytalam,cudne :)

piękne brzusiowa az sie łezka w oku kręci, choc ja ostatnio bardzo szybko sie wzruszam ja zaraz pedze do mojej mamusi kochanej z kwiatkiem, mam nadzieje ze doczłapie sie jakos w ten upał

Witajcie troche mnie nie było w tamtym tygodniu mialam usg polowkowe i3d i bedzie synek wazy juz 400 gram machal nam raczka ale to jest sliczne uczucie.

NICK WIEK DATA PORODU PŁEĆ aniabuu23........27..............pazdziernika.........? ??........... kliforka...........30...............1pazdziernika....... .???............ Stelka27..........29...............1pazdziernika......To mek .......... Paula1988........21...............1pazdziernika........? ??......... MG 29.............30...............1października..chyba chłopak.... Beagle.............35...........2pazdziernika....... dziewczynka ........ Alla23..............24...............3pazdziernika...... chłopiec.... czuła..............25...............3pazdziernika.....Ol iwka-99%.......... bulba77............32..............3pazdziernika.wg przeczucia kobita limonka2+1.......24...............4pazdziernika........? ??.......... migotka200......29...............4pazdziernika........?? ?.......... tymczasem1972..37.............5pażdziernika.według przeczuciafacet perełka1983.....25...............6pazdziernika.......Paw ełek ... Angela24..........27..............7pazdziernika......... ???............ olenkia-malenka......20...........8pazdziernika........? ???......... k.karla............25.............10pazdziernika........ .???........ mazia112.........32.............11pazdziernika......chło pczyk ......... MartaDz........30............ 11października.........???........ MERY27...........27.............8/12pazdziernika.......? ??..... Grażka23.........24.............14pazdziernika.........? ??........ kasia444.........27..............14 pazdziernika...chłopak/ przeczucie Renatinka.........26............17pazdziernika.......... chłopak Asienka478.......21.............18pazdziernika.........? ??......... Betix.............23.............18pazdziernika..??????? ??/........ Dagar..............34............18pazdziernika......... .???.......... Lalune.............27.............19 października.........???.......... SURI.............30...........22pazdziernika........ chłopczyk.......... Małgorzata.........39..........22 pażdziernika.............???.............. Rumianella.........27............23 pażdziernika.........???.............. Agatek-gagatek..24...........24pazdziernika..........??? ............ lubila................32............25października...... ..../??........ agatka1984.......25...........25pazdziernika..........?? ?............ Skorpionka81......27..........25pazdziernika..........?? ?.......... agata_xyz.........28...........26pazdziernik...........? ??.......... aadaa..............27............26 października........???............. edziorek1111...................28 październik..........???........... kozaki_87..........21..........28/29pazdziernik.......?? ?......... Ognik80.............28..........30pazdziernika.......... ???........

Alla gratuluje chłopczyka! Fajnie ze wszystko w porządku, cieszę się kobietki razem z Wami brzusiowa sliczny tekst, ja też zrobiłam się jakaś sentymentalna z byle powodu płaczę

Witajcie dziewczynki, dawno nie pisałam. Brzusiowa, prześliczne, aż łza się kręci... Jakież prawdziwe! Dzisiaj byłam na Dniu Mamy w szkole u mojego dziecka, tam też trzeba było się pilnować, żeby nie płakać ze wzruszenia! O 15.00 mam wizytę u mojego gin, i już się boję, bo miałam sporo leżeć, a ja wczoraj i dzisiaj biegam :-O. Ja rzeczy ciążowe kupuję z firmy QBA, bardzo fajne jakościowo i dobrze się noszą, a ceny bardzo przystępne. Mam 3 pary spodni (białe, szare i dżinsy), 4 bluzki na długi rękaw i 2 na krótki. Okupiłam się na początku, bo chciałam chodzić do pracy, a ponieważ musze być na chorobowym, to i tak pewnie nie wykorzystam. Wczoraj moja koleżanka urodziła synka, pojechała do szpitala po 3 w nocy, a po 7 rano już miała dzidziusia. Też bym chciała tak szybko i żeby wszystko dobrze się skończyło! ❤️❤️❤️ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA MATKI!!!! ❤️❤️❤️

Nie chcę burzyć świątecznego nastroju, ale prosze napiszcie mi w którym tygodniu czujecie wyraźnie kopniaki. To moja pierwsza ciąża i jestem na początku 18 tygodnia i nie czuję kopniaków, a wy ty;le o tym piszecie. I nawet o czkawkach piszecie. A ja wieczorami to czuje takie pultanie w brzuchu, przelewanie, bomble, ale to nie kopniaki. Kiedy będę czuła kopniaki?

rumianella nie ma na to reguły więc nie przejmuj się, ja czułam pierwsze ruchy gdzieś w 17 tygodniu a teraz jestem w 22 więc dzidzię czuję już cały dzień praktycznie...na pewno lada moment zaczniesz czuć kopniaczki ;) mówię wam dziewczynki jak mi dzisiaj jest duszno! nie wiem czy to od tego upału czy na zmieniającą się pogodę czy na wszystko razem... :( chyba się z pracy wcześniej zwolnię bo nie mam siły tu siedzieć...

Ja kopniaki takie wyraźne zaczęłam czuć w 19-20tc. A od 16tc czułam ruchy, tj. taką rybkę w brzuchu, jakieś przelewanie i laskotanie. Teraz kończę 22tc i kopniaki czuję cały czas. Wiem kiedy Malutki śpi, kiedy nie, a kiedy ma nawet czkawkę ;-). Jak dzidziusiowi robi się ciasno i zaczyna się rozpychać o ścianki macicy, to chyba wtedy dobrze czuć kopniaki. Rumianella, Twój Dzidziuś ma jeszcze komfortowe warunki u Ciebie w brzuszku :-)

I dopisuję płeć do tabelki ;-) NICK WIEK DATA PORODU PŁEĆ aniabuu23........27..............pazdziernika.........? ??........... kliforka...........30...............1pazdziernika....... .???............ Stelka27..........29...............1pazdziernika......Tomek .......... Paula1988........21...............1pazdziernika........? ??......... MG 29.............30...............1października..........synuś........ Beagle.............35..............2pazdziernika....... dziewczynka ..... Alla23..............24...............3pazdziernika...... chłopiec.... czuła..............25...............3pazdziernika.....Ol iwka-99%.......... bulba77............32..............3pazdziernika.wg przeczucia kobita limonka2+1.......24...............4pazdziernika........? ??.......... migotka200......29...............4pazdziernika........?? ?.......... tymczasem1972..37.............5pażdziernika.według przeczuciafacet perełka1983.....25...............6pazdziernika.......Paw ełek ... Angela24..........27..............7pazdziernika......... ???............ olenkia-malenka......20...........8pazdziernika........? ???......... k.karla............25.............10pazdziernika........ .???........ mazia112.........32.............11pazdziernika......chło pczyk ......... MartaDz........30............ 11października.........???........ MERY27...........27.............8/12pazdziernika.......? ??..... Grażka23.........24.............14pazdziernika.........? ??........ kasia444.........27..............14 pazdziernika...chłopak/ przeczucie Renatinka.........26............17pazdziernika.......... chłopak Asienka478.......21.............18pazdziernika.........? ??......... Betix.............23.............18pazdziernika..??????? ??/........ Dagar..............34............18pazdziernika......... .???.......... Lalune.............27.............19 października.........???.......... SURI.............30...............22pazdziernika........ chłopczyk........ Małgorzata.........39..........22 pażdziernika.............???.............. Rumianella.........27............23 pażdziernika.........???.............. Agatek-gagatek..24...........24pazdziernika..........??? ............ lubila................32............25października...... ..../??........ agatka1984.......25...........25pazdziernika..........?? ?............ Skorpionka81......27..........25pazdziernika..........?? ?.......... agata_xyz.........28...........26pazdziernik...........? ??.......... aadaa..............27............26 października........???............. edziorek1111...................28 październik..........???........... kozaki_87..........21..........28/29pazdziernik.......?? ?......... Ognik80.............28..........30pazdziernika.......... ???........

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Ja chyba oszaleję! Siedze w pracy przy biurku i zamartwiam sie tymi ruchami dziecka, ich brakiem, i nagle poczułam pukanie od środka, tak wyraźne, że nie dało sie tego pomylić!!! Juz nie pultanie, tylko wyraxne puk puk, czy raczej male kop kop!. To takie piekne uczucie.............. Mój dziodzio chyba chciał mnie pocieszyc i uspokoić. Jestem w siódmym niebie!!!!!!!!!

Rumianella--> dostalas pierwszy prezent na Dzien Matki :) Gratulacje :)

Rumianella - pierwszy prezent na Dzień Matki :-D Gratuluję!!!!

A ja jestem w 19 tygodniu. Jakos jeden tydzień mi umknał. Ale ten czas leci!

Tak, to wspaniały prezent. Dziękuję dziewczynki za wsparcie. Tak sie podeksytował, ze dzidzio co jakis czas dalej puka. Chyba sie obudzil;))))

mówiłam że lada moment się zacznie ;) ja też najwięcej kopniaczków czuję w pracy jak siedzę przy biurku, podejrzewam że dzidzia się wtedy rozpycha bo mu ciasno ;)

Gość
hallllllllooooooooo!! dziewczyny czy ktoras mnie wogole zaowaza i moje pytania?????? :(

betix oczywiście że ja Ciebie zauważam ;) tylko nie podpowiem Ci nic w sprawie cytologii bo nigdy w życiu nie miałam jej określanej liczbami tak jak Ty masz, zawsze na wyniku jest albo I grupa albo II....