Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blekitna konwalia

Czy warto brac ??

Polecane posty

Gość blekitna konwalia
dokładnie sie nie orientowalibysmy, ale ok 10-15 tys.

Gość blekitna konwalia
up up

Gość całkiem fajny rozkład
zwłaszcza , że macie tam mieszkać z córką :) jednak wejście do salonu powinniście zrobić osobne a jakie wymiary ma sypialnia ?

Gość blekitna konwalia
Sypialnia ma ok. 4 an 3 metry.

Gość blekitna konwalia
Córce bardzo sie pokoj podoba :D

Gość blekitna konwalia
pain au chocolat od czego jest wietrzenie? mikrowentylacja?

chodzi mi też o to , taki rozkład da Wam wszystkim trochę prywatności , pomimo niewielkiego metrażu ale jak z tym salonem ? zamierzacie nie przeszkadza Wam to , że trzeba przechodzić przez sypialnię ?

Gość blekitna konwalia
Pisałam na poprzedniej stronie ze zamierzamy dobudowac scaine tak aby było wejscie do syialni i salonu.

strefa nocna i dzienna, czyli pokoje sypialniane i pokoje dzienne, łączone z kuchnią, aneksem, jak kto woli rozkład mieszkania wskazuje na to gdzie są kominy i piony wentylacyjne co jest w starym budownictwie o wiele bardziej istotne, typ ogrzewania u Was może się zmienić ale sąsiedzi mogą nie chcieć zmian, wiec akurat to bym sprawdziła na wstępie, "bebechy" - KOMINY !!! WENTYLACJA !!!, przy piecach zła wentylacja powoduję czopowanie cofki itd., jak jeszcze zmienicie okna na super szczelne ... to trzeba z głową zrobić, dekorowanie to już ostatni element i przeróbki typu łączenie pokoju z kuchnią, to już kosmetyka! DOBRE MIESZKANIE TO MIESZKANIE BEZPIECZNE ! NIE TWIERDZĘ ZE TAKIE NIE JEST, W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI TO WAS JEDNAK POWINNO INTERESOWAĆ

Gość blekitna konwalia
Bardzo dziekuję YUKI za rady. Gdybysmy sie zdecydowali to mamy zrobic wszystkie konieczne ekspertyzy, by wiedziec, czy zmiany które planujemy są możliwe.

przesuwasz ścianę sypialni o metr w strone okien (w górę rysunku), jeśli to konstrukcyjna to zrobisz podciąg, żaden problem. sypialnia się zmniejszy ale uzyskasz możliwość wchodzenia do salonu z przedpokoju. zrobisz nowy otwór drzwiowy do salonu żeby był najniżej (na rysunku) jak to możliwe, a stary zamurujesz kumasz o co chodzi?????

jeśli chodzi o kominy to właśnie w starym budownictwie robiono ich znacznie więcej niż było używane , najlepiej dowiedzieć się czy są jakieś wolne przewody ( bo raczej powinny być ) a wracając do pytania czy warto , to moim zdaniem tak, bo właściwie poniesiecie tylko koszty remontu, bo ta cena wykupu , którą podajesz jest niewielka w stosunku do wartości mieszkania

Gość blekitna konwalia
Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Na ile oszacowałybyscie koszty remobtu: własne ogrzewanie centralne wymiana okien kuchnia na wymiar wyposazenie łazienki gips na sciany farby podłogi urzadzenia agd , rtv ? Bo ja juz sama nie wiem...

Gość blekitna konwalia
Wrózka Odsedis, własnie dokładnie to samo miałam na myśli.

Gość blekitna konwalia
Mamy odłozone ok 60 tys, mam nadzije ze tyle by wystarczyło.

zależy też ile będziecie w stanie zrobić sami , no i jaki ten sprzęt będzie , bo to akurat największy rozrzut w cenach :)

Gość blekitna konwalia
tak, tak... zobaczymy jak sie wszystko ulozy ;) ja bym bardzo chcial sie przeprowadzic, moz nie jest do konca przekonany

Gość blekitna konwalia
Wróżka, przekaże ;pp