Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość assasa

Szkoda tak mlodych dziewczyn , dlaczego ludzie popelniaja samobojstwo ?

Polecane posty

Gość Rain.
"Zdrowi" nigdy nie zrozumieją :] Wyjaśnic wam coś?Skoro tak bardzo chcecie wiedziec dlaczego prawdopodobnie one i im podobne zabiły się to wam wytłumacze.Nuda...niezrozumienie i zmęczenie.Nie musiały byc w żadnej depresji,nie musiało byc żadnego wielkiego konkretnego problemu.Ja nie mam depresji ani nie mam w tej chwili jakiś konkretnych problemów jakie wy zdrowi uznalibyście za godne śmierci,ale mogłabym się zabic w każdej chwili,chocby tej.Tak po prostu....tak o.Samobójcy nie muszą dawac żadnych konkretnych znaków,ja nie dawałam żadnych,tego dnia śmiałam się byłam zadowolona.

Gość Rain.
Chłodnośc,brak emocji,obojętnośc.Życie nie ma znaczenia,ludzie nie mają znaczenia,nużąca monotonna do obrzydzenia wygodna i dobra codziennośc.Tak spokojna że aż ma się ochote zrobic coś co zaburzy ową ckliwą charmonie.Chęc zrobienia czegokolwiek by coś poczuc,pobic się z kimś,narazic komuś,kogoś obrazic,ukraśc motor i pojechac do innego miasta...postraszyc kogoś,czuc ból czuc strach,czuc euforie...ale czuc cokolwiek.Życie w emocjonalnym bezruchu i nudzie przestaje miec jakiekolwiek znaczenie.

Gość Rain.
Oto dlaczego prawdopodobnie one mogły popełnic samobójstwo nie dając żadnych wyraźnych znaków że im źle...bo im nie musiało byc źle...mogły po prostu tonąc w pustce,a to gorsze od bólu.W kompletnej pustce ból mniejszy czy większy wydaje się zbawieniem.

Gość Rain.
Najwidoczniej zauważyły że w tych czasach ludzkie życie nie ma żadnego sensu.Ludzie nie potrafią funkcjonowac w idealnej wygodzie,muszą coś burzyc by coś budowac,muszą płakac by czuc szczęście.Nie mamy żadnej wielkiej wojny,nie mamy wielkiego kryzysu który zmuszałby nas do poświęceń i dyscypliny...nie mamy nic.Dzisiejsze życie polega na bieganiu do pracy żeby zarobic pieniądze by za pieniądze kupic nowe meble -bardziej prestiżowe- nową pralke-jeszcze bardziej przystosowaną do wygodnego współczesnego życia- w efekcie ludzkie życie polega na instynkcie gromadzenia godnym chomika z wypchanym ryjem.

Gość Rain.
I co?Już nikt nie napisze?NIkt nie będzie wzdychał "och jakie to straszne"?Za tydzień dwa niebędziecie o tym nawet pamiętac a teraz zgrywacie wielce poruszonych...no proszę.Macie to tak samo gdzieś jak i ja,tyle że ja jestem szczera :]

Gość idź do piekła
Jak można być tak bezczelnym i zamieścić linka z naszej klasy po to, by inni zobaczyli, jak wyglądały te dziewczyny??? Autor topiku ma sieczkę zamiast mózgu WSTYDZ SIE!!!!!! I po co to? Żeby pseudoeksperci od psychologii mogli się wypowiedzieć??? Tylko ludzie, którzy znali te dziewczyny mają prawo się na ten temat wypowiadać, a takie pustosłowie, które się tutaj odprawia, pożałowania godne jest.

Gość a mocno ich pocięło
może dałoby się zrobić sesje nekromancji

Gość Rain.
Idź do piekła...to o pusto głowiu to o mnie?:] Jeśli tak to dziękuje bardzo,jednak nie świadczy to o mnie tylko o tobie.Mówie jedynie że zdrowi ludzie nie zabijają się od tak bez powodu,a skoro nikt się nie zorientował a były tak lubiane że chyba ktoś zauważył by depresje itd. to najwidoczniej nic im większego nie było lub udawały.Wnioskuje więc że prawdopodobnie mogły byc chore,znudzone,otoczone pustką itd.Bardziej niż określenie pusto głowie obraża mnie to że porównujesz mnie w jakikolwiek sposób do psychologów.Ich wiedza na temat chorób psychicznych to tylko teoria,w gruncie rzeczy zdrowy psycholog nie zrozumie kogoś chorego psychicznie.

Gość masz zamiar strzelić samobója
to fajnie będzie więcej powietrza, i zarobi ksiądz, grabaż i sklep z trumnami.

Gość Rain.
Nie mam zamiaru się zabic.Mówię jedynie że jest mi to obojętne i mogłabym to zrobic bo nic w zasadzie mnie nie wiąże.

Gość jerba2009
jak dwie pierwsze pierwsza jest agnieszka a później Linda.nie żadna Kasia i Asia.które to te które popełniły samobójstwo?

Moim skromnym zdaniem dlatego, że dzieciaki i młodzież mają teraz za dobrze(nie wszystkie oczywiście), dostają wszystko na talerzu, o nic nie muszą się starac,wszystko im wolno,w domu w szkole, przez co nie potrafią sobie poradzic z rzeczywistością, dostanie pałę w szkole, zamiast przysiąśc nad książką, to siedzi ze znajomymi w knajpce, zamiast poprawic oceny, poprawia makijaż, a póżniej buuuuu,,,, nie spełniłam oczekiwań, jestem beznadziejna, nikt mnie nie kocha i sru pod pociąg. Ludzie zatracili wiare w siebie, nastały takie głupie czasy, że każdy goni za kasą, za jakimiś mrzonkami, niedoścignionymi ideałami,a nie potrafi byc sobą. Za duży jest kult ciała, pieniądza, ludzie nie potrafia zauważyc tego co jest naprawde ważne.

Gość idź do piekła
Po pierwsze, Rain, czy jak ty tam masz, naucz się czytać ze zrozumieniem, bo nie mam zamiaru tłumaczyć Ci słowo po słowie, o co mi chodzi. Po drugie - tak, twoje teorie, wydumane elaboraty, domysły, głębokie refleksje to PUSTOSŁOWIE. Dlaczego? Patrz poprzedni komentarz. po trzecie - robienie taniej sensacji na forum demonstrowanie, " jak to się przejąłem tragedią" jest żałosne. Po czwarte - linki z naszej klasy i dopytywanie " które to dziewczyny" i "jak się zabiły" są nie na miejscu, służą zaspokojeniu prymitywnych potrzeb.

Gość Rain.
Idź do piekła...Hah.Aj jakże się tym przejęłam.Nie ja tu mam problemy ze zrozumieniem moja droga.A moje "wydumane teorie" to nie nie popratne niczym hipotezy a moje własne doświadczenia,spostrzerzenia które nie tylko mają racje bytu ale i są widoczne podczas wszelkiej obserwacji czego najwidoczniej ty nie uświadczyłaś. Następna sprawa.Tak zgadzam się demonstracja wszelkiego "głębokiego poruszenia" jest żałosne lub conajmniej nie szczere.To samo zresztą napisałam,czego ty widocznie ze swoim sposobem rozumowania nie zdołałaś wywnioskowac z 3-4 zdaniowej wypowiedzi.I znowóż się z tobą solidaryzuje ponieważ również uważam że pokazywanie owych dziewczyn jak małp w cyrku służy jedynie zagłuszeniu ludzkiej potrzeby dowartościowania się "ja nie mam źle one mają gorzej" lub "one są słabe ja jeszcze żyje jestem silny/a".

Gość Rain.
"to nie nie poparte niczym"*

Gość gość
Kocham Allaha i zaniego oddam moje życie wysadzę się gdzieś w zatłoczonym miejscu pozdrawiam Islamistów Allah aq Bar.

Gość gość
Szkoda dziewczyn tragiczna smierc mlodych

Gość gość
Ja uważam, ze to z ich strony straszny egoizm. Czym zasluzyla sobie ich rodzina, ze one im zrobily cos takiego?

Gość gość
To stary temat.

Gość gość
Stary, ale przeciez teraz coraz wiecej ludzi sie zaboja, wiec dotyczy i tych czasow