Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotny_mezczyzna

Chciałbym sam wychowywać dziecko.

Polecane posty

Gość no i w takim momencie
zawsze szczery - zgadzam sie, mis wrazliwiec - jakby faktycznie temat go interesowal, to by szukal odpowiedzi w bardziej wiarygodnym zrodle niz kafeteria . Mizdrzy sie gosc.

owdowiałem jak jedno dziecko miało roczek drugie 3 latka, było to prawie 18 lat temu, a że jestem atrakcyjny i miły dwa lata byłem wdowcem i ożeniłem się ponownie, czyż to takie dziwne?

Gość suupper
nawet jeśli to podpucha, to przynajmniej jakiś normalny temat i budujące, że ludzi to interesuje (abstrahując od poziomu wypowiedzi) :)

Gość bez odbioru
Autorze: Pierwsza rzecz to przepisy: adoptować może para małżeńska albo osoba samotna, nie ma szans konkubinat. Trzeba spełniać odpowiednie warunki - nie karany, brak chorób uniemożliwiających opiekę nad dzieckiem, dochody, warunki mieszkaniowe, opinie z pracy, itp. Trzeba też przejść kurs dla rodzin adopcyjnych i zastępczych, badania psychologiczne oraz uzyskać kwalifikację. Powinieneś więc zgłosić się do najbliższego Ośrodka Adopcyjno-Opiekuńczego. Druga rzecz to realia : Nie przestrasz się, bo potraktować Cię mogą trochę z buta :-o Niestety, obok prawa jest też coś takiego jak mentalność społeczna, prezentowana choćby na tym topiku :-o Znacznie większe szanse ma samotna kobieta. Poza tym tak naprawdę dzieci do adopcji brak. Te, które są w Domach Dziecka najczęściej mają rodziców, którym nie odebrano praw rodzicielskich, a jedynie czasem ograniczono. Większe szanse masz na rodzinę zastępczą dla starszego dziecka, pewnie chłopca. Jeśli jesteś przekonany, że chcesz, walcz po prostu :) Trzymam kciuki :)

Gość mnie brakuje przytulania