Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piękna jak anielica

Wg mnie kobiety w ciąży które biorą ślub powinny mieć zakazane wkładanie białej

Polecane posty

Gość piękna jak anielica

to samo tyczy się tych z dziećmi. Przeciez biała suknia ślubna jest symbolem czystości, dziewictwa. Dla nich powinny być przeznaczone suknie w ciemniejszych kolorach.

ale problem masz....kogo to interesuje jaki kolor sukienki???w czym komu do twarzy,to nie sredniowiecze...

Gość aziii
Co ty nie powiesz.Wdowy z dziećmi też?

Gość piękna jak anielica
Wdowy? Jak najbardziej!!

Gość nie dziewice też
nie powinny zakładać białych sukien

Gość piękna jak anielica
Owszem. Na plebani powinien być ginekolog, który by badał czy dziewczyna jest dziewicą. Jeśli jest, ksiądz wydawałby zaświadczenie że koleżanka może założyć biel. Jeśli nie - inny kolor.

Gość piękna jak anielica
A interesuje! Jestem przeciwniczką hipokryzji. Ze złem sie walczy a nie udaje, że go nie ma.

no to panna do ślubu powinna mieć dwie suknie, a badanie powinno odbywać się bezpośrednio przed ślubem. Gdyby się okazało, że błona dziewicza pękła przypadkiem, co się zdarza, to wtedy ciemna suknia.

Gość piękna jak anielica
Pękła przypadkiem. Taaaaaa.

Gość piękna jak anielica
Ja mówię o kościelnym. Cywilny mnie nie obchodzi.

Gość piękna jak anielica
No po prostu zabawne. Dowcipna jesteś. Na poczucie humoru uwiodłaś misia? :O

Dziekuję. Wolę być dowcipna niż śmieszna. Poczytaj siebie. Bez odbioru.

Gość pierwsze słyszeeeee
że błone dziewiczą traci sie tylko przez stosunek seksualny, na jakim Ty świecie żyjesz ze w bajki wierzysz że przed stosunkiem od strony medycznej jestes dziewica :D :D :D :D musiała bys całe dzieciństwo i młododść w łóżku przeleżec ze złożonymi nogami, może udało by Ci sie dotrwac ;)

Gość piękna jak anielica
Albo jedno, albo drugie. Wkurzają mnie takie rozklapiochy paradujące z niewiinym spojrzeniem przed ołtarzem w białych sukniach.

Gość piękna jak anielica
Tak, wiem. Przypadkiem pękają od ciepła. Coś jeszcze?

Gość czepiacie sie...
...a ja sie zgadzam z autorką! Jeśli chodzi o ślub koscielny, w ksociele katoliskim to tez mnie drazni zakaldanie bialych sukienek a nie daj Boze jeszcze welonow i wiankow i udawanie "niewinnych" przez kobiety w ciazy, albo dzieciate juz. No rosy. Po prostu - nauka kosciola jest taka a ni inna. Nie akceptujesz tego, nie bierz koscielnego. A do cywila zakladaj sobie co chcesz. I po bólu :P

Gość damn.
podejrzewam ze nikt z Was nie ma wplywu na to kto jaka i jakiego koloru suknie zaklada na wlasny slub koscielny czy tez nie... na szczescie :)

Gość pierwsze słyszeeeee
damn nie rozumiem,jak to ne ma wpływu? a kto Ci (twojej narzeczonej) suknie wybiera? ja szłam w złotej sukience do ślubu i jak robiłam test ciążowy już ją miałam kupioną (dowiedzielismy sie o dzidziusiu tydzien przed kawalerskim/panieńskim ;) ) staralismy sie o dziecko i była wieka radocha a suknia była kupiona przed ciążą, czyli czy tak czy inaczej była by złota :)

Gość jem obiadek i pytam
a może taki kompromis: dzieciato-ciążate biorą ślub w ecru, a dziewice w bieli

Gość damn.
źle mnie zrozumiałas :) chodzi mi o to, ze to jest kazdego subiektywny wybor, zwlaszcza jezeli chodzi o suknie slubna wlasnie. 50 lat temu tak bylo, dziewczynie ktora byla w ciazy zakladano żółta suknie... ot tak, "zeby wszyscy wiedzieli"...:S

Gość damn.
"a może taki kompromis: dzieciato-ciążate biorą ślub w ecru, a dziewice w bieli" a te, które nie są ani dzieciato-ciążate, ani nie są dziewicami? :D

Gość łoj matulu
No tak, razi was, że dzieciate i ciężarne zakładają białe kiecki a inne mogą i nie ma problemu. Zdajecie sobie sprawę z tego, że teraz niewielki odsetek kobiet biorących ślub to dziewice? To co, tak jak już ktoś pisał wcześniej ginekolog przed samym ślubem ma zaświadczenie wystawiać? A może jak kobieta nie jest dziewicą ale nie da się tego stwierdzić na pierwszy rzut oka to już was nie razi? Puknijcie się w czoło i przestańcie wpieprzać w cudze życie.

Gość hehejojoj
ludzie przeciez autorka to pewnie straszydło! zazdrości ze laski w jej wieku maja facetów a ona bidna siedzi na kafe i tylko tu moze sie wykrzyczec! no cóz! jesli kiedykolwiek ktos ja zechce i pojdzie do ślubu niech sobie nawet worek na łeb zakłada bo kogo to obchodzi!

Gość piękna jak anielica
:D