Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SMERFETKAAAAAAAAAAAAAAAAAA

PRZEBIJANIE USZU U NOWORODKÓW

Polecane posty

CO O TYM SĄDZICIE? O PRZEBIJANIU USZU NOWORODKÓW TAK W 1-2 TYG?

Gość darasia
chore :/

noworodek jest narazony w wiekszym stopniu na wszystkie infekcje rowniez zóltaczke. noworodek lezy wiec kolczyki wbijaja sie w glówke jestem na nie.

Gość a kto a ktooooo
W żadnym wieku, o ile dziecko samo nie wyrazi chęci. Nasze dziecko ale nie nasze ciało, nie mamy prawa ingerować w coś, co nie jest konieczne. To tylko spełnianie kaprysu matki i sprawianie dziecku niepotrzebnego bólu. Równie dobrze można powołać się na argument wycinania łechtaczki dziewczynkom z krajów Arabskich - bo tak się przyjęło, bo taka moda. NIC nie usprawiedliwia bezmyślnej praktyki sprawiania bólu własnemu dziecku, bez korzyści zdrowotnych.

Gość ryhres
noworodkom sie chyba nie przebija uszu. a jesli sa gdzies takie praktyki to powinni ustanowic rozporzadzenie o zakazie.

eeeee biedne malenstwo bedzie sobie ocieralo uszka bo przeciez i tak wiekszosc czasu lezy:O zostaw je w spokoju , jak podrosie i sama zechce sobie przebic to przebije, teraz to wcale ie boli:D

Gość NDKJHABCKUhqbeuk
CHORE

a czy napisalam ze ja tak zamierzam?

a czy ktokolwiek odniósł się do ciebie personalnie?ja tam widzę tylko opinie o czynności ;)na złodzieju czapka gore :D

teraz przeczytałam, że może faktycznie viosenka napisała do Ciebie ;)

Gość dorcia33
Ja jestem za i tyle!!!!!!!!

poczekajcie chociaz do trzeciego roku życia gdy dziecko nie spędza więcej niz polowy dnia w łużku

hehe a niby 2 latek spedza polowe dnia w łóżku? to ci zazdroszcze bo moja od dluzszego czasu juz w lóżku spaedza dziennie gora godzinke :D (dziennie bo noc to co innego ale nawet 3 latki śpią) oczywiscie jak napisalam wyzej jestem przeciwna przebijaniu uszu noworodkom i nawet niemowlakom.

wg mnie maluszki są same w sobie bardzo ładnei nie widzę powodów aby je jeszcze \"upiększać\" (wg mnie oszpecać) kolczykami... ale ja mam Syna a nie Córkę więc mogę się nie znać....

jestem na nie za małe dziecko po co udziwniac ja mam rpzebite uszy od5 roku zycia ale sama dulczałam mamie :D