Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakajako

Ciąża, przez stosunek przerywany??? Zna ktoś? PROSZĘ O RADĘ...

Polecane posty

Gość jakajako
blablableble dzieki za slowa otuchy, a pani "kurde no" - faceci mokrzy to tacy co dostaja wytrysk za wczesnie i nie potrafia go kontrolowac czy chodzi Ci o wydobycie sie jeszcze przed wytryskiem plynu preeakujau? Bo moj chlopak ma ten plyn, jest on wyczuwalny kiedy sie podnieca, ale jeszcze nie jest blisko wytrysku, tylko ze ten plyn jest przezroczysty a sprerma jest raczej zolta.. wiec juz sama nie wiem ... Wlasnie o to sie martwie ze moge nalezec do tych nieszczesliwych 2%

Gość blablablabab
mówię Ci, daj se spokój z kafeterią i włącz sobie jakiś film lepiej, żeby trochę myśli oderwać. I w dniu spodziewanej miesiączki, jeśli nie przyjdzie, to zrób test. Powodzenia 🖐️

pani kurde no ma na mysli preejakulat.. kolor moja droga nie ma tu nic do rzeczy ;) pleminiki albo sa albo ich nie ma, schlos ;)

Gość Gabi1983____
Jęśli pytasz czy mozliwe zeby zajsc w ciaze bez wytrysku? To odpowiedz brzmi: OCZYWIŚCIE ŻE TAK, moja koleżanka ma dorodnego synka z takiego stosunku i tez twierdziła że to nie możliwe, a to nie jedyny przypadek jaki znam. Ale oczywiście nie musi dotyczyc Ciebie. Poczekaj do okresu i jak sie nie pojawi to kup test. Ja tez jestem przeciwna tabletkom i innym tego typu preparatom, przynajmniej do czasu az urodzę dziecko. Wiec kochana zainwestujcie w gumki, to naprawde skuteczna ochrona, owszem tez zdażają się wpadki ale bardzo żadko, w przeciweństwie do stoeunku przerywanego. Powodzenia

Gość jakajako
właśnie z tym preeakujatem to roznie pisza, ale skoro źródła podaja ze przez ten plyn nie jest mozliwe zaplodnienie no to juz nie wiem... a co do opowiesci Jestem w 8m ciąży z przerywane to moze dlatego zaszłaś bo przed wytryskiem jest kropelkowanie i jak facet od razu po wyjsciu mial wytrysk to mozliwe ze cos mu "umknelo" ale najwazniejsze ze dobrze teraz Ci sie powodzi i jestes zadowolona:) A jak sie mezczyzna spisuje w roli ojca?

Gość jakajako
Dzieki gabi za wypowiedz... Wiem ze glupio zrobilam bo u mnie w otoczeniu tez duzo bylo wpadek, ale pierwszy raz tak mnie ponioslo.. a zasami jeden zly raz wystarczy.. chociaz mam nadzieje ze nie w tym przypadku.. bede pisac za kilka dni jak to wszytsko wyglada, moze jak nie wytrzymam to kupie test bo juz jestem grubo ponad tydzien po tym incydencie

Gość Jestem w 8m ciąży z przerywane
Tez myślę, że coś mu umknęło. A z rolą ojca to tak różnie.... jak jest dobrze to O.k, ale jak pojawią się jakieś problemy to totalna klapa - jakby się nagle obudził i nie wiedział co się dziej! Mimo 30 lat chyba nie dorósł do roli ojca, no i męża też, bo wsparcia żadnego................, no i do tego teściowa z którą mieszkamy. Nie jest kolorowo, ale co mam sobie żyły wypruć! Myślałam o rozstaniu, ale dokąd pójdę z dwojgiem dzieci......, a nie będę zanudzać. Nie o to przecież chodzi. Temat dot. przerywanego, a nie życia z maminsynkiem i jego mamą. Badź dobrej myśli jajajako, na pewno Ci się wszystko dobrze ułoży :-)

Gość jakajako
Jestem w 8m ciąży z przerywane no wlasnie w zyciu tak to sie uklada, a faceci czasem zachowuja sie jakby sie z choinki urwali. Moj chlopak poki co jest wspanialy ale nie mam pojecia jakby sie zachowal w takiej sytuacji. najgorsze jest to, ze jak jest dobrze to faceci sa kochajacy i mili, a jak sie pojawiaja problemy to umywaja rece. A jestescie malzenstwem? czy nie chcecie slubu? W sumie to masz sytuacje nizbyt dobra jesli chcxialabys odejsc od niego bo skad pieniadze i czas na wychowanie dzieci.. ale zycie jest niesprawiedliwe i czasem uklada sie paradoksalnie. A Ty ile masz lat jesli mozna zapytac? Mam nadzieje ze pomimo problemow znajdziecie jeszcze nic porozumienia i dobrze wamsie bedzie ukladalo.. no chyba ze juz uczucia wygasly?

jesteśmy małżeństwem 4 lata. Ja mam 25 lat, On 30. Wiesz póki byliśmy sami to jakoś się układał, a jak pojawiło się dziecko to coś się zepsuło. Nadmiar obowiązków, większa odpowiedzialność, inne problemy, on nie potrafi sobie z tym radzić, chyba nawet nie próbuje. A ja choć mam Jego to czuje się jakbym była ciągle sam ze wszystkim na głowie. jak nie powiem co gdzie i jak zrobić, czy załatwć to On nie wie, najlepiej pokazać palcem albo zaprowadzić, a jeszcze lepiej żebym zrobiła sama. A uczucie z tego wszystkiego chyba też sie wypaliło. Zawiodłam się, nie myślałam, że mój mąż okaże się takim egoistą, maminsynkiem, który nie potrafi zainteresować się swoją rodziną, po prostu jest niedojrzały. przez te 8 mc ani jeden raz nie zapytał jak się czuję, jak Dzidzia itp. Mimo ogromnego brzucha i zmęczenia mogę liczyć tylko na siebie... Smutne ale prawdziwe.

Gość jakajako
Jestem w 8m ciąży z przerywane to przykre co piszesz, az mi sie lezka w oku zakrecila.. (ja troche wrazliwa jestem na takie rzeczy) A przed slubem tez taki byl? Bo moj wlasnie jest taki opiekunczy i zyciowy chociaz czasami widac ze ma takie pomysly jakby nie stąpał twardo po ziemi. A Teściowa nie wspiera Cie jakos? Oprocz meza i jej nie masz jakiejs przyjacolki ktorej moglabys sie zwiezyc? Ale u Ciebie ta druga wpadka przynajmniej juz byla w malzenstwie i choc nieplanowana to moze dzidzi ozywi wasz zwiazek i w koncu zacznie interesowac sie wAM, bo mi sie nie miesci w glowie ze tak mozwe sie maz zachowywac. To co Cię sklonilo zeby za niego wyjsc? Wiadomo ze czlowiek jak jest zakochany to inaczej na to wszytsko patrzy, ale przykre jest to ze wlasnie najpiekniej jest na poczatku, a potem w monotonii zycia ludzie sie mijaja i w koncu jedyny wspolny mianownik to miejsce zamieszkania. Ale moze nic straconego, moze twoj facet kocha was bardzo, tylko niechetnie okazuje uczucia. Nigdy nie wolno tracic wiary ze kiedys bedzie lepiej. 3maj sie cieplutko i zycze szczesliwego rozwiazania. bede sie odzywac jak bedzie u mnie cos wiadomo.

moze wstyd sie przyznawac ale ja z moim czesto kochamy sie bez zabezpieczenia...od ponad pol roku jak nie dluzej..... jeszcze kilka dni temu przestraszylam sie ze jestem w ciazy ku moijemu wielkiemu zdziwieniu kiedy sie jednak okazalo ze nie bede mamusia moj powiedzial ze sie jednak "rozczarował ze jednak dostalam okres " zaskoczylo mnie to bardzo, nie spodziealam sie tego po nim ale co jak co ide niedlugo kupic wielka pake prezerwatyw:P

Gość jakajako
o widac Ze Twoj facet kocha cie i chce miec z Toba dzieci:) A uprawialiscie sex w dni plodne i partner wychodzil tuz przed wytryskiem? W sumie stosunek przerywany to rosyjska ruletka i szkoda nerwow jak sie nie planuje dzidzia.

Gość pipipi
mozna.........mialo sie udac ale nie udalo i obecnie ma 17 lat:)

Gość jakajako
pipi i przy pierwszym podejsciu sie juz nie udalo? Ja teraz musze spadac, bde sie odzywac pozniej do was milej niedzieli dziewczynki:)

Gość krejzol8999
jakajako chyba jestesmy w takiej samej sytuacji:/ ja wczoraj i tez przez przerywany;/ i strasznie sie boje:(

a ha jeszcze na temat tego plynu ktory sie wydziela przed wytryskiem, z tego co mmi wiadomo, i z tego co czytalam to owszem w tym plynie znajduja sie plemniki ale jest ich zbyt malo i sa one zbyt kiepskiej jakosci aby doszlo do zaplodnienia ile w tym prawdy nie wiem....ale nie kazda kobieta jest tak samo plodna itp. itd.....

Gość jakajako
ja od niedawna prowadze obserwacje - sluz, temp i czasem szyjka macicy, ale co z tego jak w drugi dzien po jajeczkowaniu zdarzylo mi sie wspolzyc.. no zobaczymy jaki bedzie final za kilka dni, napewno sie odezqwe pozdarwiam

Gość sympatyczna133
"Oto Twoja okazja do zarobienia pieniędzy, niezależnie czy to będzie drugie źródło czy podstawowe. Możesz łatwo zarobić 1000 zł tygodniowo poświęcając tylko 10 godzin Twojego czasu! Możesz dodatkowo zarobić nawet 5000 zł, jeśli masz życzenie poświęcić pełny wymiar godzin. Cała praca jest wykonywana w Twoim własnym domu. Sam ustalasz swój własny rozkład. Wszystko, czego potrzebujesz to komputer, natomiast jest zapewnione pełne Szkolenie on-line. W 30-dniowym okresie próbnym, nie masz nic do stracenia. Zacznij robić pieniądze dziś napisz: sympatyczna133@buziaczek.pl

Gość jakajako
no wlasnie wiem ze nie jest tak prosto, ale czasem dla kogos kto sie nie spodziewa spasć takie zrządzenie losu, teraz tak siedze i sie zastanawaiam co by bylo gdyby... jak bede cos wiecej wiedziec dam znac ..

Gość jakajako
mierzylam dzis rano temp i znow wysoko- 37 stopni :/ Piersi mam jakby z silikonu od wczoraj i lekko wrazliwe. W sumie przed okresem tez takie zazwyczaj mialam, ale nie wiem jak teraz te znaki mam interpretowac. Tak strasznie sie boje kiedy pomysle, ze moze akurat ten jeden raz mogl okazac sie niefortunny... Nawet nie mam kiedy testu kupic bo zaraz wychodze na uczelnie ... W sumie to okres powinnam dostac za kilka dni wiec test po 10 ciu dniach moze jeszcze nie pokazalby dobry wynik. Juz sama nie wiem co o tym wszystkim myslec. Oby wszytko dobrze sie skonczylo. Chociaz ten jeden raz...

jakajako - dzięki za zrozumienie i za miłe słowa. Mam nadzieję, że Tobie ułoży się wszystko pozytywnie. Nie martw się. Życzę Ci wszystkiego dobrego!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość jakajako
Jestem w 8m ciąży z przerywane, również dziekuje za pocieszenie za dodanie otuchy i zaangazowanie w ten post:) Staram sie myslec pozytywnie, ale kupilam dzis test bo nie chce zyc w niepewnosci. Zrobie go jutro rano- bedzie to 30 dzien cyklu i 11 dni po ewentualnym zaplodnieniu, myslicie ze test bedzie wiarygodny z porannego moczu?

Gość jakajako
W koncu zrobiliam dzis test. Juz od rana nie moglam spac chociaz poźno poszlam sie połozyć. Kiedy rano zmierzylam temperature i pokazala znow 37 stopni mialam dziwne przeczucie. Kiedy pobralam probki moczu i zaczelam kreska robic sie czerwona juz sie przerazilam, ale po chwili stwierdzilam ze kreska pojawila sie na literce C a nie T, a ja odwrotnie patrzylam na test. Naszczescie druga sie nie pojawila :) Mam nadzieje ze test wyszedl wiarygodnie. teraz juz z wiekszym spokojem bede oczekiwac na okres. Dziekuje wszytkim ktorzy przylaczyli sie do dyskusji, a jakby ktos mial jakis problem moze tez tutaj pisac. Pozdrawiam.

Gość jakajako
:)

Gość jakajako
Mierzylam rano temp i czymalam ok 9 munut pod pachą (zawsze tak mierzę) i wyszlo 36,5 a teraz mierzylam i 37,1 .. i okresu nadal nie mam, czy mozliwe jest ze jednak moge byc w ciąży i test ktory zrobilam zrobiony byl za wczesnie dlatego wyszedl negatywnie? Na ulotce bylo napisane ze wykrywa stezenie HCG w moczu juz czterokrotnie mniejsze niz powinno byc (w wypadku ciązy) w dzien spodziewanego okresu, test robilam ok 2-3 dni przed spodziewanym okresem.. i znowu się zastanawiam...

Gość jakajako
*trzymałam ;)

Gość 98 procent Kobiety...
Ale to jest malo mozliwe... Do zaplodnienia potrzebnych jest na prawde wiele plemnikow. Nie bezcelowo mezczyzna wzdala ich z nasieniem az tyle. Poza tym sperma to nie tylko plemniki. Sperma to tez substancje, ktore sa pozywka dla plemnikow lub ochrona dla nich. Rzadko sie zdarza, zeby poprzez plyn przedejakulacyjny zajsc w ciaze... coz, ale TEORETYCZNIE to mozliwe. Na Twoim miejscu jednak nie przejmowalabym sie zbytnio.