Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jest mi zle i smutno

Jest ktos zeby pogadac?

Polecane posty

fiołek to my napędzamy ziemie więc jesteśmy ważnymi osobami nie można nigdy o tym zapomnieć :)

Tak bardzo sie boje jutrzejszego dnia. Nie wiem jak przezyje ten caly tydzien

Jest mi zle i smutno nie ma co się przejmować ;) firma cię nie docenia więc nie widze już sensu istnienia twojej osoby w niej nie zostawaj :) nie pomagaj niech wiedzą co tracą ;) Mnie firma nie doceniła choć podniosłem jej efektywność o prawie 40% teraz żałuja :) ja zmieniłem prace i mnie doceniają :) po pierwszym miesiącu dostałem już podwyżkę ;) Jutro zostań w domu i poszukaj czegos lepszego firmy na poziomie bo firma która nie docenia pracowników swoich którzy ją napędzają to nie jest firma z przyszłością ;)

Ten tamten- ty tez miales tyle przeciwnikow? Jak ja tam przyszlam niestety od razu mnie zaczely traktowac jak stazystke chociaz ja mialam wyzsze wyksztalcenie od nich i bardzo dobrze znam sie na pracy. Nie popelnialam bledow i szybko sie uczylam. Nie moge zostac w domu poniewaz moj kontrakt (umowa porbna skonczy sie 31 stycznia) wiec prawnie musze isc jeszcze ten tydz do pracy. A strasznie sie boje po tym liscie bo pewnie jutro go dostana.

TT to my dziękujemy za życzliwość,dobre rady,a przede wszystkim za to,że nie znudziło Ci się ocieranie naszych łez ...i zasmarkanych nosów!;)

Gość just a dream
Dziewczyno, ale spokojnie. Nic nikomu nie zrobiłaś. Nie okradłaś. Jak postanowiłaś ostatecznie, że odchodzisz, to tego się konsekwentnie trzymasz. No niestety podjęłaś ostatecznie decyzję pod wpływem emocji, ale czy będziesz o ten tydzień dłużej czy krócej - dla Ciebie nie ma to już praktycznie wielkiego znaczenia. A nawet może im prędzej odchodzisz tym dla wszystkich lepiej - może Ty się uspokoisz, znajdziesz coś innego. A Panie popracują troszkę bardziej, to im żółć minie. Może jedynie uprzedź kierowniczkę o swojej decyzji ostatecznej z piątki i o tym, że niestety nie zostaniesz na luty, bo Cię w piątek ostatecznie koleżanki przekonały, żeby nie zostawać. Powodzenia i nie bój się. Nic nie robisz złego!

fiołek pomaganie ludziom mnie napędza a jeszcze bardziej jak im te rady pomagają :D bo nic tak nie motywuje do działania jak radość z pomocy jaką zaoferowałem ;)

Ten tamten- fiolek ma racje- jestes taki mily i cierpliwy... Juz mi troszke lzej na sercu(: Co do umowy podpisalam na czas nieokresony ale w tym 3 miesiace probnego z 1 tyg wypowiedzenia , jesli okres probny minie- mam miesiac wypowiedzenia. Prace zaczelam 1 listopada wiec od jutra zaczyna mi sie wlasnie ten ostatni tydz probnego w ktorym moge odejsc.

Jutro zanieś kierowniczce wypowiedzenie za porozumieniem stron z dokładnym wyznaczeniem dnia zakończenia twoich obowiązków i nie będzie cię obowiązywać okres wypowiedzenia :)

Postaram ci się pomoc tak aby miało to ręce i nogi aby skończył ci się ten koszmar :)

Just d dream- dziekuje, masz racje- nic nikomu nie zrobilam ale czuje sie potwornie winna i wystraszona. W piatek nie dosc tego popelnilam 2 bledy na ucieche moich wspolpracowniczek. Ten tamten- niestety chyba to nie jest mozliwe bo kontrakt ktory podpisalam dokladnie mowi ze obowiazuje mnie tydz wypowiedzenia wiec jestem zmuszona isc jeszcze ten tydz chocby nie wiem co. Myslalam isc do lekarza i wziasc jakies zaswiadczenie lekarskie zeby tam juz sie nie pokazywac i miec swiety spokuj ale boje sei ze to tylko jeszcze pogorszy sprawe

To co pisze tam to nie ważne wszystko da się obejść :) znam się na tym :) poczekaj chwile :) zaraz wszystko ci wytłumaczę :)

Ten tamten- dziekuje, wiesz ja juz naprawde czuje sie lepiej psychologu!

Potrzebuje troszkę informacji o twojej umowie :) Jaka to umowa na okres 3 miesięcy czy umowa na okres próbny bo to jest wazne :) Po drugie rozwiązując umowę po przez złożenie wypowiedzenia umowy za porozumieniem stron z określeniem dnia w którym chcesz skończyć prace powiedzmy jutro :) skreśla automatycznie ten tygodniowy okres wypowiedzenia przestaje on cie obowiązywać :) ponieważ pracodawca podpisując się zgadza się na to abyś skończyła pracę w dniu wyznaczonym w wypowiedzeniu :)

Ten tamten- kontrakt byl podpisany na czas nieokreslony- czyli staly z 3 miesiacami probnymi na poczatku- czyli po 3 miesiacach mam tylko jeden tydz wypowiedzenia jesli chcialabym odejsc albo jesli pracodawca chcialby mnie zwolnic. Czyli jesli napisalam list w ten piatek z wymowieniem i ze odchodze to wlasnie bedzie ten tydz wypowiedzenia w ktorym niestety musze jeszcze zostac.

Interesi cie teraz Art.30 par. 1 pkt.3 który wyraźnie mówi Umowę można rozwiązać przez oświadczenie jednej ze stron bez zachowania okresu wypowiedzenia (rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia),

No troszkę lipa że wysłałaś już wypowiedzenie ale spoko pogrzebie coś zaraz w kodeksie pracy i znajdziemy jakiś sposób :)

Napisalam krotko i zwiezle ze konczac 3 miesieczny okres probny 31 stycznia, z powodow osobistychy chce zakonczyc wspolprace w tym przedsiebiorstwie. Dziekuje za zrozumienie i tyle

No to fantastycznie :) Teraz musisz sie zabrać za pisanie wypowiedzenia za porozumiem stron :) Jak chcesz to ci w tym pomoge :)

Ten tamten- jak to ? czyli to co napisalam nie wystarczy? ... mam prawo przeciez zerwac ten kontrakt. Czy moze mowisz o wypowiedzeniu natychmiastowym?

Oczywiście że to co napisałaś to jakaś forma poinformowania pracodawcy że nie masz zamiaru przedłużać uowy po okresie próbnym ;) ale wtedy obowiązuje cię ten okres wypowiedzenia a rozumiem że nie chcesz spędzać go w pracy ??

Ten tamten- chyba innego wyjscia niestety nie mam. Musze isc do pracy jeszcze ten tydz i nie zwarjowac. To jest koszmarne bo nikt pewnie nie bedzie sie do mnie odzywac itp i napewno beda mnmie obgadywac za moimi plecami. Kierowniczka tez ne bedzie zadowolona po otrzymaniu listu. Jestem juz blisko do postradania zmyslow! W kazdym badz razie bardzo dziekuje ci za wszystkie rady i mile slowa ktore mi napisales..

.............................................. miejscowość, data ....................... (imię i nazwisko pracownika) .............................................. (adres zamieszkania) ................................................... (oznaczenie pracodawcy) ................................................... WYPOWIEDZENIE UMOWY O PRACĘ ZA POROZUMIENIEM STRON Niniejszym rozwiązuję umowę o pracę zawartą w dniu ................... za porozumieniem stron, ze skutkiem rozwiązania stosunku pracy na dzień .................................. ......................................................... ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, (podpis pracownika) (potwierdzenie odbioru przez pracodawcę - data i podpis) I tak bym to widział :D

To ty tam masz rządzić nie oni :) Wiec jak chcesz tam zostać na ten tydzień to nie przejmuj się niczym idź i piłuj sobie przez cały dzień paznokcie :) nie musisz nic robić :) przecież cię nie zwolnią :P

W sumie tak jak mowisz- nie wyrzuca mnie wiec bede sobie paznokcie pilowac(: Napewno nie bedzie to latwy tydz ale minie... Ten tamten- dziekuje ci za rady i czas..Przesylam ci buziaka i jesli kiedys sie pojawie na kafe- moj prawdziwy nick powiem ci innym razem(: przesle ci pozdrowionka. Uciekam spac bo jutro czeka mnie ciezka dniowka..Pa pa