Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona_życie

patyczki do uszu...?

Polecane posty

czym czyścicie uszy? podobno nie wolno patyczkami do uszu,bo one jeszcze bardizej wpychają ten wosk....sa jakies inne preparaty?

Gość PL000
GOOGLE SIE KLANIAJA,SA NP CERUMEX CZY JAKOS TAK...PATYCZKAMI CZYSCI SIE TYLKO ZEWNETRZNA CZESC UCHA

ja patyczki zwilżam i delikatnie przeczyszczam nie za głęboko ostroznie, nie wyobrażam sobie inaczej samymi palcami jest niedokładnie nic mi się nie stało do tej pory a uszy mam czyste:)

ale cerumex jest dobry do odtykania kanalików jego nie można stosowac ot tak do "mycia" uszu regularnie, ja mam taką budowę lewego ucha że musze co pół roku odwoskowywac kanalik w ambulatorium mam to po tacie :o i własnie tam polecili mi czyszczenie uszek zwilżonym patyczniem albo zwilżonym patyczkiem w cerumexie

Różne są kwestie odnośnie czym czyścić uszy. Ja tam od zawsze używam patyczków, wiadomo, że nie trzeba pchać na siłę do ucha, tylko zewnętrzną część delikatnie oczyścić, poza tym patyczki dobre są też do demakijażu oczu:) Ostatnio kupiłam bardzo fajne w Hebe patyczki higieniczne Tami MyCare za 2.99zł 300 sztuk, do tego w ekologicznym, bardzo ładnym opakowaniu.