Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasias84

wzrost HCG

Polecane posty

Gość kasias84

Hey robiłam badanie krwi HCG we wtorek (20.02) wynk wyszedł 378 tj. wg rozpisanych norm na wyniku 2-3 tydzień ciąży. Dziś powtórzyłam badanie (26.02), czyli po 6 dniach i HCG wzrosło tylko do 908 (czyli 2-3 tydzień). Czy taki wzrost nie jest za wolny? Bardzo proszę o jakieś odpowiedzi

W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie i umiejscowieniu ciąży daje USG. Wartości nieprawidłowe nasuwają podejrzenie poronienia lub ciąży ektopowej (przyrost jest wolniejszy od prawidłowego). Możliwy jest jednak chwilowy spadek stężenia HCG w przypadku, gdy w macicy, zagnieździły się przynajmniej dwa zarodki (co zdarza się przy mnogiej owulacji lub po zabiegach IVF) w chwili, kiedy jeden z nich obumiera. Nie ma to w tym wypadku wpływu na pomyślny przebieg ciąży.

Gość kasias84
Czyli z tego co licze to ten wzrost jest zbyt wolny, tylko 240% w ciągu 6 dni. Powinno być po 72 godzinach min 808 i znowu po 72 godzinach ponad 1700. Dobrze to licze. Czyli jest o dużo za mały wzrost :(

To czy jest ok moze powiedzic CI tylko lekarz po wykonaniu usg. Czasami beta przyrasta dobrze a ciąza się nie rozwija prawidłowo. Porozmawiaj z lekarzem.

Gość kasias84
U lekarza byłam we wtorek kazał mi przyjśc dopiero za 4 tygodnie, robil mi USG niby w macicy było cos widać ale powiedzial, że ciąże może potwierdzić dopiero w 6 tygodniu. Ja w ciąży mogę być akbo od 3 stycznia albo od 11 stycznia

Pęcherzyk widac juz w 32 dc, zarodek w 6 tygodniu, zazlezy od sprzętu. Zadzwon moze do lekarza, zapytaj sie co sadzi o takim przyroście, ewentualnie idz do innego z tymi wynikami,

mnie pieknie rosla beta badalam 3 razy co dwa dni i co ??? przyrost byl piekny ksiazkowy ... w 12 tyg nie prawidlowosci w 15 tyg amnio - 20 tydzien - dziecko z zespolem downa!!! po co robic bete ???????????

Gość Mika 23
u mnie bylo tak 29 dc beta 3030 36 dc 3760 42 dc 7500 pan w laboratorium mowil ze niski przyrost i nic "z tego nie bedzie" a jednak :P --dzis mam w domu 4,5 miesieczna Majcie ;) olej bete --- nie zawsze pokazuja prawdziwy obraz wydarzen .. Powodzenia!!

u mnie bylo tak 29 dc beta 3030 36 dc 3760 42 dc 7500 pan w laboratorium mowil ze niski przyrost i nic \"z tego nie bedzie\" a jednak --dzis mam w domu 4,5 miesieczna Majcie olej bete --- nie zawsze pokazuja prawdziwy obraz wydarzen .. Powodzenia!!

Gość kasias84
Dzięki za odpowiedzi :) Chyba powtórze sobie badanie znowu w środę zobaczymy co wyjdzie, mam nadzieje, że będzie lepiej. Dzięki

Gość kasias84
co tzn w punkcie 2 i 4 co tam ma byc

W punkcie 2 wpisujesz ile dni po owulacji robilas pierwszy test. Mozesz wpisac orientacyjnie. A punkcie 4 wpisujesz ile dni minelo miedzy badaniami.

Gość kasias84
Zrobiłam ponownie HCG dalej rośnie ale chyba dalej za wolno, jeszcze raz powtórze wszystkie wyniki: 20.01 - 378, 26.01 - 908, 30.01 - 1396. Co o tym myślicie? W ciążu jestem albo od 03.01 albo od 11.01. Napiszcie co o tym myślicie?

Gość a po cholere robisz te bete
i sie stresujes? i tak NIE MASZ WPLYWU na to, co bedzie, do diaska!!!! pojdz na usg tak, jak lekarz mowil,w 6 tyg i tyle...

Gość Ewa WACH, Poznań
ZOBACZ TAKŻE: Biologiczna, kreatywna energia. CHLEB ANTYNOWOTWOROWY-IRL. STABILNY POZIOM CUKRU 4-5 GODZIN. ***** 8.TEMAT. a._: http://forum.dziennikwschodni.pl/chleb-antynowotworowy-irl-t61654/ ARTYKUŁ BH.305. 1._: http://www.instytutirl.com.pl/index3.php 2._: http://maranciaki.pl/forum/viewtopic.php?t=9140 Biologia, medycyna. 8.TEMAT./ + inne artykuły wg kolejności. P. S. Przy celiakii nie dodajemy otrębów pszennych.

Gość gość
Kochane proszę o radę . W lipcu miałam lyzeczkowanie macicy , poronilam w 9 tygodniu( ciąża obumarla ) teraz we wtorek zrobiłam bete wynosiła 92 a w piatek 404 czy nie za szybko rośnie? Bardzo sie boje ze jest coś nie tak. W poniedziałek mam powtorzyc ale nerwowo juz nie wyrabiam. Wydaje mi sie ze to za szybko wzrasta. Proszę pomóżcie mi zinterpretować ten wzrost. Z góry dziekuje

Gość gość
Będą bliźniaki. Masz w rodzinie już blizniaki?

Rosnąć może ile chce, spokojnie :D Gorzej, jakby opadała albo się zatrzymała. Ja w którymś tam tyg ciąży (początek) wg norm powinna byłam mieć 150, a miałam ponad 500. Moja gin powiedziala, że to jeszcze nic, że wysoka beta to 2500 a nie 500 :D CIąża pojedyncza. Wszystko na pewno dobrze, gratulacje!! :)

Gość gość
Dziekuje za odpowiedzi. Pocieszylyscie mnie, muszę przestać sie zadreczac:-) dziekuje wam :-*

Gość gość
Dzisiejszy wynik 1284, we wtorek 92 piatek 404 i dzisiaj 1284 . Dobry ?? anioleczka

Gość gość
A nie za szybko. Dodam ze na usg jeszcze nic nie widać a moja giń nie chce mi nic powiedzieć