Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lajlalalala

zajdę z nim w ciążę - mimo, że nie jesteśmy razem!!!

Polecane posty

Droga Autorko i reszta Pan o podobnym podejsciu do macierzynstwa Powiem krotko.... **************************************************************** KOBIETY.. ktore staracie sie tylko o ZROBIENIE Wam dziecka bez wiedzy potencjalnego ojca tego dziecka - spojrzcie prawdzie w oczy! ****************************************************************( Trzydziestolatki+ sa najbardziej atrakcyjnymi kobietami. Bezsprzecznie. Malolatow o sensowne zdanie zapytam jak im przejdzie maloletni wiek - no, sorry, chlopaki, pozyjcie sobie jeszcze pare lat w nieswiadomosci, \"dobrze\" wam to zrobi ;) 30+ wiedza, czego chca. Nawet jesli tym \"czyms\" jest dziecko. Ok. Wasze zycie, wasze prawo. Ale po przeczytaniu Waszych planow, drogie samozwancze amazonskie staraczki, facetom sperma sie w jadrach gotuje.. a normalnym kobietom jajnik sie z zalu sciska nad Wasza krotkowzrocznoscia. Nie przeslyszalyscie sie. ------------------------------------------------------------------- Wniosek dla facetow na dzis jest prosty: dwie prezerwatywy to malo; miedzy nie nalezy jeszcze wlac silikon do uszczelniania okien.. ------------------------------------------------------------------- Drogie Panie, rozumiem Wasza potrzebe posiadania dziecka.. bo najlepszy dla Was czas, bo stac Was na dziecko, bo jestescie silne i niezalezne, a facet jest potrzebny tylko do splodzenia. Ale do kurwy nedzy!! Mowicie o dziecku! To jest DZIECKO! CZLOWIEK! Taki jak Wy tez bylyscie. Spytajcie mamy. Bylyscie ludzmi, dopoki Wam sie nie zachcialo rozmnazac w tak idiotyczny sposob. Teraz ciezko zachowac o Was takie zdanie nadal... Dlaczego z gory, z zalozenia chcecie zrobicr WLASNEMU DZIECKU takie skurwysynstwo? I to z zimna krwia? Ono nie moze sie bronic, wyrazic swojego zdania. Bawicie sie w wyrocznie, ze bedziecie dobrymi matkami, bo Was na dziecko STAC? Macie go w dupie daleko, bo przysnil sie Wam cud poczecia! ************************************ OSZUKUJECIE POCZWORNIE ************************************ 1. OSZUKUJECIE SIEBIE, samotne z wyboru do konca zycia albo zwiazane w kims w przyszlosci ze zalozenie z gory samotnego macierzynstwa i brak ojca dla dziecka jest dla Was najlepszym rozwiazaniem A jak sie okaze, ze Was przestanie byc stac, bo np. nagla ciezka choroba, bo wypadek (samochod tez same prowadzicie, stac Was na niego), utrata stabilnosci dochodow, inne cuda-wianki.. Pewnie, ze to krakanie. Nikomu nie zycze oczywiscie. Ale jesli, to co? Podtrzymacie twardo zdanie o radzeniu sobie z dzieckiem? Czy moze dziadkowie pomoga? Jestescie atrakcyjne, fakt. I ta atrakcyjnosc samotnej matki, ktora urodzila PIERWSZE dziecko po 30tce - staje sie po czasie mocno dyskusyjna... Zanim dziecko podrosnie, wiek przestanie byc Waszym atutem. Dziecko 10 - wy 40. - jako samotne matki Dziecko bedzie np. w wieku dojrzewania. Na pewno bedzie sielanka? A moze tak mala proba sil?. Kto kogo przetrzyma. Zaklad? Stawiam na rozbrykana nastolatke albo syna-buntownika. I nie zakladam sie z robotami. Te nigdy nie maja spadku formy fizycznej i psychicznej. Wtedy nastolatek wybierze zawsze Was, a nie randke z kolezanka z klasy. Przypomnijcie sobie siebie. I czasem bezradnosc rodzicow. Najlepiej obojga rodzicow, jesli to mozliwe. Ktora nie miala tyle szczescia, niech zapyta mamy czy jej bylo samej z Wami lekko. Co innego, jakbyscie mialy teraz po dwadziescia pare i zaczely tak myslec. Atrakcyjna 30tka+ i 7-10 letnie dziecko. Ok. Teraz by byl WASZ czas na odetchniecie. Dziecko podchowane, a swiat nalezy do Was. A Wy? Dopiero zaczynacie lub chcecie zaczac macierzynstwo. Niestety, teraz to juz jest na SAMOTNE macierzynstwo troche ZA POZNO. O te pare lat. -jako potencjalne atrakcyjne kandydatki na znalezienie odpowiedzialnego partnera Prosze, nie rozsmieszajcie samych siebie. 40-letnia kobieta z 10-cio letnim dzieckiem? W czym sie ma niby przejawiac ta atrakcyjnosc? Juz niemloda a dziecko jeszcze wymaga wychowania przez wiele lat. Ze sie ktos znajdzie wczesniej? Juz w wieku trzydziestu kilku? Byc moze... male dziecko jest przeciez swietnym wabikiem na odpowiedzialnych facetow! No, garna sie stadami po prostu! Ocenic szanse? Forum nie czytacie czy jak? :) Nie mowiac o danych statystycznych.. Ile z Was znajdzie? Nie jakiegokolwiek - odpowiedniego. 2. OSZUKUJECIE DZIECKO - bo Wam(!) dziecko moze w przyszlosci powiedziec: dlaczego? Dlaczego wychowywalem sie bez taty, Mamo? A na jego ewentualne niepowodzenia zyciowe moze zawsze odpowiedziec:Czy to moja wina, ze taki jestem? Nie mialas dla mnie czasu. Bo kariera, bo obowiazki, zeby mi niczego nie brakowalo. A mi brakowalo ojca, Mamo. Chcialas mi go zastapic, staralas sie. Nawet Ci to jakos wychodzilo. Ale wiesz, ze to niemozliwe. To tylko byla namiastka rodziny. WY bedziecie wiedziec, ze chodzi mu tylko o wymowke. Ale jak to zaboli. A takich slow moze uzyc to ukochane wlasne dziecko, dla ktorego niby wszystko, oprocz wyboru. Poza tym.. Dziecko zapragnie poznac biologicznego ojca kiedys. I co? Zdziwi sie kochane dziecko troche, jak tatus od niego dowie sie o zyciu, ktore powolal, oj zdziwi. I zgadnijcie DO KOGO beda miec OBOJE pretensje? Za OSZUSTWO? 3. OSZUKUJECIE FACETA On przeciez NIESWIADOMIE DAJE NOWE ZYCIE Nie, nie wydala plynu fizjologicznego. Daje zycie. Czastke siebie. I nie ma o tym zielonego pojecia. To mniej wiecej tak, jakby pielegniarka w szpitalu Wam to Wasze wyczekiwane dziecko BEZ WASZEJ WIEDZY zamienila na inne. Nie moglybysce nic zrobic w takiej sytuacji. Brak wplywu. KTOS INNY podejmuje ZA WAS decyzje o waszej przyszlosci i przyszlosci Waszego dziecka. A potem zal DO KOGOS i klopotliwa dla wszystkich Wasza zyciowa sytuacja. Narzekacie, ze facet traktuje Was niedojrzale. A Wy? Bierzecie ODPOWIEDZIALNOSC za dwoje doroslych, nie pozbawionych praw jednostki ludzi - za siebie i za spermodawce tez. Prosze mi tu nie pierdolic glupot, ze nie znacie definicji odpowiedzialnosci. W kazdym przypadku JEST ona OBOWIAZKIEM. Za Slownikiem PWN - Odpowiedzialnosc: 1. «obowiazek moralny lub prawny odpowiadania za SWOJE lub CZYJES czyny» 2. «przyjecie na siebie obowiazku zadbania o kogos lub o cos» Ktora wersja WAS dotyczy? -jesli 1 - moralnie?-zarty na bok:) Moze prawnie?-dopoki skurwysynstwo nie wyjdzie na jaw, to tak...a potem moze byc roznie..W koncu to zwykle oszustwo. Siebie mozecie w tej odpowiedzialnosci oszukiwac. Wasza sprawa tak naprawde. Ale przy okazji odpowiadacie i/lub za zycie jeszcze dwojga ludzi! Bierzecie za to ODPOWIEDZIALNOSC! Za drugiego doroslego czlowieka tez. I to bez jego woli czy nawet wiedzy. -jesli2 - to znaczy, ze przyjmujecie na siebie odpowiedzialnosc ZADBANIA O KOGOS. Idealna definicja... \"Zadbam o twoja niewiedze, drogi spermodawco i o twoje ojcostwo, ktore zmienia twoje zycie na zawsze i o ktorym sie nie dowiesz..\" \"Zadbam o niewiedze dziecka, zadbam jak najlepiej umiem\": Prosze nie rozsmieszac Slownika, drogie przyszle pokretnie odpowiedzialne matki . Dla katoliczek: Chcecie sie bawic w Pana Boga, ktory decyduje o wolnej woli faceta? Dla niewierzacych: pewnie Los tak chcial? Facet nie moze decydowac, czy chce miec dziecko czy nie, w koncu daje \"tylko\" nic nie znaczacy plyn. Jego uczucia sie nie licza, bo przeciez taki niedojrzaly spermodawca nie ma prawa miec instynktu tacierzynskiego? A moze poczuje go za kilka lat? I moze NIE DAC WAM ZYC jak sie dowie, ze MA DZIECKO. Moze tak byc. Choc teraz wydaje sie nieodpowiedzialnym lekkoduchem czy skurwysynem. WY TEZ poczulyscie potrzebe posiadania dziecka dopiero TERAZ... DLACZEGO nie kilka lat WCZESNIEJ, co? :) Sadzicie, ze tylko Wy macie prawo do odpowiedzialnego decydowania - kto kiedy ma to poczuc? 4,. OSZUKUJECIE PRZYSZLEGO FACETA, ojczyma dziecka jesli go bedziecie chcialy miec Tak, tego juz nastepnego \"wlasciwego\" , ktory ma niby odpowiedzialnie zastapic nieopowiedzialnego spermodawce. Tego, ktory ma jak najlepiej wychowac Wasze dziecko, nie swoje. On musi miec do Was zaufanie, jesli ma sie podjac takiego zyciowego zadania i wykonac je odpowiedzialnie, ku Waszej satysfakcji. Oszukujecie go w kazdym przypadku. - powiecie mu na starcie \"Sluchaj, kochanie, nie wpadlam, zrobilam sobie dziecko na wlasne zyczenie, ale \"tamten\" facet o tym nie wiedzial.\" I co? Ten \"wlasciwy\" bedzie na pewno szczesliwy, ze drugiego potraktowalyscie jak nic nie znaczacego debila tylko do spuszczenia sie. Juz to widze. Tak, tak. Przeszkodzi w sielance cechujaca wszystkich facetow (takze te \"dobre\" wyjatki) tzw. meska solidarnosc... Macie gwarancje, ze \"wlasciwy\" ja poczuje, bo.. sam w przyszlosci tez by nie chcial byc zrobiony w bambusa. A skoro zrobilyscie to raz... i to w tak waznej zyciowo decyzji... - powiecie mu po pewnym czasie I zaufanie w zwiazku poszlo sie jebac. Oszukany facet w tak fundamentalnej sprawie nie pozostanie obojetny. Zaboli go to - z powodow jak wyzej... powiekszonych o ukrycie tego faktu, czyli jawne oszustwo. - nie powiecie mu w ogole Oszustwo, z ktorym musicie zyc. I ON w nieswiadomosci TEZ, dopoki go biologiczny ojciec nie uswiadomi, kiedy sie pewnego dnia pojawi w Waszym szczesliwym zyciu. ********************************************** To jest POCZWORNE OSZUSTWO. I wszyscy z tej czworki, wlacznie z Wami, moga cierpiec w przyszlosci z powodu takiej egoistycznej decyzji. ********************************************** Poza tym... ojczymowi dziecko moze w przyszlosci powiedziec: - spierdalaj \"tatusiu\" nie jestes moim ojcem - nawet to swietnie wychowane kiedys dorasta i sie buntuje. Moze sie uda, moze nie powie... moze. A moze nie. Ale to tylko tak na marginesie, to nie jest najwazniejszy argument. ***************************************************************** A dla poprawienia nastroju proponuje zart sytuacyjny. Kiepski co prawda i fajnie zeby sie nie zdarzyl :) Jako atrakcyjne, samotne Panie... przeciez nie bedziecie zyc w celibacie, prawda? ;) Seks od czasu do czasu jest potrzebny kazdemu. Wiec zakladam, ze kazdej z Was tez. I kiedys moze zdarzyc sie tak, ze jakis facet, ktorego nie bedziecie traktowac powaznie albo bedac z nim jeszcze wna etapie \"doglebnego\" poznawania - byc moze sie taki zakocha, skoro bedziecie NADAL ATRAKCYJNE. Posiadane dziecko przeciez w niczym tej atrakcyjnosci nie umniejsza. I taki zakochany wstepnie pan, chcac Was do siebie przywiazac, zupelnie \"niechcacy\" - zrobi wam to samo...:) No zabawi sie skurwiel w Pana Zycia i wolnej woli. Ze co? Ze to sie nie zdarza? No jasne.. Przeciez dlatego chcecie zyc same! Bo swiat jest pelen popieprzonych facetow, niezdolnych do niczego wiecej jak tylko do plodzenia dzieci! Otoz to... :D Oczywiscie... ja wiem... przeciez beda tez tabletki i tak dalej. Bedziecie brac, a jakze. Podobno sa 100% skuteczne. Pisza o tym nawet na opakowaniu:) Czy jednak nie? ********************************************************** Przepraszam za ton. W zadnym wypadku nie przepraszam za argumenty. I za szukanie dziury w calym:) Male ziarnko prawdy gdzies tam jest...

A dla poprawienia nastroju proponuje zart sytuacyjny. Kiepski co prawda i fajnie zeby sie nie zdarzyl :) Jako atrakcyjne, samotne Panie... przeciez nie bedziecie zyc w celibacie, prawda? ;) Seks od czasu do czasu jest potrzebny kazdemu. Wiec zakladam, ze kazdej z Was tez. I kiedys moze zdarzyc sie tak, ze jakis facet, ktorego nie bedziecie traktowac powaznie albo bedac z nim jeszcze wna etapie "doglebnego" poznawania - byc moze sie taki zakocha, skoro bedziecie NADAL ATRAKCYJNE. Posiadane dziecko przeciez w niczym tej atrakcyjnosci nie umniejsza. I taki zakochany wstepnie pan, chcac Was do siebie przywiazac, zupelnie "niechcacy" - zrobi wam to samo...:) No zabawi sie skurwiel w Pana Zycia i wolnej woli. Ze co? Ze to sie nie zdarza? No jasne.. Przeciez dlatego chcecie zyc same! Bo swiat jest pelen popieprzonych facetow, niezdolnych do niczego wiecej jak tylko do plodzenia dzieci! Otoz to... :D Oczywiscie... ja wiem... przeciez beda tez tabletki i tak dalej. Bedziecie brac, a jakze. Podobno sa 100% skuteczne. Pisza o tym nawet na opakowaniu:) Czy jednak nie? ********************************************************** Przepraszam za ton. W zadnym wypadku nie przepraszam za argumenty. I za szukanie dziury w calym:) Male ziarnko prawdy gdzies tam jest... Pozdrawiam samozwancze Staraczki. Szczerze..... Szczerze mowie, ze nie zycze zadnemu facetowi, aby spotkal Was na swojej drodze.

Gość gienek po piwie
gratuluje odwagi jestem pewna,ze ja zrobie to samo,ale dopiero,gdy bede niezalezna finansowo.dzis nie jestem.

Gość ona juz bez niego
ja tez o tym mysle coraz czesciej, bo niby dlaczego mam byc w porzadku wobec skurwysyna ktory zwodzil mnie kilka lat, a teraz ma w dupie moje potrzeby i chec posiadania dziecka, o czym wiedzial duzo wczesniej???!!! wspolczesni faceci - szkoda gadac, szkoda pisac!

Gość nie powiem kto..
boze takie same mysli chodza mi po glwoie..z jego strony cos sie wypalilo, ale mieszkamy razem, a mnie korci zeby zajsc w ciaze i sie wyprowadzic do rodzicow.. zeby miec dla kogo zyc.

Gość aaaaaaaa bbbb
"Przykro mi ze względu na twoje dziecko bo już w tym momencie masz strasznie egoistyczne podejście do macierzyństwa. Dla własnego widzimisię i dla swojego JA CHCĘ pozbawiasz dziecko ojca. Jeśli chcesz być matką to przede wszystkim dobro dziecka powinnaś mieć na względzie a nie swoje kaprysy. A to że inne dzieci nie mają ojców to żaden argument. Wiadomo, że w życiu nie wszystko można zaplanować i czasami nie udaje się stworzyć rodziny. Ale świadome pozbawianie dziecka rodzica to totalna przesada. Egoizm i tyle." dokładnie tak. Zgadzam się w 100% z tą wypowiedzią.

podziwiam i rozumiem. a do tych co tak chcą wybić autorce to z głowy: a jeśli dwoje ludzi chce mieć dziecko to nie jest egoistyczne? tylko dlatego, że jest ich dwoje? a może facet jak dowie się o ciąży (a na pewno się dowie) nagle poczuje przypływ ojcowskich uczuć? i postanowi być z nią tak w 100%? jak byłam jeszcze panną to spotykałam się z fajnym facetem, świetny materiał genetyczny, ale o związku nie było mowy. i przeszło mi przez myśl, że jeśli nie spotkam przez najbliższe parę lat \"tego właściwego\" to też wykorzystam sytuację i zajdę z nim w ciążę i niczego nie będę oczekiwać. życie tak się potoczyło, że poznałam mojego obecnego męża. z tamtym okazyjnie się kontaktujemy przez gg, ale wciąż jesteśmy dla siebie mili i możemy pogadać o wszystkim. trzymaj się autorko i nie daj się tym wypowiedziom - przecież to naturalne, że chcesz dziecka, zazwyczaj zresztą w związkach to kobieta pierwsza ma taką myśl i chce tego dziecka bardziej, a facet... facet się dostosowuje i już :)

Gość no właśnie hipokryci
jak dziecka chce dwoje ludzi to wszystko jest cacy, a jesli jedno to już be! Oczywiscie pod warunkiem, ze dwojgiem ludzi jest kobieta i mezczyzna, bo jak dwie kobiety lub dwoje mezczyzn to tez beee! Co za narod, wszystko w glupich schematach, jakby to gwarantowalo szczescie dziecka! Idzcie do domow dziecka, na policyjne pogotowia dla nieletnich - w większosci te dzieci miay DWOJE rodzicow tylko \"po drodze\" cos \"nie wyszło\":/ Trzymam kciuki za lalalaje (czy jakos tak), za odwage i honor, bo wierze, ze wytrwasz i nie poprosisz pozniej faceta o pomoc.

Gość a ja poprosze bez nicka
straszne i okrutne, ale nie kobiety, ktore chca zajsc w ciaze, tylko sytuacja, ktore je zmusza do takiego postepowania. Zaloze sie, ze kazda z nich chcialaby zyc z IDEALNYM, ktory prawdopodobnie bedzie nieswiadomym swojego ojcostwa ojcem dziecka, ktore ona urodzi i wychowa bez jego udzialu. Niestety PANOWIE albo nie dorosli albo nie chca dorosnac do roli ojca - w takim razie po jaka cholere sa ze swoimi partnerkami 10, 12 lub wiecej lat??? Tym bardziej, ze jedna z wypowiadajacych sie kobiet napisala, ze od dawna wiedzial o tym, ze teraz jest JEJ czas na dziecko. Wygodniccy faceci - wieczni chlopcy w krociutkich spodenkach z autkiem w rece;/

Gość glooopie baby
i tyle:P

Gość lilly of the valley
Autorko- nie przejmuj sei tymi ktorzy pisaa...."ojej ale jak mozesz zrobic tro facetowi,jak mozesz wywrocic jego zycie do gory nogami"? pomysl autorko o tym- a on co zrobil?Wlasnie to samo,wywrocil Twoje marzenia do gory nogami,nie byl w stanie dac Ci tego czego pragniesz,odszedl od Ciebie emocjonalnie i jeszcze "korzysta z Ciebie "nadal-taka prawda. Nie miej oporow,wspieram Cie,powodzenia!

czarny nick na potrzeby \"jak byłam jeszcze panną to spotykałam się z fajnym facetem, świetny materiał genetyczny, ale o związku nie było mowy. i przeszło mi przez myśl, że jeśli nie spotkam przez najbliższe parę lat \"tego właściwego\" to też wykorzystam sytuację i zajdę z nim w ciążę i niczego nie będę oczekiwać. życie tak się potoczyło, że poznałam mojego obecnego męża.\" A gdybys zrobila tak jak planowalas, to teraz Twoje dziecko mialoby tylko matke. I bylaby wtedy o wiele mniejsza szansa na to, ze Twoj obecny, kochany maz zostalby twoim mezem. I cieszysz sie teraz, ze nie skomplikowalas dziecku i sobie zycia.

Gość nazywajmy rzeczy po imieniu
Jest to zdecydowanie NIEUCZCIWE wobec faceta - tak samo nieuczciwe jak NIEUCZCIWE wobec kobiety jest bzykanie Jej i utrzymywanie z Nią pseudo-związku, aby tylko poruchać i wpędzanie Jej w lata. Tylko mi tych dzieciaków bez fajnych ojców i bez pełnych rodzin - szkoda. I tych kobiet też bo to troszkę ciężko samej..

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
trzymam kciuki za odwazne i odpowiedzialne - w przeciwienstwie do ich partnerow- kobiety. Powodzenia

Gość xxxxxx1212
i co myslisz ze jak masz duzo siana to dasz dziecku wszystko? chcesz by sie wychowywalo bez ojca???? z doswiadczenia moge powiedziec ze to nic fajnego;/ NIEUCZCIWE

Gość lilly of the valley
Skoro nie moze z ojcem,to bedzie bez ojca...ale mysle ze ten mezczyzna jak dowie sie o dziecku,to zostanie z Toba,jesli postapi inaczej-NIEUCZCIWE,tak wlasnie to,a nie postepowanie kobiety... Kto nie wiem co znaczy pragnienie posiadania dziecka i gleboki instynkt macierzyski,lepiej niech nic nie pisze w tym temacie

lilly of the valley 'Kto nie wie co znaczy pragnienie posiadania dziecka i gleboki instynkt macierzyski,lepiej niech nic nie pisze w tym temacie' Kto nie wie co znaczy brak egoizmu i oudzony po latach instynkt ojcowski, lepiej niech nie eksperymentuje w tym temacie.

Gość xxxxxx1212
nikt nie potepia jej instynkt macierzynski i chec posiadania potomka ale niech to zrobi z kims kto rowniez bedzie tego chcial. a ona chce po prostu WYKORZYSTAC faceta ktorego ponoc kocha. chce go wplatac w cos na co on nie ma ochboty to jest PODLE

Gość wplatac/
wplątać? przeciez chce zniknac z jego zycia i nie USWIADAMIAC go, ze jest ojcem!!!

Gość a jeśli na przykład
okaże się, że niezbędna będzie krew ojca, nerka, szpik też wtedy będzie trzymać go w niewiedzy? takie losowe przypadki zdarzają się częściej, niż się przypuszcza, i co wtedy? jak ten facet się poczuje? to skrajny egoizm i nieodpowiedzialność. ok chce dziecka, chce sama wychowywać? proszę bardzo, ale nie bez wiedzy ojca dziecka! :O

Gość bravoooooooo
podziwiam za odwage

Gość mimi13254
no wplatac w koncu on zostaje ojcem BEZ swojej wiedzy, wiec nawet jesli ona bedzie dziecko sama wychowywac to on bedzie ojcem

Gość iA ...
eeeeeeeeee ten temat juz byl dawno temu skopiowalas i czekasz na reakcje kicha :o

Gość lajlalalala
Skopiowałam... dobre sobie:/ Oczywsicie - zalozylam sobie taki scenariusz i "pomysl" na zycie juz jako nastolatka i teraz konsekwentnie realizuje punkt po punkcie, ateraz pisze o tym na kafe, bo moze a nuz ktos pozazdrosci i "skopiuje"... Czy teraz Pani powyzej jest zadowolona??? ZYCIE "KOPIUJE" rozne historie, wsrod facetow tez trafiaja sie "KOPIE" chociaz w tym przypadku to okazy nad okazami - niech sie Pani nie krepuje, prosze smialo zazdroscic, bo przeciez jest czego, prawda? :/ Gdybym chciala skopiowac "temat" i "pomysl na zycie" - prosze wierzyc - "skopiowalabym" domek z ogrodkiem, dwojke malych dzieci bawiacych z psem w ogrodzie i meza - partnera. Taki scenariusz wydawal mi sie jeszcze jakis czas temu calkiem mozliwy... Czy wiec nadal uwaza Pani, ze swietnie bawie sie "powielajac" zycie innej osoby? Pozostalym osobom bardzo dziekuje za wsparcie i slowa otuchy:)

Bawisz sie zyciem dziecka i mezczyzny z prwmedytacja. Nie zmieni tego faktu nic, zadne slowa otuchy. To normalne oszustwo. Manipulacja i ograniczenie swobody decydowania. Kup sobie rasowego psa i zaloz hodowle. Pies ci nie bedzie mial za zle, ze go dopusisz do suki. Facet wrecz przeciwnie.

Gość fifififf
wiecie co? nie szokuje mnie chęc posiadania dziecka z kimś kogo się kocha, nie szokuje mnie depseracja kobiety pod 30tke,która traci kogoś kogo kocha,nie szokuje mnie nawet to,że o macierzyństwie gówno wie... szokuje mnie natomiast głupota, mimo tego wieku, bujanie w obłokach i co najważniejsze 0 godności. Kobieto ten facet ma Cię ewidentnie w dupie, usłyszał o wspólnej przyszłości i co? wypalił się, nagle przestał kochac? TO palant,który najwyrażniej nigdy Cię nie kochał..a Ty po rozstaniu dajesz mu dupy za przeproszeniem i jest CI z tym dobrze? PFFFFFFFF. Aha, jak dziecko bedzie miało ileś tam lat,nie zapomnij dodac,że tatuś zostawił Cie na długo przed poczęciem i że jako pragnąca dziecka mamusia dawałaś mu dupy,bo miałaś ochotę na bejbi..nie zapomnij dodac,że tatuś był na tyle odpowiedzialny, że zawinął manatki jak tylko dowiedział się o rzekomych wspólnych planach. Ludzie to mają na bani.;[[[[[[[[[[

Szukanie dziury w.. Gratuluję zdrowego i rozsądnego podejścia do sprawy , natomiast biorąc pod uwagę długość Twojej wypowiedzi , rozbawiły mnie szczerze słowa na samym jej początku : "Droga Autorko i reszta Pan o podobnym podejsciu do macierzynstwa Powiem krotko.... " :D

_Olivek_ Oczywiscie, to byl zamierzony wstep :p A dlugosc wypowiedzi odpowiada waznosci tematu. Coz znaczy jeden post naprzeciw calego zycia powolanego do swiat dziecka i zmiany zycia faceta na zawsze?

Gość maggie z gwiazd
autorko, jakbys sie czula, gdyby ktos UKRADL twoje jajeczka i zmajstrowal sobie dzieciaka bez Twojej wiedzy i zgody? Ktos nazwal Cie zlodziejka spermy... zlodziej kradnie przewaznie rzeczy materialne lub przeliczalne na pieniadze, to co Ty chcesz ukrasc to ZYCIE, material genetyczny, chcesz ukrasc po prostu temu facetowi dziecko! To jest obrzydliwe, to straszne swinstwo! Jestes oszustka i podla egoistka.