Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sopel lodowy

czy u Was w domach tez jest tak zimnoooo????

Polecane posty

Gość buhhohoho
taaaa nagolom nie przeszkadza? heheh a wlasnie w wiadomosciach slyszalam ze ludnosc z islandii sie przejela losem mieskzancow anglii bo im zimno i nie stac na dogrzewanie i wyslali paczki z ubraniami z naturalnej welny....

Gość uO hoho ho
A to ciekawe ze przez tyle lat nie czuli potrzeby ocieplania domow. oni sa przyzwyczajeni do takiego klimatu. a ja jakos biedy w uk nie widze.przed kazdym domem super samochod..

Gość optymistka******++++
.... przed kazdym domem stoi super samochod,bo nie wydaja kasy na ogrzewanie :)

Ja nie mieszkam w Anglii tylko w Irlnadii, ale tez u mnie w domu jest baaardzo zimno. Dostalismy rachunek za dwa miesiace za ogrzewanie 720 euro. I zeby choc nam cieplo bylo... ale nie. A ogrzewanie bylo wlaczane z 5 razy dziennie po godzinie. Na szczescie w salonie mamy kominek i komorke pelna drzewa i wegla wiec od poczatku listopada tak sie dogrzewamy.

to wam w takim razie nie zazdroszcze - ale to pewnie dlatego ze mieszkacie z starych kamienicach. ja mam nowe mieszkanko 3 pokojowe i ogrzewanie na gaz - rachunki przychodza normalne - ok 45 funtow na gaz i ok 40 za prad za 3 miesiace wiec chyba w normie. ale jak wlacze ogrzewanie to doslownie po 5 minutach moge sie rozbierac bo jest tak cieplo. Ale okna mamy podwojne, plastikowe i mieszkanie nie jest wysokie wiec to cieplo nie ucieka.

Gość optymistka******++++
Bardzo Wam wspolczuje. Pamietam jak marzlam mieszkajac w Polsce :( Teraz zajmuje male mieszkanko w malym bloku,ale.... za ogrzewanie w ogole nie placimy.Nikt nie placi w naszym bloku. Chociaz przysluguje nam wiekszy metraz i moglabym juz dawno zamienic je na wieksze .... nie zrobie tego,wlasnie ze wzgledu na ogrzewanie.

Gość u nas ciepło
witam mysle ze to kwestia budowanictwa lub ogrzewania w ciagu 2 lat przeprowadzilismy sie 6 razy i w tylko jednym mieszkaniu było ciepło no i teraz tez ale wazne by nie było mieszkanie szczytowe plastikowe okna i niskie pomieszczenia u nas zawsze tam gdzie było wysoko było zimno teraz mamy niskie ok 3-4 lat budownictwo mieszkanie socjalne jest ciepło i za prad i gaz płacimy przedplata ok 80 f ale czekamy na rachunek zobaczymy jak to tu wychodzi Najwazniejsze ze nie mamy grzyba bo wczesniej w kazdym mieszkaniu mielismy :( pozdrawiam cieplutko

Gość no to nie wierz
no dobrze ze nie macie grzyba bo to normalnie tutaj plaga - ale trzeba uwzac zeby wywiewy byly caly czas sprawne i wietrzyc mieszkania bo jak raz wejdzie to koniec

u mnie tam cieplutko nie mam na co narzekac - szybko sie mieszkanie nagrzewa i pozniej jest przez cala noc cieplo wiec nie ma potrzeby wlaczac ogrzewanie w nocy :) ale to nowe mieszkanie ze szczelnymi oknami

Gość amusiaaa
U nas tez cieplutko.A do m jest stary.Moze dlatego ze jest w srodku szeregu i po bokach tez grzeja?

a napewno. Tak samo masz cieplej jak nie mieszkasz na parterze czy ostatnim pietrze bo tez Cie sasiedzi dogrzewaja :)

Gość barambanabab
a jak przezyly wasze domy nagly atak zimy? wcale sie nei zdziwie jak im te stare wiktorianskie zardzewiale rury popekaja i bedzie sie dzialo....